首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Birds that are literally half-asleep—with one brain hemisphere alert and the other sleeping—control which side of the brain rema
Birds that are literally half-asleep—with one brain hemisphere alert and the other sleeping—control which side of the brain rema
admin
2018-05-11
22
问题
Birds that are literally half-asleep—with one brain hemisphere alert and the other sleeping—control which side of the brain remains awake, according to a new study of sleeping ducks.
Earlier studies have documented half-brain sleep in a wide range of birds. The brain hemispheres take turns sinking into the sleep stage characterized by slow brain waves. The eye controlled by the sleeping hemisphere keeps shut, while the wakeful hemisphere’s eye stays open and alert. Birds also can sleep with both hemispheres resting at once.
Decades of studies of bird flocks led researchers to predict extra alertness in the more vulnerable, end-of-the-row sleepers. Sure enough, the end birds tended to watch carefully on the side away from their companions. Ducks in the inner spots showed no preference for gaze direction.
Also, birds dozing (打盹) at the end of the line resorted to single-hemisphere sleep, rather than total relaxation, more often than inner ducks did. Rotating 16 birds through the positions in a four-duck row, the researchers found outer birds half-asleep during some 32 percent of dozing time versus about 12 percent for birds in internal spots.
"We believe this is the first evidence for an animal behaviorally controlling sleep and wakefulness simultaneously in different regions of the brain," the researchers say.
The results provide the best evidence for a long-standing supposition that single-hemisphere sleep evolved as creatures scanned for enemies. The preference for opening an eye on the lookout side could be widespread, he predicts. He’s seen it in a pair of birds dozing side-by-side in the zoo and in a single pet bird sleeping by a mirror. The mirror-side eye closed as if the reflection were a companion and the other eye stayed open.
Useful as half-sleeping might be, it’s only been found in birds and such water mammals (哺乳动物) as dolphins, whales, and seals. Perhaps keeping one side of the brain awake allows a sleeping animal to surface occasionally to avoid drowning.
Studies of birds may offer unique insights into sleep. Jerome M. Siegel of the UCLA says he wonders if birds’ half-brain sleep "is just the tip of the iceberg (冰山)." He speculates that more examples may turn up when we take a closer look at other species.
A new study on birds’ sleep has revealed that ______.
选项
A、half-brain sleep is found in a wide variety of birds
B、half-brain sleep is characterized by slow brain waves
C、birds can control their half-brain sleep consciously
D、birds seldom sleep with the whole of their brain at rest
答案
C
解析
第1段提到“根据对睡鸭的一项新研究,那些真正进行半脑睡眠的鸟类——它们半个大脑警醒,半个大脑沉睡——控制着让哪一半大脑保持清醒”,也就是说能自觉地控制大脑的状况,C正确。A和B是早期研究的结果;D与文章的意思不符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/3YT7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Marginalizinghungerpeople.B、Isolatinghungerpeople.C、Mobilizingcommunities.D、BuildinglocalgovernmentC发动社区和建立本地机构对于维持
A、Helosteverythingincludinghiscomputer.B、Hesufferedfromaseriouscaraccident.C、Hewentabroadtojoinhisfamily.D、H
A、Transferringmoneythroughbankonline.B、Purchasingthecleaningproductsonline.C、Buyingmeatfromthecomershop.D、Going
A、BecausetheEarthisheavilypolluted.B、Becausenaturecannotrecycleitsresources.C、Becausemoreandmorepeopleliveont
A、Becausebothhavealimitedsupplyofair,water,andotherresources.B、BecausetheEarthmovesaroundthesunasfastasas
Fertilizerusehasexploded,overloadingplantsworldwide,likelyalteringecosystemsfordecadestocenturies,scientistsrepor
Itseemslogical:Collegegraduateshavelowerunemploymentandearnmorethanlesseducatedworkers,so,thethinkinggoes,the
Itseemslogical:Collegegraduateshavelowerunemploymentandearnmorethanlesseducatedworkers,so,thethinkinggoes,the
A、Thingsarecontainedinamemorabletune.B、Thebrainispositivelystimulated.C、Thingsarearrangedinlogicalsequence.D、T
A、Theeconomygrowth.B、Thenewequipment.C、Theindustrialization.D、Thesalespromotion.C本题问的是什么因素使大众也能买得起手表。对话中男士提到了工业化使得大批量
随机试题
婴幼儿上感的临床特点是
一群登山者迷失了方向,找不到回家的路,正当每个人都垂头丧气,恐惧即将到来的死亡的时候,有一个人从自己的背包里找到了一张地图。大家马上讨论自己可能身处何方,以及路在哪里。最后,大家认定了一个方向,朝着这个方向走了下去。过了很久很久,终于发现了一处灯光。顺着灯
Giemsa螺旋体染色法的正确结果是
不得利用电视、广播、报纸、杂志等大众传媒进行广告宣传的药品包括()。
房屋买卖代理收费,按成交价格总额的()计收。
多层砌体房屋,其主要抗震措施是下列哪一项?
在编辑word文档时,发现当前操作错误地删除了一段文字,需要进行撤销前一步操作,正确使用的快捷键是()。
(2010年福建.春.99)假设67代表C,7179代表GO,6778代表CN,那么687389代表()。
试述无效婚姻和可撤销婚姻的异同。
Whatistheconcernofordinarypeopleaboutthe"GreenhouseEffect"?
最新回复
(
0
)