首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Three key facts about rising sea levels need to be hammered home to the world’s politicians and planners: sea-level rise is now
Three key facts about rising sea levels need to be hammered home to the world’s politicians and planners: sea-level rise is now
admin
2012-01-27
39
问题
Three key facts about rising sea levels need to be hammered home to the world’s politicians and planners: sea-level rise is now inevitable, it will happen faster than most of us thought, and it will go on for a very long time.
Even if greenhouse gas emissions stopped tomorrow, the oceans will continue to swell as they warm, and as glaciers and ice sheets melt or slide into the sea. The climate scientists estimate that sea-level rise could well be in the region of 1 to 2 metres by 2100, with a small risk of an even greater rise.
For many islands and low-lying regions, even small rises will spell disasters. Most countries, however, will only lose a tiny percentage of their land, even with a very big rise. The problem is what has been built on that land: New York, Sydney and Tokyo, to mention just a few cities. Unless something can be done, great areas of urban network will vanish beneath the waves. It will take a massive engineering effort to protect these cities — an effort that may be beyond economies that have been brought to their knees by climate change.
None of this means we should despair, and stop trying to ban emissions; the more we pump into the atmosphere, the higher and faster the seas will rise. But alongside these efforts, we need to start acting now to minimise the impact of future sea-level rise. That means we must stop building in the danger zone.
Countless billions are being spent on constructing homes, offices, factories and roads in vulnerable coastal areas. For instance, the skyscrapers of Shanghai are being built on land that is a mere 4 metres above sea level on average, and which is sinking under the weight of its buildings and as water is drawn from the rocks beneath them.
In cities that have been around for hundreds of years, this sort of development may be understandable. But planning for new coastal developments is to fly in the face of reality. If we want to build a lasting heritage for our children, we should do so on the plentiful land that is in no danger from the sea. It is one of the easiest ways to slow down climate change, and we should be acting on it now.
What does the author suggest we do in the face of inevitable sea-level rise?
选项
A、Stop trying anything but trust to luck.
B、Cancel the emission reduction plan for good and all.
C、Make every effort to bring climate change under control.
D、Stop new developments in coastal areas in danger of sinking.
答案
D
解析
第四段提到,But alongside…stop building in the danger zone(停止在危险区域建造)。第五段第一句提到,Countless billions are being spent onconstructing…in vulnerable coastal areas。由此可推断出,作者所说的危险区域就是易受气候变化影响的沿海区域,故答案为[D]。[A]项和[B]项与None of thismeans we should despair,and stop trying to ban emissions矛盾,故排除。海平面上升是由气候变化造成的,既然海平面上升无法避免,那也就意味着气候变化无法控制,故排除[C]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/74y7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Hundredsofviolinseveryday.B、Over100,000violinsduringhiscareer.C、Onlyoneviolin.D、Hundredsofviolinsduringhisc
Morethanfortythousandreaderstolduswhattheylookedforinclosefriendships,whattheyexpected【C1】______friends,whatt
WhatisitaboutAmericansandfood?Welovetoeat,butwefeel【S1】______aboutitafterward.Wesaywewantonlythebest,but
WhatisitaboutAmericansandfood?Welovetoeat,butwefeel【S1】______aboutitafterward.Wesaywewantonlythebest,but
A、Itcankillpeople.B、itcandamageforestsandplants.C、Itcanmakeitdifficulttobreathe.D、Itcandamagesteelandconcr
Oneofthebitterestandmosttime-worndebatesinstudentonionbarsupanddownthecountryisresolvedasacademicresearchc
A、Itisexciting.B、Itisviolent.C、Itiscrazy.D、Itishard.B观点态度题。本题属于直接提问型,四个选项都是用形容词对某事物的评价,可知提问是针对某事物的看法和评价的。男女双方对这一运动的看
A、140pounds.B、144pounds.C、150pounds.D、164pounds.B关键词题。本题的关键在于对数字的准确把握,需要进行简单的计算。女士在节食过程中,开始体重为150磅,前两个月减掉10磅,假期后又增加了4磅,进
Evaluatingemployeeperformanceisakeyareaofmanagementskills.Thechallengeistogivetheemployeesanaccuratepictureo
Itisnotsurprisingthataphilosophyborrowedfrombusinessshouldseeitsprincipalfocuswithineducationasthefurthering
随机试题
以下除哪项以外,均为癫狂的病因
下列属于子宫输卵管造影禁忌证的是
决定能否行烤瓷桥修复时应考虑的因素,除了若右下7缺损3/4,死髓牙,未做根管治疗,根长、大,牙槽骨条件好,则应做哪种处理
A.蠲痹汤B.三痹汤C.独活寄生汤D.六味地黄丸E.虎潜丸
下列关于非银行金融机构的说法错误的是()。
下列说法中正确的是()。
列举两种利用计算机技术和互联网作为教学手段展开美术教学的方式。
将4个不同的小球放入甲、乙、丙、丁4个盒子中,恰有1个空盒的概率为()。
Theword"outsource"(Paragraph1)maybebestreplacedbyJamesQ.WilsonsupportsMaryEberstadt’snewbookbecause
PASSAGETHREEInwhatwaydoesWallStreetdistorttheeconomy?
最新回复
(
0
)