首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Trees are useful to man in three very important ways, they provide him with wood and other products; they give him shade; and th
Trees are useful to man in three very important ways, they provide him with wood and other products; they give him shade; and th
admin
2013-01-03
82
问题
Trees are useful to man in three very important ways, they provide him with wood and other products; they give him shade; and they help to prevent droughts (干旱) and floods.
Unfortunately, man has not realized that the third of these services is the most important. Two thousand years ago a rich and powerful country cut down its trees to build warships, with which to gain itself an empire. It gained the empire, but, without its trees, its soil became hard and poor.’ When the empire fell to pieces, the home-country found itself faced by flood and starvation.
Even though a government realizes the importance of a plentiful supply of trees, it is difficult for it to persuade villagers to see this. The villagers want wood to cook their food with; and they can earn money by selling wood. They are usually too lazy to plant and look after the trees. So, unless the government has a good system of control, or can educate the people, the forests will slowly disappear.
This does not only mean that the villagers’ children and grandchildren will have fewer trees. The results are even more serious, for where there are trees their roots break the soil up allowing the rain to sink in—and also bind the soil, thus preventing its being washed away easily but where there are no trees, the rain falls on hard ground and flows away from the surface, causing flood.
What eventually happened to the empire in the second paragraph?
选项
A、Its people died of hunger.
B、It fell to pieces.
C、It became a giant empire.
D、It built many ships with wood.
答案
B
解析
本题考查考生对具体细节的理解。答案对应于文章的第二段When the empire fell to pieces,the home country found itself faced by flood and starvation.有些考生可能会选A,但由这句看,帝国解体时,人民面临洪水和饥饿,而非人民全部死于饥饿。所以B正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/5mDO777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
ItisforhisteacherintheNo.5middleschool______Johnmighthaveboughtanewbookyesterday.
Thetwoastronauts______somedayhopeitistoflythecraftintoearthorbitwereflighttesting.
Wehadn’trealizedthattherewouldbeapowercutsowewereastonishedwhenthewholehousewas_____intodarkness.
Bytheendofthiscentury,thepopulationoftheworld______,andsomaythepopulationofthesmallcountry.
______wheretheforeign-bornAmericansmakepeacewiththeirnewculture,theywilllikelywatchtheirchildrenturnintoAmeric
PleasecomeandhelpmewiththisformbecauseIdon’tknowhowto______it.
Itmaybenecessary,inorderthatfuture【C1】______canenjoycleanair,thatmoreofthe【C2】______isbornebylong-termcentral
Whatdowethinkwith?Onlythebrain?Hardly.Thebrainislikeatelephoneexchange.Itistheswitchboard,butnotthewhole
Lifeneartheshoreeverywhereisaffectedbythetides,whichcomeandgotwiceeachdayinacycleofabouttwelve-and-a-half
随机试题
营养级之间的能量转化效率包括()、()、()和()4种。
古人提出,“春夏养阳,秋冬养阴”旨在强调()。
工程施工中拟使用的新产品必须具备的条件中错误的是()。
转送管辖必须具备的条件不包括()。
以下社会保险中,职工个人需要缴纳保险费的有()。
下列各项中,应列入利润表“资产减值损失”项目的有()。
下面四个所给的选项中,哪一选项的盒子能由下边所给定的图形做成()
澳大利亚大陆所处的板块是()。
ItwasadaythatMichaelEisnerwouldundoubtedlyliketoforget.SittinginaLosAngeleswitnessboxforfourhourslastweek
A、Hepretendstobenice.B、Heisnottotallybad.C、Heisnotcleveratall.D、Heisjealousofthewoman.C本题考查人物特征。由句(2一1)可知,
最新回复
(
0
)