首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Until last spring, Nia Parker and the other kids in her neighborhood commuted to school on Bus 59. But as fuel rose, the school
Until last spring, Nia Parker and the other kids in her neighborhood commuted to school on Bus 59. But as fuel rose, the school
admin
2012-11-22
60
问题
Until last spring, Nia Parker and the other kids in her neighborhood commuted to school on Bus 59. But as fuel rose, the school district needed to find a way to cut its transportation costs. So the school’s busing company redrew its route map, eliminating Nia’s bus altogether. Now, Nia and her neighbors travel the half mile to school via a "walking school bus" — a group of kids, supervised by an adult or two, who make the walk together.
Like the rest of us, school districts are feeling pinched by rising fuel costs—and finding new ways to adapt. The price of diesel fuel has gone up 34 percent in the past two years. For the typical American school district, bus bills total 5 percent of the budget. As administrators look to trim, busing is an inviting target, since it doesn’t affect classroom instruction (or test scores). More than one third of school administrators have eliminated bus stops or routes in order to stay within budget.
Many parents are delighted to see their kids walking to school, partly because many did so themselves: according to a 1969 survey, nearly half of school kids walked or biked to school, compared with only 16 percent in 2001. Modern parents have been leery of(对......存有戒心) letting kids walk to school for fear of traffic, crime or simple bullying, but with organized adult supervision, those concerns have diminished.
Schools and busing companies are finding other ways to save. In rural areas where busing is a must, some schools have even chosen four-day school weeks. Busing companies instruct drivers to eliminate extra stops from routes and to turn off the engine while idling. They are also using computer software to determine the most fuel-efficient routes, which aren’t always the shortest ones.
There could be downsides, however, to the busing cutbacks. If every formerly bused student begins walking to school, it’s an environmental win—but if too many of their parents decide to drive them instead, the overall carbon footprint can grow. Replacing buses with many more parent-driven cars can also increase safety risks: A 2002 report concluded students are 13 times safer on a school bus than in a passenger car, since buses have fewer accidents and withstand them better due to their size. And some students complain about the long morning hikes, particularly when the route contains a really big hill.
What do some schools do in order to save on transportation costs?
选项
A、They choose to shorten the school week.
B、They stop giving drivers good training.
C、They eliminate routes or take the shortest routes.
D、They switch to buses which are more fuel-efficient.
答案
A
解析
根据题干中的some schools和save将本题出处定位到第4段前两句。该段首句提到,学校和校车公司正在寻找其他的方法来节约运费,第2句举例说明:在必须使用校车的乡村地区,一些学校甚至选择使用为期四天的教学周,[A]“他们选择缩短教学周”正是对这一做法的同义转述,故答案为[A]。[B]在文中未提及,故排除。文中提到eliminate extra stops from routes而非eliminate routes,且末句提到选择的最省油的路线不总是最短的路线,由此可排除[C]。文中提到选择the most fuel—efficient routes而非buses which are more fuel-efficient,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/6Fw7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Almosteverychild,onthefirstdayhesetsfootinaschoolbuilding,issmarter,more【B1】______,lessafraidofwhathedoe
Almosteverychild,onthefirstdayhesetsfootinaschoolbuilding,issmarter,more【B1】______,lessafraidofwhathedoe
Almosteverychild,onthefirstdayhesetsfootinaschoolbuilding,issmarter,more【B1】______,lessafraidofwhathedoe
Almosteverychild,onthefirstdayhesetsfootinaschoolbuilding,issmarter,more【B1】______,lessafraidofwhathedoe
Almosteverychild,onthefirstdayhesetsfootinaschoolbuilding,issmarter,more【B1】______,lessafraidofwhathedoe
A、Heunderstandsthewoman’sfeelings.B、Hehasgonethroughasimilarexperience.C、Thewomanshouldhavegoneonthefieldtri
Itislaiddownthatundergraduatestudentshaveno______totherarebookintheschoollibrary.
Everybodywastestime.Insteadofdoinghishomework,theschoolboywatches【36】.Insteadofwritingher【37】,thestudentgoesou
随机试题
切断家兔双侧颈迷走神经后,呼吸运动的改变是
招投标过程中的答疑文件可以不予遵守。()
下列腧穴中,治疗急性吐泻有速效的是()
中气下陷,短气乏力,食少便溏,浮肿,小便不利者应首选的药物是
()是通过收集、评价候选人曾经做过的事情信息,从而预测其将来的行为的一种面谈方法。
RLC和GLC并联电路是最简单的二阶电路。()
"Whereistheuniversity(大学)?"ThisisaquestionthatmanyvisitorstoCambridge(剑桥)ask.Butnoonecangivethema【C1】______an
阅读下面短文,回答问题。现在,我们能见到的最早的灯具是在战国中晚期墓中出土的。在战国中晚期墓中出土的灯具,结构已经很完善了,制作也很精美。如出土的中山国古墓中银首人俑灯和十五连枝铜灯,已不是原始阶段的灯具了,可以说是中国灯具中的精品。在它们以前,
被誉为“短篇小说之王”的作家是()。
按下一个键后立即放开,产生IRQ1的个数是( )。
最新回复
(
0
)