首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Picture yourself as a historian in 2035, trying to make sense of this year’s American election campaign. Many of the websites an
Picture yourself as a historian in 2035, trying to make sense of this year’s American election campaign. Many of the websites an
admin
2013-09-16
53
问题
Picture yourself as a historian in 2035, trying to make sense of this year’s American election campaign. Many of the websites and blogs now abuzz with news and comment will have long since perished. Data stored electronically decays. If you are lucky, copies of campaign material, and of e-mails and other materials, will be available in public libraries. But will you be able to read them? Already, NASA has lost data from some of its earliest missions to the moon because the machines used to read the tapes were scrapped and cannot be rebuilt. A wise librarian will wish to keep in working order a few antique computers that can read such ancient technologies as CDs and USB thumb-drives. But even that may not be enough. Computer files are not worth anything without software to open them.
Conscientious institutions already make copies of some web pages, e-books and other digital material, and shift the data to new hardware every five years. As software becomes obsolete, libraries and companies can create emulators—old operating systems working inside newer ones.
But that effort is hampered by regulation that makes archiving digital artefacts even more difficult than it already is. In America, for instance,
circumventing
the anti-piracy digital rights management software(DRM)that publishers attach to their products is a criminal offence. If that software disappears, the material will no longer be accessible. In 2010 the United States Copyright Office exempted publishers of online-only works from the duty of depositing a copy with the Library of Congress unless specifically requested. National libraries have the right to demand a copy of every printed book published on their territory. But they have no mandate to collect the software without which much electronic data remains unreadable.
Regulators are pondering the problem. In early May America’s Copyright Office will hold public hearings to discuss exemptions to the ban on circumventing DRM. In Britain the government wants to make it compulsory for publishers, including software-makers, to provide the British Library with a copy of the finished version of everything they produce within a month of publication. The proposed law will allow the library to harvest web pages and material hidden behind paywalls or login requirements.
Mistakes 30 years ago mean that much of the early digital age is already a closed book(or no book at all)to historians. Without a wider mandate for libraries, giving them the right to store both digital materials and the tools to open it, historians of the future will be unable to reconstruct our times. They may not even know what they have lost.
In the author’s opinion, the most serious problem faced by "you(a historian in 2035)" will be the lack of______.
选项
A、related website news
B、functional reading machines
C、readable storage devices
D、applicable operating systems
答案
D
解析
[A]、[B]、[C]的误区在于,三个选项均是第一段中作者提到的历史学家面临的难题。但随后作者逐一提出了解决方式,故这些问题是可以解决的,并非最为困难的问题。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/4bO4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Politicalcontroversyaboutthepublic-landpolicyoftheUnitedStatesbeganwiththeAmericaRevolution.(1)_____,evenbefore
TheauthorwoulddescribetheReisses’lifeasInDarrah’sopinion,peopleshould
AccordingtoAnneKrueger,long-termgovernmentprotectiongiventosteelcompaniesWecandrawaconclusionfromthetextthat
Accordingtothetext,thereasonforcosmeticsurgeryistoThestatement"drawsthelineatoperatingonpeople"(Para.2)is
ThereisgrowinginterestinEastJapanRailwayCo.,oneofthesixcompanies,createdoutofthe(1)_____nationalrailwaysyst
ThereisgrowinginterestinEastJapanRailwayCo.,oneofthesixcompanies,createdoutofthe(1)_____nationalrailwaysyst
AsfarasAmericanschoolsystemisconcerned,itisalmostimpossibletopickoutoneinstitutionastypicalorevenrepresenta
Her______shouldnotbeconfusedwithmiserliness;aslongasIhaveknownher,shehasalwaysbeenwillingtoassistthosewhoa
Schoolshootingsacrossthecountrycontinuetodiscussthestoryofthestudentwhoisoutcastbyfellowpeersanddecidestol
Inthespanof18months,IsaacNewtoninventedcalculus,constructedatheoryofoptics,explainedhowgravityworksanddiscov
随机试题
声带不振动的音称为()音。
低钾血症上消化道出血
分析典型小时气象条件下,分析小时浓度超标概率和(),并绘制评价范围内出现区域小时平均浓度最大值时所对应的浓度等值线分布图。
采购人对应当实行集中采购的政府采购项目,不委托集中采购机构实行集中采购的,政府采购监督管理部门可以()。
外汇是指以外币表示的可用于国际结算的一种支付手段,中国对外汇实行由()的方针。
证明n阶矩阵相似.
SpeakerA:Oh,no.It’ssixo’clockalreadyandIstillhaven’tfinishedtheseexercises.SpeakerB:______
DaydreamingⅠ.DaydreamingcanbeharmfulbecauseitwasconsideredasA.awasteoftimeB.a【1】______ofneurotictende
It’ssurprisingnewsboundtobringjoytostudentsstudyingforexamseverywhere.Thebestwaytomemorizenewly-acquiredknowl
A、Olympiccheerleadersarethesameasothergames’.B、Threegroupsofcheerleadersworkatspeedskating.C、Theall-girlteamr
最新回复
(
0
)