首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Nuclear power’s danger to health, safety, and even life itself can be summed up in one word: radiation. Nuclear radiation ha
Nuclear power’s danger to health, safety, and even life itself can be summed up in one word: radiation. Nuclear radiation ha
admin
2005-06-26
116
问题
Nuclear power’s danger to health, safety, and even life itself can be summed up in one word: radiation.
Nuclear radiation has a certain mystery about it, partly because it cannot be detected by human senses. It can’t be seen or heard, or touched or tasted, even though it may be all around us. There are other things like that. For example, radio waves are all around us but we can’t detect them, sense them, without a radio receiver. Similarly, we can’t sense radioactivity without a radiation detector. But unlike common radio waves, nuclear radiation is not harmless to human beings and other living things.
At very high levels, radiation can kill an animal or human being outright by killing masses of cells in vital organs. But even the lowest levels can do serious damage. There is no level of radiation that is completely safe. If the radiation does not hit anything important, the damage may not be significant. This is the case when only a few cells are hit, and if they are killed outright, your body will replace the dead cells with healthy ones. But if the few cells are only damaged, and if they reproduce themselves, you may be in trouble. They reproduce themselves in a deformed way. They can grow into cancer. Sometimes this does not show up for many years.
This is another reason for some of the mystery about nuclear radiation. Serious damage can be done without the victim being aware at the time that damage has occurred. A person can be irradiated and feel fine, then die of cancer five, ten, or twenty years later as a result. Or a child can be born weak or liable to serious illness as a result of radiation absorbed by its grandparents.
Radiation can hurt us. We must know the truth.
Radiation can hurt us in the way that it can______.
选项
A、kill large numbers of cells in main organs so as to cause death immediately
B、damage cells which may grow into cancer years later
C、affect the healthy grow of our offspring
D、all of the above
答案
D
解析
文章第三段第一句话,“当核辐射处于高强度时,它通过杀死重要器官内的大量细胞,使动物和人立刻死亡”。所以A项正确。第四段提到“一个人被辐射后可能感觉正常,结果在5年、10年或20年后死于癌症”。可见,核辐射可能伤害人体的一些细胞,多年以后引发癌症。所以B正确。第四段中同样提到了核辐射对后代的影响:一个小孩可能生来就身体弱或是容易患重病,是因为他们的祖父母吸收了辐射。所以C项也正确。因此本题的正确答案应该是D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/7Tmi777K
0
在职申硕(同等学力)英语
相关试题推荐
Withthepossibleexceptionofequalrights,perhapsthemostcontroversialissueacrosstheUnitedStatestodayisthedeathpe
Courageouspeoplethinkquicklyandactwithouthesitation.
Notallpersonsarrestedand______withacrimeareguilty,andthemainfunctionofcriminalcourtsistodeterminewhoisguilt
Ecotourismismeantto______.Whatwillhappentowildlifeultimatelyifthepresent"ecotourism"practicegoeson?
PersonalityinAmericansisfurthercomplicatedbysuccessivewavesofimmigrationfromvariouscountries.
Facinggrowingcostsandshrinkingtax______,thegovernmentisnowthreateningtocutfundingforenvironmentalprotectionprog
The16percentfareincreasewouldbringChicagofaresinlinewiththoseofotherbigcities.
AllthestaffmembersofthedepartmentmadezealouseffortstocleanupthehallfortheChristmasparty.
Thissummer,forthefirsttime,EmoryCollegeletfreshmenpicktheirownroommatesinanonlineroommate-selectionsystemthat
Effectiveprotectionofintellectualpropertyrightscanbenefitfromtheeducationonacademic______.
随机试题
对包含n个关键码的散列表进行检索,平均检索长度为()。
为了书写方便,IP地址写成以圆点隔开的4组十进制数,它的统一格式是×××.×××.×××.×××,圆点之间每组的取值范围在0—_______。
关于滴鼻剂,叙述错误的是
患者,女,50岁。阵发性腹痛2天,伴恶心呕吐,无排便,少量排气。查体:腹胀,时见肠型及蠕动波,腹软,无腹膜刺激征。舌红苔薄白,脉沉弦。其治法是
呈反曲状的皮类药材为
下列哪个选项可以用于直接检测桩身完整性?
银行从业人员在接受监管者监管时应做到()。
“总体而言,”丹尼斯女士说,“工程学的学生比以往更懒惰了。我知道这一点是因为我的学生中能定期完成布置的作业的人越来越少了。”以上得出的结论依据下面哪个假设?
Beforethe1850’s,theUnitedStateshadanumberofsmallcolleges,mostofthemdatingfromcolonialdays.61)Theyweresmall
GoingGreenAfterGrayVisantoMelina,R.D.,gotthesurpriseofhercareerlastyear,whenSeattle-basedvegetariannutriti
最新回复
(
0
)