首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
For the most part, it seems, workers in rich countries have little to fear from globalization, and a lot to gain. But is the sam
For the most part, it seems, workers in rich countries have little to fear from globalization, and a lot to gain. But is the sam
admin
2011-01-04
49
问题
For the most part, it seems, workers in rich countries have little to fear from globalization, and a lot to gain. But is the same thing true for workers in poor countries? The answer is that they are ever more likely than their rich country counterparts to benefit, because they have less to lose and more to gain. Orthodox economics takes an optimistic line on integration and the developing countries. Openness to foreign trade and investment should encourage capital to flow to poor economies. In the developing world, capital is scarce, so the returns on investment there should be higher than in the industrialized countries, where the best opportunities to make money by adding capital to labor have already been used up. If pool countries lower their barriers to trade and investment, the theory goes: rich foreigners will want to send over some of their capital.
If this inflow of resources arrives in the form of loans or portfolio investment, it will supplement domestic savings and loosen the financial constraint on additional investment by local companies. If it arrives in the form of new foreign controlled operations, FDI, so much the better: this kind of capital brings technology and skills from abroad packaged along with it, with less financial risk as well. In either case, the addition to investment ought to push incomes up, partly by raising the demand for labor and partly by making labor more productive.
This why workers in FDI receiving countries should be in an even better position to profit from integration than workers in FDI sending countries. Also, with or without inflows of foreign capital, the same static and dynamic gains from trade should apply in developing countries as in rich ones. This gain from trade logic often arouses suspicion, because the benefits seem to come from nowhere. Surely one side or the other must lose. Not so. The benefits that a rich country gets through trade do not come at the expense of its poor country trading partners, or vice versa. Recall that according to the theory, trade is a positive sum game. In all these transactions, sides exporters and importers, borrowers and lenders, shareholders and workers can gain.
What can be the ultimate result of the inflow of the resources?
选项
A、It will supplement domestic savings.
B、It will loosen the financial constraint.
C、It will push incomes up.
D、It will bring technology and skills from abroad.
答案
C
解析
推断题,文中第三段提出两种形式,由这段中的最后一句可知这两种形式的最终结果都是“push incomes up”,其他三项均为通向C的途径。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/7cHO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
(浙江大学2008年试题)Theenergycrisis,whichisbeingfeltaroundtheworld,hasdramatizedhowthecarelessuseoftheearth’sre
ProfessorWang,______forhisinformativelectures,waswarmlyreceivedbyhisstudents.(厦门大学2013年试题)
Althoughhehasbecomerich,heisstillvery______ofhismoney.
Sharesonthestockmarkethave______asaresultofaworldwideeconomicdownturn.
InthepostColdWarworldfewarticleshaveinfluencedhowWesternpolicymakersviewtheworldmorethanSamuelHuntington’s19
Plagiarismiswidelyrecognizedasahighcrimeagainsttheprojectofscience,buttheexplanationsforwhyit’sharmfulgenera
Plagiarismiswidelyrecognizedasahighcrimeagainsttheprojectofscience,buttheexplanationsforwhyit’sharmfulgenera
LAPDChiefCharlieBeck’stenurehashelpedanswerquestionsthatlingeredaftertheRampartconsentdecreeendedandoutsiderC
【T1】Themainimpressiongrowingoutoftwelveyearsonthefacultyof-amedicalschoolisthattheNo.1healthproblemintheU
Moods,saytheexperts,areemotionsthattendtobecomefixed,influencingone’soutlookforhours,daysorevenweeks.That’s
随机试题
Thisspecialschoolacceptsalldisabledstudents,______educationallevelandbackground.
与颈椎及颈髓扫描参数不符的是
老年妇女,在过马路时,不慎跌倒,然后勉强爬起,但主诉腰痛,难于直立步行。体检:L5腰椎有轻压痛。该病例如明确诊断急需做何种检查
根据流变学性质,可将非牛顿流体的流动分为()
患儿男,5岁,猩红热病后20天,出现眼睑水肿,尿呈茶色,血压130/100mmHg,护士考虑该患儿可能发生了
下列关于工程质量检验评定制度的叙述中,不正确的是()。
会计职业道德的调整对象是()。
某普通住宅项目的建设单位委托招标代理机构,采用公开招标的方式办理该项目的招标事宜。公布招标信息后,在投标截止时间内,收到A、B、C、D、E、F共6家施工企业的投标文件,施工企业G的投标文件晚了一天送,已向招标人作出书面解释。各施工企业均按招标文件的规定提供
脑科学的研究表明,在人脑的发育中存在“关键期”,即人在发展过程中,某一方面在某一阶段发展得最快,比如,3岁以前是动作发展的“关键期”,1~3岁是语言发展的“关键期”,4岁左右是感知图形的“关键期”。在这一时期,脑在结构和功能上都具有很强的适应和重组的能力,
Hemusthavehadanaccident,orhe______herethen.
最新回复
(
0
)