首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
One of the great intellectual conflicts of the early part of the 21st century concerns the role of man here on planet Earth. Som
One of the great intellectual conflicts of the early part of the 21st century concerns the role of man here on planet Earth. Som
admin
2015-03-25
52
问题
One of the great intellectual conflicts of the early part of the 21st century concerns the role of man here on planet Earth. Some, like the followers of Stanford University biologist Paul Ehrlich— author of The Population Bomb—hold that mankind’s role boils down to that of exploiter of the Earth’s resources and despoiler of its natural beauty.
This view, widely accepted in western political, cultural, and academic circles, is most commonly expressed by the so-called environmental movement in proposals that are antitechnol-ogy, antiprogress and, if fully implemented, will lead to a reduced standard of living in the developed world.
It is an antihuman, antihumanist view, one that
decries
human achievement rather than celebrating it. And those who believe this way are once again calling on people to turn off their lights in observance of "Earth Hour" on March 26th.
It’s a once a year event, one the so-called environmental community regards as a symbolic act urging businesses, individuals and lawmakers to take action in support of efforts to combat global warming, climate change.
The proponents of "Earth Hour," the Competitive Enterprise Institute says, want "laws and sanctions to prevent individuals from freely using earth’s resources. " But, because the folks at CEI believe human progress and technological innovation have made life better, they are encouraging everyone to mark March 26th as " Human Achievement Hour. "
The result of the environmental movement is a limitation on our ability to create the future wave of technologies and a hindrance on our ability to produce the current products that benefit or everyday lives.
"You can sit in the dark and join them or you can join people around the world who plan to leave their lights on, affirming their appreciation for human inventions like electricity, indoor plumbing, mass food production, heat, transportation, and computers," CEI says, asking people to—through their actions—cast a vote " against environmental alarmism" and in favor of "human achievement. " They have a point. The Luddite, backwards thinking that portrays technology as evil has firmly taken root in western culture. In doing so it ignores the ways in which it has led to an improvement in global living standards, healthier people, better resource utilization and longer lives. To simply say the technology is bad, which is the implicit premise behind such crusades as the one to combat so-called global warming—remember it was former Vice President Al Gore who called the development of the internal combustion engine the worst thing to ever happen to mankind—is to doom all of mankind to an eventual return to the state of nature where, as Thomas Hobbes wrote, all life is "nasty, brutish and short. "
Which of the following is true about Stanford University biologist’ opinion?
选项
A、It concerns human being’s positive effects on environment.
B、It arouses strong controversy in political, cultural and academic fields.
C、It condemns what the technology and progress have brought to us.
D、It is supported by the Competitive Enterprise Institute.
答案
C
解析
事实细节题。由题干关键词Stanford University biologist’s opinion定位到第一段。该段第二句提到斯坦福大学的生物学家的追随者们认为人类是地球资源的开拓者和大自然美景的掠夺者;接着第三段指出这一观点是反人类和反人道主义的,是谴责人类进步的,故[C]符合文意,同时排除[A]。第二段第一句指出这一观点在西方政治界、文化界和学术界被广为接受,并没有引起争议,故排除[B];第六段提到CEI认为上述观点限制了我们的创造力和生产力,可见CEI并不支持这一观点,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/4m74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
"Itisanevilinfluenceontheyouthofourcountry."Apoliticiancondemningvideogaming?Actually,aclergymandenouncingr
"Itisanevilinfluenceontheyouthofourcountry."Apoliticiancondemningvideogaming?Actually,aclergymandenouncingr
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelistA-Gto
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelistA-Gto
Throughoutthe19thcenturyandintothe20th,citizensoftheUnitedStatesmaintainedabiasagainstbigcities.Mostlivedon
Throughoutthe19thcenturyandintothe20th,citizensoftheUnitedStatesmaintainedabiasagainstbigcities.Mostlivedon
Theauthorwouldbemostlikelytoagreewithwhichofthefollowingconclusions?Thebesttitlewhichdescribesthecontentof
Thephrase"first-generationAmericans"(Line2,Paragraph1)mostprobablymeans______.Itcanbeinferredfromthetextthat
"Wealthisnotwithoutitsadvantages,"JohnKennethGalbraithoncewrote,"andthecasetothecontrary,althoughithasoften
Lookatthefollowingpictureandwriteanarticle.Yourarticleshouldmeetthefollowingthreerequirements;1.interpretthe
随机试题
如果一切信息都在证券价格中反映出来,这样的证券市场被称为()
颈动脉正常的二维超声表现是
属于糖皮质激素类的药物是
小儿营养所需的必需氨基酸较成人多出的一种是
如果将住宅作为统计总体,属于个体品质标志的统计指标是()。
(2011)1mol想气体从平衡态2p1、V1沿直线变化到另一平衡态p1、2V1,则此过程中系统的功和内能的变化是()。
下列属于工程项目资金来源的是()。
商业银行在开展个人理账业务活动中,应妥善保管相关合同和各类授权文件,并至少每年重新确认()次。
把下面的六个图形分为两类,使每一类图形都有各自的共同特征或规律,分类正确的一项是:
已知α1=[一1,1,a,4]T,α2=[一2,1,5,a]T,α3=[a,2,10,1]T是四阶方阵A的三个不同特征值的特征向量,则a的取值为().
最新回复
(
0
)