首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
It isn’t often that an entire industry is symbolized in the figure of a single human being, and such is the case with Canadian a
It isn’t often that an entire industry is symbolized in the figure of a single human being, and such is the case with Canadian a
admin
2019-11-21
32
问题
It isn’t often that an entire industry is symbolized in the figure of a single human being, and such is the case with Canadian aviation and the aircraft industry. The man is the Hon. John A. D. McCurdy, and the life story of this still vigorous, distinguished Canadian is at once and at the same time the thrilling history of aviation’s progress in Canada.
It all began one cold February day in 1909 at Baddeck, Nova Scotia, when John McCurdy confounded the critics by flying the Silver Dart, an aircraft designed by himself, for half a mile over the ice of Brasdeor Lakes. This was the first powered flight in Canada and the first by a British subject in the Commonwealth.
McCurdy gave proof of his flying ability and of the development and the use of the aileron by being the first man in the world to execute a figure eight in the air. He became the first to pilot a flying boat, taking off from Long Island Sound. He flew the first airplane to Mexico. In 1911 he had made the longest flight to date, and that over open sea 90 miles from Key West to Havana. He won the first cross country race in Canada, 40 miles from Hamilton to Toronto, and he transmitted the first radio message from aircraft.
When the World War II came, McCurdy took on board supervisory authority for Canadian aircraft production by serving with the government in various senior positions.
Following the World War II , McCurdy was honored by being made lieutenant governor of Nova Scotia where he made Canada’s first historic flight. He now lives in Montreal with a summer home in Baddeck, site of his first flight.
According to the passage, which of the following statements is NOT true about McCurdy?
选项
A、He was a Canadian.
B、He is regarded as the symbol of Canadian aviation and aircraft industry.
C、He is the first man to finish a figure eight in the air.
D、He now lives in Baddeck.
答案
D
解析
解决此题的关键在于找到有关事实,然后看选项中的说法是否属实。现在看选项。A项说“他是一个加拿大人”,从第一段即可确定属实,故排除,因为问题是问哪一项不属于事实。再看B项“他被视作加拿大航空和飞机制造业的象征”,也可在第一段第一句得到确证,故也排除。C项“他是世界上第一个作8字飞行的人”,从第三段第一句得知属实,也不能选。现在只剩下D项,其内容为“他现在住在Baddeck”,看最后一段最后一句可知他现在住在Montreal,所以不符合事实,故为正确答案无疑。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/5KDC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
WhileIwaswaitingtoenterauniversity,Isawinanewspaperateacherjob,【C1】______ataschoolabouttenmilesfromwhere
A、Bookinganairlineticket.B、Theirsocialstatus.C、Theirbusiness.D、Theman’spreference.A
A.TodaysocialistChinaisstandingrock-firmintheEast,orientedtowardmodernization,theworldandthefuture.B.Thegrea
(73)Byadoptingafewsimpletechniques,parentswhoreadtotheirchildrencangreatlyincreasetheirchildren’slanguagedeve
Formanyyears,scientistscouldn’tfigureouthowatomsandmolecules(分子)ontheEarthcombinedtomakelivingthings.Plants,f
______theearthtobeflat,manyfearedthatColumbuswouldfallofftheedgeoftheearth.
Hestopped______lastweekandfeelsmuchbetternow.
CharlieBucketwasasmallboyinaverypoorfamily.【C1】______onceayear,onhisbirthday,didCharlieevergetto【C2】______a
______ourgreatrelief,hisillnesswasnotsoseriousaswehadthought.
Wemakeitcleartothewholeworldthatwe’llneverbehavelikeasuperpower.
随机试题
国会削减社会福利费看来会损害穷人的利益,其实不会。因为社会福利预算削减的同时,税收也削减。因此,每个人手中的钱将变多,而不是变少。以下哪项能动摇上述论证?Ⅰ.穷人正在敦促国会提高社会福利预算。Ⅱ.穷人本来几乎不纳税或者纳很少的税,因此,税收削减对他们来
用交流电源时,为避免引弧困难,空载电压越高越好。
若某人的血清中仅含有抗A凝集素,则其血型为
将一层住宅用房改为店铺,通常均将临街外墙窗洞口改为门洞口,从结构安全上分析,外墙体应具有足够的()。
某市住房置业担保公司实有资本6000万元,担保贷款余额的总额不得超过()万元。
《工业项目可行性研究报告质量评价标准》中,属于市场调查分析情况综合评价的有()。
()是指部门所应负责的工作与事务范围。
社会行为与社会心理两者是有区别的,社会心理是()。
A、 B、 C、 D、 A第一组前一个图形中的黑点分别移动2格、4格得到后面的图形,第二组前一个图形中的黑点分别顺时针移动1格、3格得到后面的图形,移动的格数之差都是2。
使用VC++2010打开考生文件夹下modi1中的解决方案。此解决方案的项目中包含一个源程序文件modi1.c。在此程序中,函数fun的功能是:在字符串的最前端加入n个*号,形成新串,并且覆盖原串。字符串的长度最长允许为79。请改正程序中的错误,使它能
最新回复
(
0
)