首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In the following text, some sentences have been removed. For Questions 41-45, choose the most suitable one from the list (A、B、C、
In the following text, some sentences have been removed. For Questions 41-45, choose the most suitable one from the list (A、B、C、
admin
2010-05-05
72
问题
In the following text, some sentences have been removed. For Questions 41-45, choose the most suitable one from the list (A、B、C、D、E、F、G……) to fit into each of the numbered blank. There are several extra choices, which do not fit in any of the gaps. (10 points)
The days are getting shorter and the house-price forecasts are dropping faster than the last of the autumn leaves. Forecasts of a price crash, which began life as a minority view, are now banging in the middle of the mainstream.
(41) ______.
One of the most aggressive interest-rate forecasts is from John O’Sullivan at Dresdner Kleinwort Wasserstein. He expects the Bank of England to cut the base rate to 40% by the end of next year in efforts to limit the house-price drop to 5%.
(42) ______. But these things can change rapidly.
The shift in rate expectations, particularly among City economists, has been dramatic, and it is reflected in the currency markets. (43) ______.
The other impact of housing will be on firms, particularly retailers. The Bank has been working hard to try to prove that housing and consumer spending have "decoupled", because the final two years of the boom in house prices coincided with a softening of spending growth. (44) ______.
Charlie Bean, the Bank’s chief economist, repeated the "decoupling" case last week, but admitted there were big uncertainties.
And underlying this quest for understanding has been the fear, certainly for the chancellor and his political advisers, that boom could turn to bust. For a government that promised no return to boom and bust, the excuse that only one part of the economy had turned to bust would cut little ice with voters.
The relationship between house prices and election outcomes is not a perfect one. Having slipped in 2000, prices were rising strongly at the time of the 2001 election, which Labour won comfortably. (45) ______.
The change in the housing climate will be a test in another way. In the budget the Treasury factored in a modest slowdown in consumer spending next year, from just over 3% to 2.5%, but within the context of strong overall growth of 3% to 3.5%, with exports and investment taking up the slack.
A. Capital Economics, which got there first, had its 20% price fall starting this year with a 5% drop and continuing for another couple of years.
B. My view is that the Bank’s monetary policy committee, having worked hard to get rates up from last year’s emergency low level of 3.5% to the present 4.75%, won’t surrender cuts without a fight and would like to keep rates where they are for quite a long time.
C. But Mervyn King, the governor, is too good an economist to have real confidence in a view based on a short run of data. When the housing market tanked in the past, consumer spending suffered. In the absence of better evidence to the contrary, that has to be the assumption this time.
D. Booming house prices were as welcome at the Treasury as flower arrangements at a hay-fever convention. The Treasury could not understand how, having delivered low-inflation economic stability, it had a housing boom as powerful as in the unstable days of the late 1980s.
E. It has hit the financial markets in at least three ways. The housing downturn has changed perceptions about the interest-rate outlook.
F. The pound has been climbing against the dollar but slipping against the euro. Its rise against the sickly dollar would have been much bigger had it not coincided with the softening of the outlook for rates.
G. On the other hand, the Tories lost the 1997 election despite a strong housing market, having won in 1992 at a time when prices were falling. Margaret Thatcher’s 1983 and 1987 victories came when prices were soaring.
选项
答案
B
解析
上一段作者提到:最偏激的利率预测认为政府为了控制房价将会降低利率。而本段则表示"But these things can change rapidly",可见作者至少是不完全同意上面的观点的。因此,此处讲的肯定还是利率问题,而且将对上面的观点做出评论或反驳。选项中只有B是阐述作者本人对利率的看法并说明原因的,所以为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/4F44777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Whenschoolofficialsandunionsworktogether,studentshavearealchancetocomeoutontop.Thatwasclearthisweek【C1】____
Whenschoolofficialsandunionsworktogether,studentshavearealchancetocomeoutontop.Thatwasclearthisweek【C1】____
Yourcameraissnatched.Willyoueverseeita-gain?Probablynot.Butitmaysendpostcardsfromitsnewowner.The【C1】_______
Yourcameraissnatched.Willyoueverseeita-gain?Probablynot.Butitmaysendpostcardsfromitsnewowner.The【C1】_______
MasstransportationrevisedthesocialandeconomicfabricoftheAmericancityinthreefundamentalways.Itspeededupphysica
Judgingfromrecentsurveys,mostexpertsinsleepbehavioragreethatthereisvirtuallyanepidemicofsleepinessinthenatio
Theunhealthyingredientsandlownutritioncontentofthefoodcanmakeyoulessactiveandlazy,newresearchshows.Nosurpri
Writeanessaybasedonthefollowingchart.Inyourwriting,youshould1)interpretthechart,and2)giveyourcomments.You
Inthe20thcenturytheplanet’spopulationdoubledtwice.Itwillnotdoubleevenonceinthe【C1】________century,becausebirth
随机试题
经统计,某机械厂10年中发生了1649起可记录意外事件。根据海因里希法则,该厂发生的1649起可记录意外事件中伤亡的人数可能是()。
潮气量增加(其他因素不变)时,下列项目中将增加的是
认识资本化率的重要性,能使估价人员对资本化率的选取抱着()的态度。正是由于对资本化率选取的精度要求很高,使得许多估价人员明知收益法是一种理论充分、普遍适用于收益性房地产估价的方法,但往往不敢贸然采用。
不适合焊接薄板的焊接方式是()。
大连中石油国际储运有限公司保税区油库由中国联合石油有限责任公司和大连港合资建设。油库一、二期共设20个原油贮罐(17个10万m3储罐,3个5万m3储罐),总储量为185万m3。该单位东侧为大连港罐区,总储量为132.45万m3(12个10万m3原油储罐和大
我国第一颗人造地球卫星于1970年发射,标志着我国成为继苏联之后世界上第二个用自制火箭发射国产卫星的国家。()
个体经济和私营经济的发展是社会主义现代化建设必不可少的组成部分。( )
造成城市白领们“亚营养”危机的原因之一,是他们长期在外就餐且通常凑合应付,这样容易导致某种营养素的__________,并使他们在不知不觉中养成多油、高糖、高盐等__________膳食习惯。依次填入画横线部分最恰当的一项是()。
Hitsongsarebigbusiness,sothereisanincentiveforcomposerstotrytoteaseoutthoseingredientsthatmightincreasethe
WaterprojectsintheUnitedStatesgainedanewrationaleinthe1930sasthenationsuffereditsworsteconomicdepressionan
最新回复
(
0
)