首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
The world’s oceans have warmed 50 percent faster over the last 40 years than previously thought due to climate change, Australia
The world’s oceans have warmed 50 percent faster over the last 40 years than previously thought due to climate change, Australia
admin
2012-05-11
70
问题
The world’s oceans have warmed 50 percent faster over the last 40 years than previously thought due to climate change, Australian and US climate researchers reported Wednesday. Higher ocean temperatures expand the volume of water, contributing to a rise in sea levels that is covering small island nations and threatening to destroy the low-lying, densely-populated low regions around the globe.
The study, published in the British journal Nature, adds to a growing scientific chorus of warnings about the pace and consequences rising oceans. It also serves as a corrective to a massive report issued last year by the Nobel-winning UN Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), according to the authors.
Rising sea levels are driven by two things: the thermal expansion of sea water, and additional water from melting sources of ice. Both processes are caused by global warming. The ice sheet that sits atop Greenland, for example, contains enough water to raise world ocean levels by seven meters, which would bury sea-level cities from Dhaka to Shanghai.
Trying to figure out how much each of these factors contributes to rising sea levels is critically important to understanding climate change, and forecasting future temperature rises, scientists say. But up to now, there has been a puzzling gap between the projections of computer-based climate models, and the observations of scientists gathering data from the oceans.
The new study, led by Catia Domingues of the Centre for Australian Weather and Climate Research, is the first to reunite the models with observed data. Using new techniques to assess ocean temperatures to a depth of 700 meters from 1961 to 2003, it shows that thermal warming contributed to a 0.53 millimeter-per-year rise in sea levels rather than the 0.32 mm rise reported by the IPCC.
Ultimately, the new study should help scientists to_____.
选项
A、lower water levels
B、change their opinions
C、better predict climate change
D、bury sea-level cities like Dhaka and Shanghai
答案
C
解析
第三、四、五段。第三段说,造成海水水位升高有两个因素:海水的热水域加大和来自于冰融化产生的水。第四段说科学家认为,明白气候变化,准确预报未来气温升高对掌握这两个因素是很重要的。但到目前为止,来自计算机的气候模拟数据和来自科学家采集的海上数据不一致。第五段说,Catia Domingues进行了一个新的研究,将两个数据用新的技术整合起来:所以,这个新的研究为科学家提供了准确预报气候变化的方法。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/4dlC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
Whentherearesmallchildrenaround,itisnecessarytoputbottlesofpillsoutof______.
Myfatherwavedmegood-byeandthebussetoff.Thepersonsitting【C1】______tomewasanengineergoingtoPeshawartoinspect
"I’mverytired.""Wereallyshouldstop______andgotobed."
Thestreetsareallwet.It______duringthenight.
Somepeoplearguethatthepressureoninternationalsportsmenandsportswomenkillstheessence(真谛)ofsport--thepursuitofpe
OnedayinJanuary,myuncle,mycousinandIdecidedtogohunting.Weleftbycarintheafternoon.ItwasaRangeRoverwith
Billy,ahard-workingstudent,isfourteenyearsoldandintheninthgrade.Hehasapart-timejobthat【C1】______himupeverym
Peopleusedtothinkthatheavyobjectsalwaysfellfasterthanlight______.
NosoonerhadTomseenJim______helefttheroom.
Oneofthemostfascinatingthingsabouttelevisionisthesizeoftheaudience.Anovelcanbeonthe"bestsellers"listwith
随机试题
本例最可能的诊断为本病的胸部X线片可能有下列改变,除了
我国进口货物运输保险可分为预约保险和逐笔保险两种方式。买方采用逐笔保险方式一般是在()。
某企业为掩盖超额发放工资问题,故意隐瞒部分工资项目,未在统计报表中计入,该企业行为属于()。
网球运动在上海越来越流行了。
作为一名驾驶员,应该熟识道路交通标志。作为一名交警,更要熟识这些标志,作为执法依据。下列标志中,不属于禁令标志的是()。
《尚书·康诰》载:“人有小罪,非眚,乃惟终,自作不典,式尔,有厥罪小,乃不可不杀”。这里的“非眚”是指()(2018年非法学综合课单选第33题)
在认识的辩证运动过程中,我们既要注重理性因素的作用,同时也不可忽视非理性因素的作用。非理性因素主要是指认识主体的情感、意志、欲望、动机、信念、习惯、本能等意识形式。以下属于非理性因素的是()
Nextweekyou’dbetterbringallyourquestionshere.We’regoingtohaveaquestion-and-answer______.
说实话,直到昨天我才知道他们去上海了。
A、ChildrenmaygetwhattheyneedfromtheInternet.B、TheInternetdoesmoreharmthangoodtochildren.C、Childrencangetexp
最新回复
(
0
)