首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In the second half of the twentieth century, many countries of the South began to send students to the industrialized countries
In the second half of the twentieth century, many countries of the South began to send students to the industrialized countries
admin
2010-06-30
66
问题
In the second half of the twentieth century, many countries of the South began to send students to the industrialized countries for further education. They urgently needed supplies of highly trained personnel to implement a concept of development based on modernization.
But, unfortunately, many of these students decided to stay on in the developed countries when they had finished their training. At the same time, many professionals who did return home but no longer felt at ease there also decided to go back to the countries where they had studied. This migration was encouraged by developed countries which offered attractive conditions to keep the services of those they had trained--people whose training had often been paid for by their home country.
In the 1960s, some Latin American countries tried to solve this problem by setting up special" re turn" programs to encourage their professionals to come back home. These programs received support from international bodies such as the International Organization for Migration, which in 1947 enabled over 1600 qualified scientists and technicians to return to Latin America.
In the t980s and 1990s, "temporary return programs were set up in order to make the best use of trained personnel occupying strategic positions in the developed countries. This gave rise to the United Nations Development Program’s Transfer of Knowledge through Expatriate Nationals, which encourages technicians and scientists to work in their own countries for short periods. But the brain drain from these countries increases in response to the new laws of the international market in knowledge. The rich countries are far better placed than the developing countries to attract and/or to keep trained personnel.
Recent studies forecast that the most developed countries are going to need more and more highly qualified professionals--around twice as many as their educational systems will be able to produce, or so it is thought. As a result there is an urgent need for developing countries which send students a broad to give preference to fields where they need competent people to give muscle to their own institutions, in stead of encouraging the training of people who may not come back because there are no professional outlets for them. The countries of the South must not be content with institutional structures that simply take back professionals sent abroad, and they must introduce flexible administrative procedures to encourage them to return. If they do not do this, the brain drain is bound to continue.
Why did many countries of the South send students to the developed countries?
选项
A、Because these countries need trained personnel to develop their countries.
B、Because the developed countries need more qualified professionals.
C、Because these students can stay on in the developed countries after the training.
D、Because these countries want to establish friendly relationship with the developed countries.
答案
A
解析
文章第一段最后一句讲南部的国家把学生送到发达国家学习或接受培训是为了他们学成之后能够回来建设自己的祖国,使祖国更加现代化。B是文章最后一段所提到的一个事实,但不是这些国家送学生出国学习的原因。C是文章所述学生学成后不回国这个现象也不是原因。D文章并未提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/44Pd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
AlthoughsocialchangesintheUnitedStateswerebeingwroughtthroughoutmostofthenineteenthcentury,publicawarenessoft
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwill(31)______thenationsandthatifcountriesplay(32)______toge
Themostobviouspurposeofadvertisingistoinformtheconsumerofavailableproductsorservices.Thesecond(31)______ist
Themostobviouspurposeofadvertisingistoinformtheconsumerofavailableproductsorservices.Thesecond(31)______ist
In1959theaverageAmericanfamilypaid$989forayear’ssupplyoffood.In1972thefamilypaid$1,311.Thatwasaprice
TodayTVaudiencesallovertheworldareaccustomedtothesightofAmericanastronautsintip-topcondition,withfairhair,c
WhatislackinginNorthAmerica’sretailindustry?
WhatishappeninginAustralia’sagriculturalindustry?
WhatisNOTtrueaboutthefirstOlympics?
WheredidtheOlympiccompetitionsstart?
随机试题
患者女性,25岁,体检发现无症状蛋白尿,尿蛋白定量0.7g/24h,血压110/70mmHg,血肌酐88μmol/L,血清补体和双肾B超检查均正常。下列检查中对诊断最有帮助的是
在施工成本管理的各类措施中,一般不需增加费用,而且是其他各类措施的前提和保障的是()。
下列各项中,应列人利润表中“营业成本”项目的有()。
毛泽东的(),比较完整地阐明了新民主主义的基本理论、基本纲领、基本政策,为各抗日根据地的建设指明了方向。
甲乙丙丁相约明天一起出游,关于明天的天气做了如下讨论:甲:明天应该要下雨。乙:明天或者起雾或者晴天。丙:如果明天不下雨就一定会起雾,而下雨是起雾的充分条件。丁:明天肯定不会下雨。真实的天气表明四个人中有两个人的说法是错误的。由此推出第二天的天气是
在实施宏观调控政策的过程中,货币政策与财政政策相比,有哪些局限性?(2009年南京大学919经济学原理)
逻辑与历史相统一的原则要求逻辑行程必须是对历史行程的准确再现。
阅读下列说明,回答问题1至问题3,将解答填入答题纸的对应栏内。【说明】软件在机载设备中的运用越来越广泛,驻留于机载设备中的嵌入式软件失效会产生灾难性后果,一般要求其具有较高的可靠性,因此,软件可靠性测试对机载软件至关重要。可靠性评价时,经
目前比较流行的报表有4种,它们是纵栏式报表、表格式报表【】和标签报表。
如果一个字段的值为空值,则含义是
最新回复
(
0
)