首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Tom was aged four but he was talking like a two-year-old baby.He was saying such things as "kick ball" and "want car" , and usin
Tom was aged four but he was talking like a two-year-old baby.He was saying such things as "kick ball" and "want car" , and usin
admin
2021-02-24
18
问题
Tom was aged four but he was talking like a two-year-old baby.He was saying such things as "kick ball" and "want car" , and using lots of one-word sentences.He should have been saying some really long sentences and telling stories with them.He wasn’t.Something had gone terribly wrong.
Quite a few children have what is called a "language delay".For some reason they don’t learn to speak as quickly as they should.Their friends shoot ahead and they’re left behind.As a result, they get very lonely.Nobody wants to talk to you if you can’t talk back.
Can anything be done to help these children? Yes.They can go to see a speech therapist—a person who’s specially trained to work out what’s wrong and who knows how to teach language to children.This is what happened to Tom.The speech therapist played some games with him and heard how he talked.She made a recording of his speech, and chatted to his mom and dad about his background.They’d taken Tom to see a doctor, but the doctor hadn’t found anything wrong with him.He seemed perfectly normal in every way—except he just wasn’t talking.
After Tom and his parents had gone home, the therapist listened carefully to the recording she’d made.Then she looked at a chart which showed how language developed in children aged two, three, and four.She could see Tom was a long way behind.
The next step, she decided, was to teach Tom how to say some new sentences like "kick a red ball," and "the clown is kicking a ball." Tom didn’t get the new sentences right straight away.But the therapist was very patient, and after a few more visits he started to make some progress.
What can be inferred from the passage about "language delay"?
选项
A、It can be prevented by doctors.
B、It is seldom found among children.
C、It can be improved with certain help.
D、It may result from hearing problems.
答案
C
解析
文章第二段提到,相当多的孩子都出现了语言迟缓的现象,故排除B项。D项原文未提及,故排除。从第三、四、五段可知,医生无法治疗儿童语言迟缓,但是言语治疗师可以给这些儿童提供帮助,缓解这种症状,A项错误,故选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/3q4C777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
AOnherwaytothesupermarketyesterdaymorningMaryBmetanoldfriendandCstoppedtalkingwithhimforquiteaDwhile.
Theteacherhas______thestorymanytimes.
Iamoftenaskedtodescribetheexperienceofraisingachildwithadisability.Itislikethis.【C1】______youaregoingtohav
TheyAaregoingtoBhavetheservicemanCinstalledanelectricfanDintheofficetomorrow.
YouAwillfeelinconvenientinJapanBifyoucanCeitherDspeakJapanesenorEnglish.
He’swatchingTV?He’s______tobecleaninghisroom.
Ifonlythecommittee______theregulations(规章)andputthemintoeffectassoonaspossible.
In1993,NewYorkStateorderedstorestochargeadepositonbeverage(饮料)containers.Withinayear,consumershadreturnedmi
Doweneedlawsthatpreventusfromrunningriskswithourlives?Ifso,thenperhapslawsareneededprohibitingthesaleofc
LiamworksinSydney.Lastmonthhehad【C1】______holiday,buthedidn’tknow【C2】______togo.HesaidtohisfriendRobert,"I
随机试题
Iwaitedforhimhalfanhour,buthenever______.
哪项不是生理性黄疸()
用治寒凝血瘀,月经不调,少腹冷痛,当选的性味是
当变配电所中由于故障发生频率缺额时,应由()断开一部分次要负荷。
关于进口设备运输保险,以下说法正确的是( )。
不能用于比较20岁以上不同年龄者智力水平的指标是()。(2004年12月三级真题)
改革开放以来,中国农学会_________“献身、创新、求实、协作”的宗旨,始终不渝地坚持以推动农业科技进步、促进农村发展为己任,大力开展学术交流和科技普及,积极_________和举荐人才,为提高广大农民科技素质、加快农业科技进步作出了重要贡献。依次填
注意事项1.申论考试是对考生阅读理解能力、归纳概括能力、分析综合能力、提出和解决问题能力、文字表达能力的测试。2.参考时限:阅读资料30分钟,作答90分钟。3.仔细阅读给定资料,按照后面提出的“申论要求”作答。给定资
“智者派”(智者)【2012年-福建师大/重庆师大】【2013年-河南师大】【2014年-浙江师大】【2015年-山东师大】
Thecommitteewasaskedtorenderareportonthehousingsituation.
最新回复
(
0
)