首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Silicon Valley is a magnet to which numerous talented engineers, scientists and entrepreneurs from overseas flock in search of f
Silicon Valley is a magnet to which numerous talented engineers, scientists and entrepreneurs from overseas flock in search of f
admin
2011-02-11
25
问题
Silicon Valley is a magnet to which numerous talented engineers, scientists and entrepreneurs from overseas flock in search of fame, fast money and to participate in a technological revolution whose impact on mankind will surely surpass the epoch-making European Renaissance and Industrial Revolution of the bygone age.
It is noteworthy that close to50% of its skilled manpower, including engineers, scientists and entrepreneurs, come from Asia. Prominent among them are Indians and Chinese, and not a few Singaporeans. They include such illustrious names as Vinod Khosla who co-founded Sun Microsystems, Jerry Yang of Yahoo fame and Singaporean Sim Wong Hoo, to name a few.
Many countries have, or are in the process of creating, their own "Silicon Valley". So far, none has as yet threatened the preeminence of the US prototype. What makes Silicon Valley such a unique entity? There are several crucial factors.
First and foremost, it has the largest concentration of brilliant computer professionals and the best supporting services in the world, and easy access to world-class research institutions, like Stanford University, which continually nurtures would-be geniuses that the industry needs in order to move forward. Without these advantages, the Valley would be a different place.
Secondly, it actively encourages, or even exalts, risk-taking. Hence, failure holds no terror and there is no stigma attached to a failed effort. On the contrary, they will try even harder next time round. Such never-say-die approach is the sine qua non for the ultimate triumph in entrepreneurship and technological breakthrough.
A third decisive factor is the vital role of venture capitalists who willingly support promising start-ups with urgently needed initial capital to get them started. Some would even give failed entrepreneurs a second chance if convinced that a fresh concept might lead to eventual SUCCESS.
Of equal importance, many bright young people and middle level professionals are keen to work for a new venture at substantially reduced remuneration, as it offers more scope for entrepreneurship and job satisfaction than the established companies. There is also a pride of achievement if their efforts contribute to its fruition.
The Valley’s professionals are among the most hardworking people anywhere. A 15-hour day and 7-day week is not uncommon, especially during the start-up stage. They would give up social life, and curtail their family life too, in order to pursue the pot of gold at the end of the rainbow. It is this single minded pursuit of excellence, supported by strong ethos of team work and esprit de corps, which sustain them until their mission is accomplished.
Paper qualifications, though useful, is not a be all and end all. More weight is given to a candidate’s proven abilities and aptitude for the job. This is amply demonstrated by industry icons like Apple’s Jobs and Wozniak and Microsoft’s Gates, all college dropouts who might not have emerged in a qualification-conscious community.
While racial prejudice no doubt still exists in the United States, albeit in a less degrading form as before, it is hardly discernible in the Valley. What counts most is one’s vision and track record, and not one’s nationality, skin colour or creed. This, together with its multiracial society, informal lifestyle and agreeable climate, lure foreigners to its shores.
However, with the collapse of the US NASDAQ share index earlier this year resulting in the plunge in prices of technology shares listed on it and elsewhere, the hitherto valuable share options held by numerous paper dot.com millionaires have become virtually worthless in these changed circumstances. Those who could not take the heat, as it were, left their employment feeling disillusioned.
Be that as it may, the majority in the Valley view this traumatic experience only as a temporary setback for the industry. They are sanguine that its longer term prospects remain bright as the ultimate potential of the information age has not yet run its full course. They are confident that it will flourish well into this century provided it maintains its cutting-edge in science and technology.
Which of the following is NOT a common characteristic of Valley’s professionals cited in the passage?
选项
A、Diligent.
B、Team spirit.
C、Perseverance.
D、Paper Qualification.
答案
D
解析
选项A、B、C在该段都提到,可排除;D项在第9段首句提到,但由not a be all and end all可知文凭并不是至高无上的,因此文凭并不是硅谷专家的共有特点,故选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/7yeO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Sevenyearsago,anEnvironmentalProtectionAgencystatisticianstunnedresearchersstudyingtheeffectsofairpollutiononhe
AcupunctureRecently,acupuncturehasbecomea【1】_____wordinAmerica.【1】_____.AcupuncturewasperformedinChina
Atpresentcompaniesandindustriesliketosponsorsportsevents.Tworeasonsareputforwardtoexplainthisphenomenon.Thef
1Someconsumerresearchersdistinguishbetweenso-calledrationalmotivesandemotional(ornon-rational)motives.Inamark
A、Itvotedtoapprovedthelaw.B、Itvotedtosubmittothefederaleducationreformlawwhenconflicthappened.C、Itvotedtoq
得病以前,我受父母宠爱,在家中横行霸道,一旦隔离,拘禁在花园山坡上一幢小房子里,我顿感打人冷宫,十分郁郁不得志。一个春天的傍晚,园中百花怒放,父母在园中设宴,一时宾客云集,笑语四溢。我在山坡的小屋里,悄悄掀起窗帘,窥见园中大干世界,一片繁华,自己的哥姐、堂
Somewhereinourearlyeducationwebecomeaddictedtothenotionthatpainmeanssickness.Wefailtolearnthatpainisthebo
Inordertogetyourpointacrossinyourtargetlanguage,youhavetolearnplentyofwords.Howdoyousetaboutit?Dr.Paul
Peopledonotanalyzeeveryproblemtheymeet.Sometimestheytrytorememberasolutionfromthelasttimetheyhadasimilarp
A、annoyed.B、ecstatic.C、surprised.D、gloomy.C
随机试题
鉴别肾上腺皮质腺瘤与异位ACTH综合征最简便的实验室检查是
对于较大需手术切除的妊娠期龈瘤,手术时机应选择在
下列有关证券投资基金托管人的说法正确的是:()
施工企业一般应以施工预算所列的()作为成本核算对象。
()所得到的大多是事物的表面现象,对于客户的感情、态度、行为动机等内在信息难以通过观察法获取,需要将观察法和其他方法组合起来使用。
试证明函数f(x)=(1+1/x)x在区间(0,+∞)内单调增加.
网络存储备份系统的设计目标是什么?
What’sthemandoingwhenacallcomesin?
Thebypassoperation(心脏搭桥手术)【C1】______open-heartsurgeryinwhichthephysiciantakesaveinfromthepatient’slegand【C2】___
A、Shehasfinishedonlyonestep.B、Shedoesn’thaveanymoretimeforredecorating.C、It’stimefortheworktobefinished.D、
最新回复
(
0
)