首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The sudden death of an admired public person always seems an impossibility. People ascribe invulnerability, near immortality to
The sudden death of an admired public person always seems an impossibility. People ascribe invulnerability, near immortality to
admin
2015-10-21
62
问题
The sudden death of an admired public person always seems an impossibility. People ascribe invulnerability, near immortality to our centers of attention. John Kennedy dies, and it could not happen. John Lennon dies, and it could not happen. Elvis, and Grace Kelly, and shock after shock. And now this death of a young woman by whom the world had remained shocked from the moment she first appeared before it, whose name contained the shadow of her end: Princess Di.
But who would have believed it? People thought every thought that could be thought about Diana, but not death. She was beauty, death’s opposite. Beauty is given not only a special place of honor in the world but also a kind of permanence, as if it were an example of the tendency of nature to perfect itself, and therefore something that once achieved, lives forever.
Her life never seemed as tragic as it was often made out—just sad, and a little off. She married the wrong man. Her in-laws could be vindictive. For every photographer eager to capture a picture of her in one of those astonishing evening gowns or hats, another was hiding in the bushes ready to bring her down.
One cannot think of any public statement of hers that was especially brilliant or witty. She was more innocent than clever; even her confession of an affair to a reporter sounded girlish. If pressed, few could say exactly what it was that made her so important, especially to people outside England, except for the fact that one could not take one’s eyes off the woman.
Yet that was no small thing. Diana was someone one had to look at, and such a person comes along once in a blue moon. She had a soft heart; that was evident. She had a knack for helping people in distress. And all such qualities rose in a face that everyone was simply pleased to see.
In a way, she was more royal than the royals. She had a higher station than the Queen of England; she was the nominal young monarch of her own country and of every other place in the world. She was the sentimental favorite figurehead, who was authorized to sign no treaties, command no armies, make no wars. All she had was the way she looked and sounded and behaved. No model or actress could hold a candle to her. She was the image every child has of a princess—the one who can feel the pea under the mattresses, who kisses the frog, who lets down her hair from the tower window.
Her marriage was gone long before her death. As the years went on, it is likely that there would have been other romances after Dodi Al Fayed to tickle the throngs. Exactly how her life would have progressed is hard to imagine. She would have continued to be a good mother and a worker for the ill and the poor; she would have been pictured from time to time at a dinner party or on a boat. In older age she might have become the King’s mother, welcomed back into the royal family at a time of life that is automatically accorded status. How would she have looked? The hair whiter, the skin a bit more lined, but the eyes would still have had that sweet mixture of kindness and longing. By then the story of her and Charles, the scandals and accusations, might have been lost in smoke.
Yet if people now were asked how they will remember Diana, what picture among the thousands they will hold in their mind, it would not be Diana at an official ceremony, or with a boyfriend, or even with her children. It would be her on the day of her wedding, when all the world was glad to be her subject and when she gave everyone who looked at her the improbable idea that life was beautiful.
Which of the following word is used literally, NOT metaphorically?
选项
A、Moon(Paragraph Five).
B、Candle(Paragraph Six).
C、Smoke(Paragraph Seven).
D、Subject(Paragraph Eight).
答案
D
解析
修辞题。“subject”有“国民,臣民”之意,正符合最后一段末句的语境,并不是修辞用法。故答案为[D]。第五段第二句用“comes along once in a blue moon”来表明戴安娜在人们心目中的地位.“in ablue moon”比喻“罕见的、稀有的东西”,因此“moon”在此表达的并非字面含义,故排除[A];第六段倒数第二句指出,没有演员或者模特能够与戴安娜媲美,“hold a candle to somebody”的意思是“与某人相提并论”,“candle”并非字面含义,故排除[B];第七段最后一句的意思是:到那时,她与查尔斯王子的恩怨也许早已烟消云散,“smoke”并非字面含义,故排除[C]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/7XKO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
GovernmentsAreTryingA1990UnitedNationssurveyrevealedthatthemorehighlydevelopedcountriesspendanaverageof2t
Oneofthefirstthingsthatshouldstrikeanyhalfobservantparentisthespeedandapparentaccuracyinwhichachildproceed
Tattoosdidn’tspringupwiththedawnofbikergangsandrock’n’rollbands.They’vebeenaroundforalongtimeandhadmany
WhichofthefollowingdoesNOTdescribepeople’sunderstandingofuniverseandwitchcraft?Itcanbeinferredfromthepassage
WherewillBushhaveastopoverbeforehisvisittotheRussiancoastaltownSochi?
WherewillBushhaveastopoverbeforehisvisittotheRussiancoastaltownSochi?
It’sdocumented:【N1】______isaglobalproblem.Anewstudyshowsthatonein10adults,incountriesthroughouttheworld,suff
Accordingtotheinterviewee,whatbringsSouthCentralAsiahigherrisk?
Thewords"kid,child,offspring"areexamplesof______.
AndrewCarnegie,knownastheKingofSteel,builtthesteelindustryintheUnitedStates,and,intheprocess,becameoneof
随机试题
某病人发生尖端扭转型室速,宜选用以下哪种药物治疗
管式线型差温探测器,当设置在顶棚下方时,距顶棚的距离应为()m。
从某种意义上讲,( )的作用在于建立最终的风险清单。
2016年7月1日,甲公司因长期拖欠到期债务无力偿还,被债权人申请破产。人民法院裁定受理该破产申请,并指定乙律师事务所担任管理人。在10月10日召开的第一次债权人会议上,管理人将甲公司的有关情况进行了汇报。全部财产的变现价值为1500万元。人民法院的诉讼费
兴建山区小型抗旱水源工程要以()为重点。
爷爷问芸芸:你是否不承认鸡蛋布丁是你吃掉的?这句话有一个隐藏前提是:
在考生文件夹下,打开文档Word1.docx,按照要求完成下列操作并以该文件名(Word1.docx)保存文档。将文中所有错词“隐士”替换为“饮食”;在页面底端插入内置“普通数字2”型页码,并设置页码编号格式为“I、II、III、……”、起始页
用IE浏览器打开如下地址http://localhost/web/index.html,浏览有关“洋考试”中“托福报名”的网页,将该页内容以文本文件的格式保存到考生目录下,文件名为“tuofu”。
Lookatthenotebelow.Youwillhearawomancallingaboutajobapplication.
Whenhearrived,hefound_____theagedandthesickathome.
最新回复
(
0
)