首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Most of the fundamental changes in our modern society and way of life have been brought about, directly or indirectly, by techno
Most of the fundamental changes in our modern society and way of life have been brought about, directly or indirectly, by techno
admin
2015-02-12
79
问题
Most of the fundamental changes in our modern society and way of life have been brought about, directly or indirectly, by technology. The list of changes is long and varied: from the nature of war— way from nuclear confrontation toward terrorism and low-intensity conflicts—to the globalization of manufacturing and services; from the Internet and instant and ubiquitous communications that challenge traditional territorial sovereignty, to the widespread demise of pyramidal hierarchies; from the urbanization of over half of the world’s population, to the growing gap between the information rich and the information poor.
In recent years, a number of significant efforts have been undertaken to address the issue of scientific literacy, including the ambitious project on science standards of the National Research Council(1996). But the parallel question of technological literacy remains largely unaddressed in spite of its importance. In the population at large and in the media, science and technology are still confused with each other. Many schools often intend for technological literacy just the ability to use computers—far too narrow a view. The fundamental difference between science and technology is ignored or not appreciated. It is the difference between understanding and modifying nature, between searching for the whys of nature and engineering the artifacts that respond to our needs and extend our capabilities.
There are serious dangers in this lack of literacy. Citizens will remain disenfranchised unless they learn how to effectively access and use information. Society as a whole will be unable to respond to the great challenges of the future without at least a modicum of understanding, at the grass roots, of the nature of technology, of the opportunities and risks that technology presents to us, and of how to intelligently guide and use technological innovations.
Given the dynamics of society and technology, the achievement of technological literacy will require considerable effort at multiple levels. It must become a goal not only for the K-12 system, but also for schools of education. After all, how can we expect teachers to convey to students the exciting interplay among math, science, and engineering that makes possible our technological world if they lack such an appreciation themselves?
How does the author feel about the current lack of technological literacy?
选项
A、Petrified.
B、Alarmed.
C、Satisfied.
D、Uncertain.
答案
B
解析
属态度推断题。作者在第三段讲到缺乏科学素养的危害,表明作者对缺乏科学素养感到忧虑。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/5OK4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
TheGovernmentsAggressiveDealingswithU.S.AutomakersIntheory,agovernmentbailoutshouldprovideashort-terminfusio
TheOceanPollutesAdecisionbytheLondon-basedInternationalMaritimeOrganization(IMO)establishesanemissionscontrol
MoveWi-FiServiceFrank’sFancyLincolnhaseverythingaroadwarriorcouldwant:extravagantleatherseats,extralegroom
CreditCardTheftHere’sthescarythingabouttheidentity-theftringthatthefedscrackedlastweek:therewasnothingan
TheUncertaintyofChildBehaviorPerformanceHypothetically,let’ssayyouranafancyprivateelementaryschool.Likeothe
TheGradePointSystemofSchoolintheUnitedStatesNaperville’sschoolofficialsrecentlyvotedtostopusingaclassran
Wall-MartCarriesoutaNewEnvironmentalProtectionPolicyWal-Mart,thenation’slargestretailer,announcedthatitwould
Energywillbeoneofthedefiningissuesofthiscentury.Onethingisclear:theeraof【C1】______oilisover.Whatwealldon
Energywillbeoneofthedefiningissuesofthiscentury.Onethingisclear:theeraof【C1】______oilisover.Whatwealldon
TheRelationshipBetweenOurPersonalityandSiblingsForalongtime,researchershavetriedtonaildownjustwhatshapes
随机试题
简答新托马斯主义教育的基本主张。
根据精神药品的零售规定,第二类精神药品处方的保存年限为()。
长度较大的管涵设计有沉降缝的,管身沉降缝应与圬工基础的沉降缝位置一致。缝宽为()。
“包装物”的借方登记()。
封闭式基金的交易价格主要受二级市场供求关系的影响,当需求旺盛时,会出现以下哪些现象?()
某企业本月支付当月货款的60%,支付上月货款的30%,支付上上月货款的10%,未支付的货款通过“应付账款”核算。已知7月份货款40万元,8月份货款为50万元,9月份货款为60万元,10月份货款为100万元,则下列说法不正确的是()。
连续28年浙江农民人均收入居于全国省区首位。一条基本经验就是让更多农民走出土地,让更多农民充分就业,让工资性收入、创业性收入、财产性收入成为农民多元收入结构中的主体支撑。这表明()。①劳动就业是民生之本②多元化的收入结构是农民增收的前提③完善分配
下列选项中,可以由行政法规规定的事项是()。
2018年11月29日,公安部举行新闻发布会,通报公安部集中推出深化治安管理“放管服”改革便民利民六项措施。关于六项措施,下列说法错误的是:
设函数f(x)在x=0处连续,则下列命题错误的是().
最新回复
(
0
)