首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
So firmly entrenched in the political economy has the minimum wage become that its latest increase to £5.35 ($10.08) an hour, ca
So firmly entrenched in the political economy has the minimum wage become that its latest increase to £5.35 ($10.08) an hour, ca
admin
2011-03-10
46
问题
So firmly entrenched in the political economy has the minimum wage become that its latest increase to £5.35 ($10.08) an hour, caused little stir. Yet the introduction of a national pay floor in 1999 was one of New Labour’s most radical economic policies. Although minimum wage rates had previously covered a few industries, this was the first time that a general rate had been set.
During the 1997 election campaign the Conservatives said that the policy would destroy jobs. Some economists calculated that hundreds of thousands of people might be put out of work. These dire warnings proved way off the mark after the national minimum wage came into force seven years ago. The feared job losses did not materialise.
However, that benign acquisition had much to do with the cautious approach the government, advised by the Low Pay Commission, at first adopted. In April 1999 the main rate—for workers aged 22 or over— was set quite low, at £3.60 an hour. Eighteen months later, the rate edged up to £3.70. At this level it was worth only 36% of average hourly earnings for all employees. Furthermore, workers aged 18 to 21 had a separate, lower rate, which began at £3 in 1999 and was raised to £3.20 in October 2000.
The modest starting point for the minimum wage meant that it affected relatively few workers. The commission initially thought that it would raise the pay of around 2m workers but in practice only about a million gained. This limited any possible loss of jobs.
After the initial period of caution, however, the government got bolder. This month’s increase pushed the main rate up by 6% , comfortably ahead of average earnings which went up by 4.4% in the past year. Since 1999 the minimum wage has risen by 49% , outstripping average earnings which increased by 32% in the past seven years. As a result, it is now worth 41% of average hourly earnings.
This trajectory contrasts sharply with what has happened in America. The federal minimum wage has stayed at $5.15 since September 1997. At this level, it is worth 27% of average hourly wages for all employees other than those working in agriculture or for the federal government—far stingier than Britain’s rate.
The commission accepts that the period when the minimum wage rose faster than average earnings is over. The worry, however, is that it has already risen to a level that will hurt employment. The Confederation of British Industry said on September 24th that businesses in several parts of the economy, such as retailing, were struggling to cope with the minimum wage. A few days later the British Chambers of Commerce (BCC) added that the latest increase would have "serious implications" for firms. David Kern, who advises the BCC, says: "There is now a distinct risk that the minimum wage will have an adverse effect on jobs. "
Whether employment will necessarily take a big knock is uncertain. Mainstream economic theory suggests that a minimum wage set too high will cost jobs. However, the evidence from other countries has been quite mixed. Some studies find no impact on employment whereas others find the jobs do indeed disappear, especially among young people.
In a recent appraisal of employment policies in the world’s developed economies, the OECD said that "a moderate minimum wage generally is not a problem". Britain’s experience in the first few years of the policy bears out that judgment. But more recent increases have pushed the rate up to a level where it may inflict damage.
As to whether a higher minimum wage will cause job losses, the author thinks it’s something of
选项
A、capriciousness.
B、ambivalence.
C、incertitude.
D、urgency.
答案
C
解析
态度题。根据题目顺序,从第五段开始浏览。第五、六段介绍了英国和美国最低工资标准调整的情况,第七段开始分析人们对标准上涨的担心。第八段首句提到Whether employment will necessarily take a big knock is uncertain,这是作者提出的看法,之后用Mainstream economic theory和the evidence from other countries做论据支持该观点,由uncertain及mixed可以看出,最低工资标准上涨很多是否会造成大批失业还尚无定论,incertitude“不确定”符合该意,故[C]为答案。caprieousness意为“善变”;ambivalence意为“正反并存的矛盾心理”;urgency意为“紧急”,均不符合语境,排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/3UYO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
A、thereislittlesupplyB、thereisstillenoughsupplyC、thereisseveraldays’supplyD、thereisonlytwodays’supplyC听力原文中的
A、Theadvantagesofaneconomybasedonfarming.B、Reasonsfarmerscontinuedusingrivertransportation.C、Theroleofcottonin
Everythinghesawwasdistastefultohim.Hebatedtheblueandwhite,thehumandheatofthesouth;thelandscapeseemedtohi
Ifyouhaveeverdreamedofslippingintothecomfortingsoftnessofacashmeresweateryoushouldfollowtheexampleofthehab
WhichoneisnotincludedintheBritishParliament?
ItispossibleforstudentstoobtainadvanceddegreesinEnglishwhileknowinglittleornothingabouttraditionalscholarlyme
THEPRESSURETHATWORKINGPEOPLEHAVETOFACEINCHINAInthefirstpartofyourwritingyoushouldpresentyourthesisstate
Tosearchforworkexperienceorpracticallearning,onemustget
MrDuffyraisedhiseyesfromthepaperandgazedoutofhiswindowonthecheerlesseveninglandscape.Theriverlayquietbesi
"Thelandscapeseenfromourwindowsiscertainlycharming,"saidAnnabel;"thosecherryorchardsandgreenmeadows,andtheriv
随机试题
属于D群链球菌重要的特征是
一氧化碳经呼吸道进入血液中,最先受累的脏器是
某日,刘某与好友任某一起外出用猎枪打猎,忽见前面丛林中有一灰影闪动,二人同时举枪射击,不想击中的是在山中采蘑菇的农民。据查,该农民只被击中一枪.刘任二人的猎枪为同一型号.无法辨别是谁的枪击中了农民。若你是该农民聘请的律师,以下认定错误的有哪些?()
一般工业固体废物贮存、处置场分为()类。
开发建设单位申请在某城市中心E进行旧区改造,建设商贸、办公建筑项目。该地段西侧为风貌性建筑,集中成片,并有小游园一处,现已批准公布为“保护近代西式住宅风貌为主的历史街区”的重点保护区。拟改造规划可用地面积约3hm2,为历史街区保护的建设控制地带,其中有几幢
第二次世界大战结束以来,国际贸易商品结构发生了重大变化,具体表现在()。
一位名叫肖曼.巴纳姆的著名杂技师在评价自己的表演时说,他之所以很受欢迎是因为节目中包含了每个人都喜欢的成分,所以他使得“每一分钟都有人上当受骗”。人们常常认为一种笼统的、一般性的人格描述十分准确地揭示了自己的特点,心理学上将这种倾向称为“巴纳姆效应”。下列
根据以下资料,回答问题。我国近岸海域监测面积共279225平方千米。2010年,按监测点位计算,水质最好的一、二类海水占62.7%,比上年下降10.2个百分点;三类海水占14.1%,比上年上升8.1个百分点;四类和劣四类海水占23.2%,比上年上升2
教师:编辑()
Readthearticlebelowaboutthefunctionofaprojectcoordinator.Inmostofthelines(34-45),thereisoneextraword.It
最新回复
(
0
)