首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
If you do not use your arms or legs for some time, they become weak; when you start using them again, they slowly become strong
If you do not use your arms or legs for some time, they become weak; when you start using them again, they slowly become strong
admin
2007-12-30
105
问题
If you do not use your arms or legs for some time, they become weak; when you start using them again, they slowly become strong again. Everybody knows this, and nobody would think of questioning this fact. Yet many people do not seem to know that memory works in the same way. When some one says that he has a good memory, he really means that he keeps his memory in practice by exercising it regularly, either consciously or unconsciously. When someone else says that his memory is poor, he really means that he does not give it enough practice. The position is exactly the same as that of two people, one of whom exercises his arms and legs by playing tennis, while the other sits in a chair or a car all day.
If a friend complains that his arms are weak, we know that it is his own fault. But if he tells us that he has a poor memory, many of us think that his parents are to blame, or that he is just unlucky, and few of us realize that it is just as much his own fault as it was his arms or legs that were weak. Not all of us can become extremely strong or extremely clever; but all of us can, if we have ordinary bodies and brains, improve our strength and our memory by the same means — practice.
Have you ever noticed that people who cannot read or write usually have better memories than those who can? Why is this? Of course, because those who cannot read or write have to remember things: they cannot write them down in a notebook. They have to remember dates, times, prices, names, songs and stories, so their memory is always being exercised.
So if you want a good memory, learn from the poor and humble: practise remembering.
The most appropriate title for the passage would be______.
选项
A、Poor and Good Memory
B、Your Arms, Legs and Brain
C、How to Improve Your Memory
D、Learn from the Poor and Humble
答案
C
解析
本题是文章主旨题,要求给文章选取最贴切的标题。选项A表达的“差记忆力与好记忆力”只是文章中谈到的一个问题,不能代表全文。选项B表达的“胳膊、腿和大脑”文章中都提到了,但只是谈论的对象并不是文章的主题。选项C表达的“如何改善你的记忆力”才是文章要表达的中心思想。选项D表达的“向贫穷和卑微的人学习”只是作者要说明即便是文盲也能有很好的记忆力。此外,作者从文章开头就力图说明“大多数人不了解记忆力就好像人的胳膊和腿一样都需要锻炼。”
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/4GLC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Ironically,racialdiscrimination,whichis______withdemocraticprinciples,hasexistedinAmerica,"hisgreatestdemocracyi
American【B1】______aresimilartoothercities【B2】______theworld.Ineverycountry,citiesreflectthevaluesofthe【B3】___
Jeandidnothavetimetogototheconcertlastnightbecauseshewasbusyforherexamination______.
A、breathethefreshairB、lookforabetterjobC、establishfriendshipD、findatrustedconfidantC在第二段中谈到美国人出外旅游的目的不仅是观光而且是交友(n
MostofthefreshmeninourcollegehavemadeprogressintheirstudyofEnglish______thanwefirstexpected.
______sheisalikeablegirl,sheisverydifficulttoworkwith.
Nowadays,weareinavery______businessenvironment,(competition)
Nosooner______theplane______thanthewaitingcrowdrantowardit.
Thereason______I’mwritingistotellyouaboutapartyonSaturday.
Workaholism(工作狂)canbeaseriousproblem.Trueworkaholics(工作狂)wouldratherworkthandoanythingelseandtheyprobablydon
随机试题
自律性增高的因素是
最难酸水解的苷类为
建设工程招标投标计价方法的种类为()。
采用会计电算化软件的单位,其会计档案保管期限与手工核算时相比,应该()。
物业管理服务的()是物业服务合同区别一般委托合同的一个显著特点。
王某在某服装店挑选风衣,店员向王某推荐了一款。王某试穿后觉得不合适,便脱下来要走,店主却强迫王某买下了这件风衣。店主的这一行为侵犯了王某的()。
序列(8,9,10,4,5,6,20,1,2),只能是()排序方法两趟排序后的结果。
甲与乙共同出资购买别墅一套,后出租给某公司使用。在租赁期间,乙因缺钱花欲出让自己的共有份额。承租的公司表示愿意购买,则此房屋属于乙的份额应卖给()。
Doyouknowhowtouseamobilephonewithoutbeingrudetothepeoplearoundyou?Talkingduringaperformanceirritates(激怒)p
A、Attheman’sdormitory.B、Atthehall.C、Atoneclassroom.D、Atthelibrary.BWheredothestudentsarrangetomeet?
最新回复
(
0
)