首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
The United States became a rich industrial nation toward the end of the 1800s. There were more goods, more services, more jobs,
The United States became a rich industrial nation toward the end of the 1800s. There were more goods, more services, more jobs,
admin
2016-01-01
50
问题
The United States became a rich industrial nation toward the end of the 1800s. There were more goods, more services, more jobs, and a higher standard of living. There was more of everything, including problems. One problem was the monopoly of a certain line of products or service. In some other cases, several companies that manufactured the same product would agree not to compete with one another. They would all agree to charge the same price. These arrangements made it impossible for customers to shop around for lower prices for certain products.
Some people decided that huge corporations had too much power and controlled too many markets. Because of their wealth and power, they could see to it that governments passed laws favorable to them. Many people believed that monopoly and price fixing were bad for customers and bad for the country so that they should be broken up.
Finally, the national government and some states passed laws that placed limits on corporations and big companies. These laws made it illegal for companies to make agreements to charge only a certain price. Later on the national government forced monopoly to be broken up.
Such laws and government action didn’t entirely do away with monopolies. Nor did they stop the growth of huge corporations. But they did show that American people had decided that some of the changes that had occurred were harmful.
From the passage it can be seen that______.
选项
A、people had to buy things at certain shops before
B、the prices of big companies’ goods are much lower
C、fixed prices are not welcome by customers
D、there are fewer markets in some states than in others
答案
C
解析
本文主要论述对“价格同盟”的看法。第二段最后两行明确表明题意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/6STC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
"Ihavenotcheatedonthisexamination."Everystudentwillhavetosignunderthis【B1】______beforeanyexamnowthatasuggest
"What’syouropinionofourteacher’snewpainting?""Itwouldseemtomethatit’s_____hisusualstandard,"
Theteacherasked______whohadfinishedtheirhomeworktoleavetheclassroomasquicklyastheycould.
Intheworld,socceroffootballisthemostpopularsport.ThisisbecausemanycountrieshavewonderfulteamsfortheWorldCu
Annalivedonthesideofavalley.Onesummer,therewasaverybig【C1】______,andalotofhousesdownbelowAnna’swerewashe
Readingisthoughttobeakindofconversationbetweenthereaderandthetext.Thereaderputsquestions,asitwere,tothet
TheUnitedStatesisknownasacountryofwealth.However,itisalsoacountrywithagreatdealofcrime.Anditisn’tgettin
Manystudentsfindtheexperienceofattendinguniversitylecturestobeaconfusingandfrustratingexperience.Thelecturersp
IntheUnitedStates,thefirstdaynursery,wasopenedin1854.Nurserieswereestablishedinvariousareasduringthe【C1】_____
Withfallandwinterapproaching,temperatureusuallybeginstodropsomewhat.
随机试题
简述艺术语言及其特性。
患者,女,26岁。溜冰时不慎跌倒,主诉当时右手掌撑地,右腕部剧痛。体检见右腕肿胀,活动障碍,局部呈“餐叉”畸形。该患者可能发生了()。
A.胃黏膜上皮内出现鳞状上皮细胞B.胃黏膜固有腺体内出现淋巴滤泡C.化生的柱状上皮细胞分泌硫酸黏液,杯状细胞分泌涎酸黏液D.化生的柱状上皮细胞形似胃小凹上皮细胞,分泌涎酸黏液E.化生的上皮内含有吸收上皮、杯状细胞和潘氏细胞胃型化生
关于儿童生长性颅骨骨折,下列哪项正确
一般不需做碘过敏试验的造影是
某国有企业新上一个项目,计划用地100亩。项目获上级主管部门审核通过后,该企业向国土资源管理部门提出用地申请。半年后企业的用地申请仍没有通过,因为国土资源管理部门每次都会要求该企业提交新的用地申请材料。后来,该企业诉至法院。法院认为国土资源管理部门违反了《
以下汉字输入法中,()无重码。
甲利润中心某年的销售收入为10000元,已销产品的变动成本为1000元,变动销售费用为4000元,该中心负责人可控固定成本为1000元,不可控固定成本为1500元。那么,本年该部门的“可控边际贡献”为()元。
设f(x)在(a,b)四次可导,且存在x0∈(a,b)使得f"(x0)=f’"(x0)=0,又设当a<x<b时f(4)(x)>0,求证f(x)的图形在(a,b)是凹的.
MissLiudoesn’tmind______yourhomeworkaslongasitisdonebyyourself.
最新回复
(
0
)