首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
What, then, does Drucker suggest are the new knowledge-based industries on which economic growth will depend? He discusses three
What, then, does Drucker suggest are the new knowledge-based industries on which economic growth will depend? He discusses three
admin
2012-10-23
86
问题
What, then, does Drucker suggest are the new knowledge-based industries on which economic growth will depend? He discusses three categories of such industries. The first of these is the information industry. This industry collects, stores, spreads, and applies knowledge. It depends on the computer. In the future, however, the computer itself will probably become less important than communicating and applying knowledge. Drucker foresees a central computer that will make information available to everyone. Another source of new industries is the science of the oceans. New technologies may help to supply food and minerals from the seas. A third new source of economic growth is the materials industry. This industry provides the materials for making objects. one such industry that has already become economically important is the plastic industry. Drncker explains that throughout history our traditional materials have been metals, glass, natural fibers, and paper. Today, with the help of modem science, industries can make many new materials to meet specific needs. Because they will be created to fit a certain product, they will be highly efficient. Consequently, he points out, industries that supply traditional materials such as steel or glass will have trouble competing with those that produce these new materials.
选项
答案
经济增长要依靠知识为基础的新型产业。那么,德鲁克所主张的这种产业指的是什么呢?他论述了该产业的三大类型。第一种类型是信息产业。信息产业收集、储存、推广和应用知识,这都要靠电脑来完成。然而,在将来电脑本身也许不如交流知识和应用知识那样重要。德鲁克设想利用中央电脑将信息向所有的人开放。另一种新产业的源泉是海洋科学。新技术有助于从大海中获取食品和矿藏。第三种促进经济增长的新产业是材料产业。该产业能提供制造物品所需要的原料。其中的塑料工业已经显示出其经济方面的重要性。德鲁克解释说,有史以来,传统的材料一直是金属、玻璃、天然纤维和纸张。由于现代科学的发展,如今的工业能够生产许多种新材料以满足特殊的需要。由于新材料可适应特定产品的生产需要,因此效率极高。德鲁克指出:“传统的原材料工业,如钢铁工业或玻璃制造业,在与新材料工业的竞争中,将会遇到很大的麻烦。”
解析
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/6L9O777K
0
考博英语
相关试题推荐
Ofthegreatvarietyofopinionsconcerning"marriageformoney",thefollowingthreeareimportantwithreferencetothedevel
Ofthegreatvarietyofopinionsconcerning"marriageformoney",thefollowingthreeareimportantwithreferencetothedevel
China’sgrowthisnotuniformlyhigh.Likeeveryothereconomyintheworld.China’sisshapedbyitsgeography,inthiscasean
Thisspecialcommitteewasestablishedforwell-integratedmembersofthesocietyandnotfor______individuals.
Americanwomenwere______therighttovoteuntil1920aftermanyyearsofhardstruggle.
Eventoday,whenairandroadtravelhasmadeAfricasoreadilyaccessibletoEuropeansandAmericans,thereareinnumerableasp
Howiscommunicationactuallyachieved?Itdepends,ofcourse,eitheronacommonlanguageoronknownconventions,oratleast
Manypeoplenowadayssavemoneyto______fortheiroldage.
Sometimes,overaspanofmanyyears,abusinesswillcontinuetogrow,generatingever-increasingamountsofcash,repurchasing
A、byB、inC、atD、underD本题考核的知识点是:介词。根据句义是在“宪法下”运作,故选D。
随机试题
企业的某台设备原值为110万元,当期及以前期间计税时允许扣除的折旧为40万元,目前该设备尚有6成新,公允价值为45万元,该设备的计税基础是()
Themensetoffinsilence.Pedrowalkedwithhisdogafewpacesbehindtheboys.Whenneighborssawthemwalkingalonginthis
我国修订了韦氏成人智力量表(WAIS—RC)适用于几岁以上的成人
甲、乙夫妇因8岁的儿子严重残疾,生活完全不能自理而非常痛苦。一天.甲给儿子要喝的牛奶里放入“毒鼠强”时被乙看到,乙说:“这是毒药吧,你给他喝呀?”见甲不说活,乙叹了口气后就走开了。毒死儿子后,甲、乙二人一起掩埋尸体并对外人说儿子因病而死。(2008/2/7
下列有关人力资本投资的说法中,正确的是()。
用称量法进行膳食调查的主要优点是省时省力。()
在空间直角坐标下:过点(2,1,一3),且以n=(1,一2,3)为法线方向的平面方程是()。
本文最合适的题目是:根据本文,大钟下方地坑的声学作用是:
“知识就是力量”,对这一命题理解正确的是
Hewasill.Thatis______hedidn’tcomeyesterday.
最新回复
(
0
)