首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The most important technological event of our time is the rise of the computer. Computers already permeate many aspects of our l
The most important technological event of our time is the rise of the computer. Computers already permeate many aspects of our l
admin
2010-05-09
55
问题
The most important technological event of our time is the rise of the computer. Computers already permeate many aspects of our lives, from transportation and telecommunications to entertainment. Scarcely ignorant of these trends, many schools now have computers and networking capacity. To some extent, these technological accessories (附件) have been absorbed into the life of the school, though often they simply deliver the old lessons in a more convenient and efficient format.
In the future, however, education will be organized largely around the computer. Computers will permit a degree of individual instruction that in the past was available only to the rich. All students may receive a curriculum tailored to their needs, learning style, pace, and record of success with earlier materials and lessons.
Computer technology puts all the information in the world at one’s fingers, quite literally. This is both a blessing and a curse. No longer do we have to spend long periods of time hunting down a source or a person-- now, delivery of information is instantaneous. Soon we will not even have to type in an instruction; we will be able to simply ask a question out loud and the computer will print out or speak the answer. Thus people will achieve instant "cultural literacy."
Less happily, the Internet has no means of quality control; "anyone can play." Information and disinformation mingle (使混合) comfortably and, as of yet, there are no reliable ways to distinguish sense from the distorted (歪曲的) facts and downright nonsense common on the Net. Identifying the true, the beautiful, and the good--and which of these truths, beauties, or goods are worth knowing--constitutes a formidable (可怕的) challenge.
It might be said, in response, that the world has always been filled with misinformation. True enough, but in the past educational authorities could at least choose their favorite texts. Today’s situation, with everyone having instantaneous access to millions of sources, is without precedent (先例).
While computer-based teaching figures to be the dominant technological influence on education, other innovations will have impacts as well. Medical technologies will permit study of students’ brain activity and blood flow as they engage in various kinds of problem-solving or creative activities.
Enhanced understanding of the genetic basis of learning is also likely to invade the classroom. It may be possible to determine which youngsters are likely to advance quickly and which ones seem doomed to "difficult" school experiences. Some authorities will insist that these findings be applied in specific cases, while others will vigorously object to any decisions made on the basis of genetic information. Drugs that claim to improve learning, memory, or enthusiasm will become readily available. Teachers and parents may face moral dilemmas that would in earlier times have been restricted to science fiction.
According to the author, it is a formidable challenge for a computer ______.
选项
答案
identifying the true, the beautiful, and the good
解析
参见文章第4段的相关内容,其大意是:美中不足的是,因特网没有质量控制手段:“任何人都可以拨弄”。信息和虚假信息轻易地混杂在一起,现在还没有什么可靠手段来将网上十分普遍的歪曲事实、一派胡言与真实含义区分开来。要识别出真的、美的、好的信息,并挑出其中那些值得了解,这无疑是一种令人生畏的挑战。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/4IKK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
TheSupremeCourtoftheUnitedStatesmadeanimportantrulein1954.Itwasthatpublicschoolsneededtobe(36)______.Child
Inmanycountriestoday,lawsprotect(36)______.InIndiatheneedforsuchprotectionwasrealizedcenturiesago.About30
Britain’sdependencyoncertainessentialserviceshasgreatlywidenedandbecomeakeyroleinthecountry’s______.Accordin
A、Becauseshefeelsveryhotintheroom.B、Becauseshewantstoavoidmeetingpeople.C、Becauseshewantstosmokeacigarette
A、Followpolicemen’sdirections.B、Keepaneyeontheweather.C、Avoidsnow-coveredroads.D、Drivewithspecialcare.D细节题。本题询问监
A、Tohelpyoungpeopleimprovetheirdrivingskills.B、Toalertteenagerstothedangersofrecklessdriving.C、Toteachyoungp
A、Shegoeshomeforlunch.B、Shespendshertimeshopping.C、Shegetsinterestedinwhatsheisreading.D、Shedoesn’twakeupi
A、Becauseofthestressfactors.B、Becauseoftheleisureactivities.C、BecauseoftheTVwatching.D、BecauseofthegeneralAme
A、AsurgeongeneralwhowillbepresentinarosegardenB、AwomanwhousedtobeoneofReagan’sSurgeonGeneral.C、Aspokesman
A、RadioTimes.B、Alocalpaper.C、SundayTimes.D、TVTimes.BWhatpaperdotheyneedtofindPeteracountryflat?选项提到了报纸、报刊的名字
随机试题
伤肢长于健侧时多见
下列情况需要对应付账款明细账进行函证的有()
A.四妙散合白头翁汤B.木香顺气丸C.参苓白术散合吴茱萸汤D.导痰汤E.益气固本解毒汤疗直肠癌脾。肾寒湿证应首选
男性,上腹部不适,食欲不振三个月。一月来出现黄疸进行性加重,有体重减轻,全身明显黄染,肝未触及,深吸气时可触及肿大的胆囊底部,无触痛。化验:血胆红素15mg/dl,尿检:胆红素阳性。最可能是()
女,32岁。婚后3年不孕,患者平素月经规律。妇科检查未发现异常,内分泌检查正常。造影示:双侧输卵管堵塞。适宜的辅助生育技术是()
我国宪法规定,矿藏、水流、森林、山岭、草原、荒地、滩涂等自然资源,都属于国家所有,即全民所有。其中下列哪些内容不得由法律规定为集体所有?()
在税收规划中,了解客户的基本情况和要求包括()。Ⅰ.婚姻状况Ⅱ.子女及其他赡养人员Ⅲ.对风险的态度Ⅳ.要求增加短期所得还是长期资本增值
以下关于股票合并的说法正确的是()。Ⅰ.并股常见于高价股Ⅱ.股票合并时将若干股票合并为1股Ⅲ.并股后,流动性有可能提高,导致估值上调Ⅳ.理论上,并股后,股东所持股票的市值不会发生变化
下列对IPv6地址的表示中,错误的是()。
TheWesthasbeguntotakemorenoticeoftheEast.Thefifth【C1】______ofanenormous【C2】______reassessingtheChinesecontr
最新回复
(
0
)