首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
职业资格
King Juan Carlos of Spain once insisted "kings don’t abdicate, they die in their sleep." But embarrassing scandals and the popul
King Juan Carlos of Spain once insisted "kings don’t abdicate, they die in their sleep." But embarrassing scandals and the popul
admin
2017-05-27
17
问题
King Juan Carlos of Spain once insisted "kings don’t abdicate, they die in their sleep." But embarrassing scandals and the popularity of the republican left in the recent Euro-elections have forced him to eat his words and stand down. So, does the Spanish crisis suggest that monarchy is seeing its last days? Does that mean the writing is on the wall for all European royals, with their magnificent uniforms and majestic lifestyles?
The Spanish case provides arguments both for and against monarchy. When public opinion is particularly polarised, as it was following the end of the Franco regime, monarchs can rise above "mere" politics and "embody" a spirit of national unity.
It is this apparent transcendence of politics that explains monarchs, continuing popularity as heads of state. And so, the Middle East excepted, Europe is the most monarch-infested region in the world, with 10 kingdoms(not counting Vatican City and Andorra). But unlike their absolutist counterparts in the Gulf and Asia, most royal families have survived because they allow voters to avoid the difficult search for a non-controversial but respected public figure.
Even so, kings and queens undoubtedly have a downside. Symbolic of national unity as they claim to be, their very history—and sometimes the way they behave today—embodies outdated and indefensible privileges and inequalities. At a time when Thomes Piketty and other economists are warning of rising inequality and the increasing power of inherited wealth, it is bizarre that wealthy aristocratic families should still be the symbolic heart of modern democratic states.
The most successful monarchies strive to abandon or hide their old aristocratic ways. Prince and princesses have day-jobs and ride bicycles, not horses(or helicopters). Even so, these are wealthy families who party with the international 1%, and media intrusiveness makes it increasingly difficult to maintain the right image.
While Europe’ s monarchies will no doubt be smart enough to survive for some time to come, it is the British royals who have most to fear from the Spanish example.
It is only the Queen who has preserved the monarchy’s reputation with her rather ordinary(if well-heeled)granny style. The danger will come with Charles, who has both an expensive taste of lifestyle and a pretty hierarchical view of the world. He has failed to understand that monarchies have largely survived because they provide a service—as non-controversial and non-political heads of state. Charles ought to know that as English history shows, it is kings, not republicans, who are the monarchy’s worst enemies.
Monarchs are kept as heads of state in Europe mostly______.
选项
A、owing to their undoubted and respectable status
B、to achieve a balance between tradition and reality
C、to give voters more public figures to look up to
D、due to their everlasting political embodiment
答案
A
解析
细节题。根据题干关键词定位到第三段。该段末句意为“但不同于海湾地区和亚洲等同于君主的专制主义者,大郡分王室家族幸存下来,这是因为他们让选民避免了在寻找一个无争议但受尊重的公众人物时的困难”,其中non-controversial but respected public figure正是A项中undoubted and respectable status的同义置换,故A项是正确答案。B项“在传统和现实中寻求平衡”,C项“给选民更多的公众人物去崇拜”和D项“因为他们永恒的政治体现”均不符合题意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/6Q3v777K
本试题收录于:
英语学科知识与教学能力题库教师资格分类
0
英语学科知识与教学能力
教师资格
相关试题推荐
材料:下面是某教师采用讨论法结束“金字塔的国度”一目的教学片段:师:面对高大雄伟、建筑精湛的金字塔,人们在赞叹之余,都会产生很多疑问,金字塔是谁建的?一说是火星人,理由是现代科学发现火星上可能也有和人类一样的高智慧生物。二说是“大西洲人
Whichofthefollowingassumptionsaboutvocabularylearningcontradictsthemodernlanguageteachingtheories?
ThefirsttimeIquestionedtheconventionalwisdomonthenatureofahealthydiet,Iwasinmysaladdays,almost40yearsago
Toassesshowwellstudentsareabletoapplywhattheyhavelearnedincompletingagiventask,ateacherwoulduse______assess
Whenateachermakesalessonplan,heshoulddoallofthefollowingEXCEPT______.
WhenIwaslookingforaChristmaspresentformydaughterinatoystore,anicelydressedlittlegirl,withsomemoneyinher
Theopeningbetweenthevocalcordsissometimesreferredtoas______.
Lookingforanewweightlossplan?Trylivingontopofamountain.Mountainaircontainslessoxygenthanairatloweraltitud
Lookingforanewweightlossplan?Trylivingontopofamountain.Mountainaircontainslessoxygenthanairatloweraltitud
Asregardssocialconventions,wemustsayawordaboutthewell-knownEnglishclasssystem.Thisisanembarrassingsubjectfor
随机试题
中国古代神话和文学作品中许多虚构的形象,在现实生活中往往都有其原型。这表明()。
女性,24岁,已婚,月经周期正常,近三个月经期延长,持续10天左右,无腹痛。妇科检查无异常发现,拟行诊断性刮宫术,手术日期应选择为
以下属于编制任务分解表中属于设计阶段的质量控制的是()。
借贷记账方法下的试算平衡方法有()。
会计凭证分为( )。
某公司,2010年的有关资料如下:1)年初的负债总额500万元(短期借款20万元,一年内到期的长期负债为10万元,长期借款200万元,应付债券20万元,应付利息为10万元,其余为应付账款和应付票据),股东权益是负债总额的2倍;(2)年资本保值增值
2004年4月,中国人民银行公布了新的存款准备金管理办法,开始执行()。
推行领导干部财产申报.你怎么看这个事情?
假设根结点的层数为1,并设具有n(n≥3)个结点的二叉树的最大高度为h,设达到最大高度h时,不同的二叉树的数目为m。有以下说法:①h≤n②h=[log2n]+1③m=1④m=2⑤m=2n-1其中正确的个数有_____
计算并填写表7-3。表7-3IP地址计算表
最新回复
(
0
)