首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Eye’s Adaptation to Color As one works with color in a practical or experimental way; one is impressed by two apparently
The Eye’s Adaptation to Color As one works with color in a practical or experimental way; one is impressed by two apparently
admin
2013-12-28
63
问题
The Eye’s Adaptation to Color
As one works with color in a practical or experimental way; one is impressed by two apparently unrelated facts. Color as seen is a mobile changeable thing depending to a large extent on the relationship of the color to other colors seen simultaneously. It is not fixed in its relation to the direct stimulus which creates it. On the other hand, the properties of surfaces that give rise to color do not seem to change greatly under a wide variety of illumination colors, usually(but not always)looking much the same in artificial light as in daylight. Both of these effects seem to be due in large part to the mechanism of color adaptation mentioned earlier.
When the eye is fixed on a colored area, there is an immediate readjustment of the sensitivity of the eye to color in and around the area viewed. This readjustment does not immediately affect the color seen but usually does affect the next area to which the gaze is shifted. The longer the time of viewing, the higher the intensity, and the larger the area, the greater the effect will be in terms of its persistence in the succeeding viewing situation. As indicated by the work of Wright and Schouten, it appears that, at least for a first approximation, full adaptation takes place over, a very brief time if the adapting source is moderately bright and the eye has been in relative darkness just previously. As the stimulus is allowed to act, however, the effect becomes more persistent in the sense that it takes the eye longer to regain its sensitivity to lower intensities. The next result is that, if the eye is so exposed and then the gaze is transferred to an area of lower intensities, the loss of sensitivity produced by the first area will still be present and appear as an "afterimage" superimposed on the second. The effect not only is present over the actual area causing the "local adaptation" but also spreads with decreasing strength to adjoining areas of the eye to produce "lateral adaptation". Also, because of the persistence of the effect if the eye is shifted around from one object to another, all of which are at similar brightness or have similar colors, the adaptation will tend to become uniform over the whole eye.
The present selection has apparently been preceded by sortie explanation of______.
选项
A、some experiments with color pigments
B、the nature of color
C、the color properties of various surfaces
D、the mechanism of the eye’s adaptation to color
答案
D
解析
本题问这篇节选文章的前面很明显是解释什么的。根据第一段最后一句话,“…seem to be due…to the mechanism of color adaptation mentioned earlier.“……似乎在很大程度上是由于前面所提到的颜色适应机制”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/5GQd777K
本试题收录于:
职称英语理工类C级题库职称英语分类
0
职称英语理工类C级
职称英语
相关试题推荐
MusicalChairsDoyouknowhowtoplayagamecalled"MusicalChairs"?Itiseasytoplayandmostpeopleenjoyit.Allyou
MusicalChairsDoyouknowhowtoplayagamecalled"MusicalChairs"?Itiseasytoplayandmostpeopleenjoyit.Allyou
Foreignmilitaryaidwasprolongingthewar.
SunbathandSkinCancerInthesummer,millionsofAmericanswillofferuptheirbodiestothesunrays.Atanindicateshealth
Angiogenesisfactorisasubstancethatcanpromoterapidhealingofwounds.Allmammals,excepthumanbeings,haveangiogenesi
A.directcontactwithinfectedbloodB.from2to15ormoreyearsafterbecominginfectedC.withoutsymptomsD.acquiredi
Throughouttheworldthereisashortageofhumanorgansfortransplants.InBritain,forexample,6000peoplearewaitingforo
BreakfastStudiesshowthatchildrenwhoeatbreakfastdobetterinschool.Itdoesn’ttakemuchfurtherthoughttobelieve
DangersAwaitBabieswithAltitudeWomenwholiveintheworld’shighestcommunitiestendtogivebirthtounderweightbabie
CaribbeanIslandsWhatwouldyouseeifyoutookacruisetotheCaribbeanIslands?Palmtreesandcoconuts(椰子)?Whitebeaches
随机试题
根据高血压分级标准,血压为175/112mmHg,属于
A.红外吸收光谱B.荧光分析法C.紫外-可见吸收光谱D.质谱E.电位法基于分子外层价电子吸收一定能量后,由低能级跃迁到较高能级产生的吸收光谱
A.吸收减少B.分布减慢C.酶促作用D.酶抑作用E.排泄减慢苯巴比妥与华法林合用时,后者的抗凝作用减弱,其原因是苯巴比妥有
以下对期权交易的描述,正确的是()。
乙注册会计师是ABC会计师事务所的项目经理,在工作过程中遇到以下问题,请代其作出正确的判断。在对B公司2009年度财务报表实施审计工作时,项目质量控制复核人员要在业务执行过程中的适当阶段及时实施复核,以使重大事项在出具报告前得到满意解决,项目质量控制复
2000版ISO9000系列标准的主要特点:标准的结构与内容能更好地适用于所有产品类别、不同规模和各种类型的组织的管理和运作。强调质量管理体系的有效性和效率,引导组织关注顾客和其他利益相关者、产品与过程,对标准要求的适用性进行了更加科学与明确的规定,在满
一般资料:求助者,男性,35岁,已婚,某公司部门经理。案例介绍:求助者出生于军人家庭,自幼随祖母在农村生活,上小学时回到父母身边。父母对他事事严格要求,养成了追求完美的性格特征。因带乡下口音,曾被同学笑话。对上学感到恐惧,苋得无助和目卑,但成绩一
阅读下面关于《大规模的海水运动》的教学片段,回答问题。教师:同学们,让我们一起跟随我国著名的航海家郑和扬帆起航,一起下西洋(多媒体播放影片)。同学们,为什么郑和下西洋常常选择在冬季的时候出发,而到了夏季的时候回来呢?学生:受洋流的影响。
某奶茶店每杯奶茶成本3元,售价12元,当天卖不完的奶茶不再出售,在某月第一周的7天里,该店每天会准备400杯奶茶,其中有4天卖光,有3天各剩余40杯,则该奶茶店这周赚了多少钱?
下列对IPv6地址FE80:0:0:0801:FE:0:0:04A1的简化表示中,错误的是()。
最新回复
(
0
)