首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Tapping of Automatic Intelligence Car Last year, America’s Defence Advanced Research Projects Agency, DARPA, thought it
The Tapping of Automatic Intelligence Car Last year, America’s Defence Advanced Research Projects Agency, DARPA, thought it
admin
2013-01-10
52
问题
The Tapping of Automatic Intelligence Car
Last year, America’s Defence Advanced Research Projects Agency, DARPA, thought it would be a good idea to organize a robot race across the Nevada desert. The idea of the Grand Challenge, as DARPA dubbed it, was for autonomous robot vehicles to steer a 227km (142 mile) course and claim a $ 1 million jackpot. This would be a first step towards DARPA’s ultimate goal of being able to build unmanned self-driving military vehicles and thus keep American troops out of harm’s way on the battlefield.
This year’s crop of 23 entrants were offered an even greater incentive—a $ 2 million prize for the winner. That, plus the intervening 18 months, seems to have done the trick. This time, five vehicles finished the 211 km course. The winner, a modified Volkswagen Touareg dubbed Stanley by its makers, a team from Stanford University, did it in a mere six hours and 54 minutes.
Stanley was, of course, specially hardened by its designers for the rough terrain of the Nevada desert. The clever bit, however, was the vehicle’s brain. This was designed and built by the Stanford Artificial Intelligence Laboratory (SAIL).
Stanley’s brain consists of six top-of-the-range Pentium chips wired collaboratively together. It is programmed with special software that is able to learn from its mistakes. This software mastered the tricks of collision-avoidance in a of desert test runs conducted before the race started.
Like all brains, Stanley’s has a range of sensory inputs to process. A global positioning system (GPS) receiver tells it where on the Earth’s surface it is. Television cameras, radar and four laser-based distance monitors tell it what its surroundings are like. By comparing its GPS location with its pre-programmed destination (announced only a few hours before the race began), it knew which way it wanted to go. And, by studying its surroundings, it could work out what looked like the safest route that was also in approximately the right direction.
Although Stanley carried off the laurels, the other four finishers did respectably. Sandstorm managed a time just ten minutes behind the winner while her sister vehicle Highlander came in ten minutes after that. GrayBot and TerraMax, the other two course-completers, came in at seven hours 30 minutes and 12 hours 51 minutes, respectively.
So smart, autonomous vehicles can, indeed, find their way across several hundred kilometres of desert. The question is, what next? DARPA’s answer, of course, will be to go down the military route. But this sort of technology has obvious civilian applications as well as Sebastian Thrun. the head of both SAIL and the Stanford racing team, is keen to emphasize.
Dr. Thrun thinks that it could lead to self-driving road vehicles within 30 years and—more immediately—to greatly improved collision-avoidance systems. Whether the freeways of California will prove as easy to navigate as the gulches of Nevada, though, remains to be seen.
The purpose of holding a robot race is to______.
选项
A、adventure through the Nevada desert
B、delevop unpiloted vehicles for military use
C、win a $ 1 million jackpot
D、keep American troops unharmed
答案
B
解析
事实细节题。根据题干中的a robot race定位至开篇首句。在指出DARPA组织了一场机器人比赛之后,作者在末句对该比赛进行总结:这是DARPA迈向最终目标的第一步,这个目标是能够建造无人自动驾驶的军事车辆,这样在战场上可以让美国军队免受伤害。这是组织机器人比赛的目的,[B]中的develop unpiloted vehicles for military use是末句build unmanned self-driving military vehicles的同义转换,故为答案。首句中的across the Nevada desert是指机器人比赛时行进的路线,不是比赛目的,排除[A];第二句中的claima $1 million jackpot是本次比赛提供的奖励标准,同样不是比赛的目的,排除[C]; [D]项是末句提到的内容,但保护美国部队免受伤害是自动军事车辆建造之后带来的结果,不是本次比赛的直接目的,排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/5DhK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Thereisnoperson______isalwaysintheright.
Inordertomakemyself~inEnglish,Iamstudyinghard.
Onereasonhumanbeingscanthriveinallkindsofclimatesisthattheycancontrolthequalitiesoftheairintheenclosedsp
RemembertheStoneAgedaysofresearchbackinelementaryschoolandmiddleschool?Wewouldspendcountlesshoursdigestingt
SinceWorldWarII,therehasbeenaclearlydiscernibletrend,especiallyamongthegrowinggroupofcollegestudents,towarde
Whywerethetoptwodirectorsofsecretpoliceforcedout?
Crimeplaguesoursociety,almostallaroundusinourdailylives.Dailywehearmanyinstancesof【C1】______crimessuchasmurd
Auctionsarepublicsalesofgoods,conductedbyanofficiallyapprovedauctioneer.Heaskedthecrowdtogatherintheauction
Whatisthefirstguidelinetoinvestingaccordingtothespeaker?
Anothernatural______thatcontributestothewelfareoftilecountryiswater.
随机试题
患者饮食难下,呕吐物如赤豆汁,胸膈疼痛,形体消瘦,舌质紫暗,脉细涩。治宜选用
(2014年第179题)骨关节结核的临床表现中,下列描述正确的有
患者,男性,45岁。胃溃疡病史8年,近3个月疼痛加重,失去节律,用多种药物治疗无效。查体:浅表淋巴结无肿大,腹平软,上腹部压痛,可扪及肿块。如果上述诊断成立,首选的处理方法是
根据《腐蚀性商品储存养护技术条件》(GB17915),下列对腐蚀性化学品存储的要求中,错误的是()。
施工单位B分别在某省会城市远郊和城区承接了两个标段的堤防工程施工项目,其中防渗墙采用钢板桩技术进行施工。施工安排均为夜间插打钢板桩,白天进行钢板桩防渗墙顶部的混凝土圈梁浇筑、铺土工膜、植草皮等施工。施工期间由多台重型运输车辆将施工材料及钢板桩运抵作业现场,
“备案号”栏:()。“起运国(地区)”栏:()。
社会工作者胡斌发现,很多生活在继父母家庭的孩子或多或少都存在一些社会或心理方面的问题,甚至出现一些行为问题。如果社会工作者要对这类孩子的问题进行干预,一个根本且富有成效的策略是()。
Oneofthemosteffectivewaystoreduce______istotalkaboutfeelingwithsomeoneyoutrust.
下列句子中,没有语病的一句是()。
Thereason______Ican’tcomeisthatIhavetoprepareforthecomingexam.
最新回复
(
0
)