首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Many scholars have argued that government investment in manufacturing in the southern United States during the Second World War
Many scholars have argued that government investment in manufacturing in the southern United States during the Second World War
admin
2020-03-28
19
问题
Many scholars have argued that government investment in manufacturing in the southern United States during the Second World War spurred a regional economic boom that lasted into the postwar period. But much of this investment went to specialized plants, many of them unsuitable for postwar production. Large-scale, wartime government funding led to a massive increase in the number and scale of munitions facilities. By the war’s end, 216 munitions establishment costing more than $3.5 billion had been built, many of them located in the south. Indeed, according to one estimate, more than 70 percent of federally financed manufacturing construction capital in Alabama, Arkansas, Mississippi, and Tennessee went into munitions plants.
Even in the northern regions with strong prewar manufacturing economics, these plants were difficult to deal with once the imperative of war had been removed. In the south few industrialists had the capacity or desire to transform these factories to a peacetime function. Accordingly, at war’s end almost all of the southern munitions facilities were shut down, placed on standby, operated at a very low capacity, or converted to nonmanufacturing functions, usually storage. Although some reopened a few years later for use during the Korean War, the impact of the special plants on the South’s postwar economy was marginal at best.
In the passage, the mention of “Alabama, Arkansas, Mississippi, and Tennessee” serves primarily to
选项
A、suggest that some states were better than others at anticipating postwar economic needs
B、identify evidence used to support a view held by scholars mentioned at the beginning of the passage
C、suggest that federal investment in some kinds of manufacturing was excessive
D、identify the states that received the largest allocations of federal funds
E、provide information to support a point about the nature of government investment made earlier in the paragraph
答案
E
解析
定位句3s版本是用来说明政府的投资大量地进入了军工厂,因此选项E正确。the nature of government investment指的就是政府将大量的钱投入了军工厂,而这四个州作为信息来支持这一点。A项文中没提到预测。B项表述相反,文章开头学者的观点是政府投资刺激了经济,但是定位句是用来说明投资没刺激经济的。C、D项要注意,第一段第五句的70%指的是这四个州花的钱多,而不是联邦政府花的钱多。这句话的理解方式是,联邦政府拨了一部分钱给这四个州,这四个州拿到这笔钱后从里面抽出了绝大多数 (70%)投入军事设施,因此是州政府花钱多,而非联邦政府花钱多。另外,文章其实一直讨论的是政府投资有没有刺激南方经济。而这四个州正是美国南方的州。如果你认为联邦政府花的钱多,那么文章应该讨论政府投资没有刺激全国经济才对。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/5mVO777K
本试题收录于:
GRE VERBAL题库GRE分类
0
GRE VERBAL
GRE
相关试题推荐
Thequestionsinthisgrouparebasedonthecontentofapassage.Afterreadingthepassage,choosethebestanswertoeachque
Thequestionsinthisgrouparebasedonthecontentofapassage.Afterreadingthepassage,choosethebestanswertoeachque
Anelectronicscompany’stwodivisionsshowedconsistentperformanceoverthelasttwoyears.Ineachyear,theaudiovisualdepa
WhenA.PhilipRandolphassumedtheleadershipoftheBrotherhoodofSleepingCarPorters,hebeganaten-yearbattletowinrec
WhenA.PhilipRandolphassumedtheleadershipoftheBrotherhoodofSleepingCarPorters,hebeganaten-yearbattletowinrec
ManyUnitedStatescompanieshave,unfortunately,madethesearchforlegalprotectionfromimportcompetitionintoamajorline
So-calledenvironmentalistshavearguedthattheproposedGoldenLakeDevelopmentwouldinterferewithbird-migrationpatterns.
Theproperwaytoplanascientificprojectisfirsttodecideitsgoalandthentoplanthebestwaytoaccomplishthatgoal.T
Publiceducationsuffersfromwhatcanbediagnosedasthesicknessofanovergovernedsociety.Thissicknessdeniesmanyparent
Althoughthefirstpulsar,orrapidlyspinningcollapsedstar,tobesightedwasinthesummerof1967bygraduatestudentJocel
随机试题
可燃液体的蒸气与空气混合后,遇到明火而引起瞬间燃烧,液体能发生燃烧的最低温度称为该液体的()。
股份有限公司的股东大会在下列何种情形下应当在2个月内召开临时股东大会?()
危险化学品经营单位不得有以下行为()。
2005年汇总纳税时,国外、国内投资收益可抵免企业所得税( )万元。2006年计算应纳税所得额时,准予扣除的广告费、业务宣传费、业务招待费共计( )万元。
关于定金的说法,正确的有()。
360度考评方法中,对从事服务业、销售业的人员特别重要的评价方法为()。
2012年非金融领域新批外商直接投资企业24925家,比上年下降10.1%。实际使用外商直接投资金额1117亿美元,下降3.7%。2012年非金融类埘外直接投资额772亿美元,增长28.6%,比上年提高26.8个百分点。2012年对外承包工程业务完成营
()是德国戏剧家席勒的作品。[2010年真题]
TodayBobwaslateagainforclassbecauseheoverslept(睡过头),buthe______anexcuseofbeingill.
Howhardisittogetbeautifulhair?Beautifulhaircannotbetakenforgranted.Environmentalfactors,chemicaltreatments
最新回复
(
0
)