首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Sequoyah was born about 1770 in the village of Taskigi. He was a Cherokee Indian, and, along with his entire tribe, he was illit
Sequoyah was born about 1770 in the village of Taskigi. He was a Cherokee Indian, and, along with his entire tribe, he was illit
admin
2012-07-17
75
问题
Sequoyah was born about 1770 in the village of Taskigi. He was a Cherokee Indian, and, along with his entire tribe, he was illiterate. As a result of a hunting accident that left him partially crippled, he enjoyed more leisure time than other tribesmen. And he began to ponder the idea that the Indian people might also come to possess the secret of the "talking leaf". Alone in the woods, he spent hours playing with pieces of wood or making odd little marks on one stone with another. Neither his wife nor his friends offered him any encouragement, and many ridiculed him. But Sequoyah was obsessed with his dream of developing an alphabet for the Cherokee language.
At first, Sequoyah tried to give every word a separate character, but eventually he realized the futility of such approach and settled on assigning one character to each sound. What he achieved twelve years later was a syllabary of eighty-six characters representing all of the sounds of Cherokee. In combination, they produced a written language of remarkable simplicity and effectiveness. It was so simple, in fact, that it could be learned in a few days. Within a matter of months, a population that had been entirely illiterate became almost entirely literate.
As a tribute to this great Indian educator, the tallest trees in North America, the Sierra Redwoods, were given the name Sequoyahs.
From this passage, we know that Sequoyah was________.
选项
A、a very tall person
B、a Taskigi Indian
C、a married man
D、easily discouraged
答案
C
解析
文中第一段倒数第二句说:“无论是他的妻子还是他的朋友,都没有对他进行鼓励,许多人还嘲笑他。”由此我们可以推断出他是一个已婚的男人。因此选项C正确。本题亦可通过排除法找到答案。选项A说他是一个非常高大的人,文中并未提及,故可排除。选项B说他是一个Taskigi印第安人,从文中第一段第一句、第二句我们得知,他是一个切罗基印第安人,Taskigi仅是他出生的地方,是一个村名,所以选项B可排除。选项D说他是一个很容易泄气的人,文中第一段最后一句说:“但塞阔亚仍执著于他的梦想,他要为切罗基语言发明一种字母表。”文中第二段说他经过12年的努力,最后为自己的部落创制出86音符的字母表。由以上我们看出,塞阔亚是一个执著的人,而不是一个容易泄气的人。选项D应排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/4EXO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
DuringMcDonald’searlyyearsFrenchfriesweremadefromscratcheveryday.RussetBurbankpotatoeswere【C1】______,cutintosh
DuringMcDonald’searlyyearsFrenchfriesweremadefromscratcheveryday.RussetBurbankpotatoeswere【C1】______,cutintosh
TheJapanesedesireformarriagehadbeenverystrong.Inthefifth""worldyouthattitudesurvey""【C1】______bytheManagementa
TheJapanesedesireformarriagehadbeenverystrong.Inthefifth""worldyouthattitudesurvey""【C1】______bytheManagementa
TheJapanesedesireformarriagehadbeenverystrong.Inthefifth""worldyouthattitudesurvey""【C1】______bytheManagementa
Thejobsofwildlifetechniciansandbiologistsseemed______tohim,butonedayhediscoveredtheirdifference.
AnIndiananthropologist,ChandraThapar,madeastudyofforeigncultures,whichhadcustomssimilarto【C1】______ofhisnative
Cultureisactivityofthought,andreceptivenesstobeautyandhumanefeeling.【C1】______ofinformationhavenothingtodowith
Cultureisactivityofthought,andreceptivenesstobeautyandhumanefeeling.【C1】______ofinformationhavenothingtodowith
Cultureisactivityofthought,andreceptivenesstobeautyandhumanefeeling.【C1】______ofinformationhavenothingtodowith
随机试题
Iwaitedforhimhalfanhour,buthenever______.
哪项不是生理性黄疸()
用治寒凝血瘀,月经不调,少腹冷痛,当选的性味是
当变配电所中由于故障发生频率缺额时,应由()断开一部分次要负荷。
关于进口设备运输保险,以下说法正确的是( )。
不能用于比较20岁以上不同年龄者智力水平的指标是()。(2004年12月三级真题)
改革开放以来,中国农学会_________“献身、创新、求实、协作”的宗旨,始终不渝地坚持以推动农业科技进步、促进农村发展为己任,大力开展学术交流和科技普及,积极_________和举荐人才,为提高广大农民科技素质、加快农业科技进步作出了重要贡献。依次填
注意事项1.申论考试是对考生阅读理解能力、归纳概括能力、分析综合能力、提出和解决问题能力、文字表达能力的测试。2.参考时限:阅读资料30分钟,作答90分钟。3.仔细阅读给定资料,按照后面提出的“申论要求”作答。给定资
“智者派”(智者)【2012年-福建师大/重庆师大】【2013年-河南师大】【2014年-浙江师大】【2015年-山东师大】
Thecommitteewasaskedtorenderareportonthehousingsituation.
最新回复
(
0
)