首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The research,led by Robin Dunbar,head of the Institute of Cognitive and Evolutionary Anthropology at Oxford University, showed t
The research,led by Robin Dunbar,head of the Institute of Cognitive and Evolutionary Anthropology at Oxford University, showed t
admin
2013-04-15
59
问题
The research,led by Robin Dunbar,head of the Institute of Cognitive and Evolutionary Anthropology at Oxford University, showed that men and women were equally likely to lose their closest friends when they started a new relationship.
Previous research by Dunbar’s group has shown that people typically have five very close relationships—that is,people whom they would turn to if they were in emotional or financial trouble.
"If you go into a romantic relationship,it costs you two friends. Those who have romantic relationships, instead of having the typical five ’ core set’ of relationships only have four. And of those,one is the new person who’s come into their life," said Dunbar.
The study,submitted to the journal Personal Relationships, was designed to investigate how people trade off spending time with one person over another and suggests that links with family and closest friends suffer when people start a romantic relationship.
Dunbar’s team used an Internet-based questionnaire to quiz 428 women and 112 men about their relationships. In total,363 of the participants had romantic partners. The findings suggest that a new love interest has to compensate for the loss of two close friends.
Speaking at the British Science Festival in Birmingham,Professor Dunbar said: "This was a surprise for us. We hadn’t expected it. If you don’t see people, your emotional engagement with them drops off and does so quickly. What I suspect is that your attention is so wholly focused on the romantic partner you don’t get to see the other folks you had a lot to do with before, and so some of those relationships start to deteriorate. "
The questionnaire allowed people to mention whether any of their closest confidants (知己) were "extra romantic partners". In all,32 of those quizzed mentioned having an extra love interest in their life ,but these people did not lose four friends as might be expected. Instead,the extra person in their life bumped their original romantic partner out of their innermost circle of friends.
In a separate study, Dunbar’s team looked at how men and women maintained friendships on the social networking website Facebook. They found that women’s Facebook friends were more often friends from everyday life that they spent time with, while men tended to collect as many friends as they could, even if they hardly knew them.
"Boys seem to be in a competition to see who can have the most Faccebook friends and that could be a form of mate advertising. One of the cues women use for male quality as a mate is the number of other girls chasing them,so signing up lots of girls as Facebook friends seems to be a good idea," said Dunbar.
According to Dunbar,the five close relationships are______.
选项
A、as romantic as the couples have
B、to take the lifetime to establish
C、the relationships that can bring new life
D、emotionally and financially supported
答案
D
解析
语义理解题。本题考查邓巴教授认为的“核心关系”的具体所指。第二段指出邓巴研究发现人们主要有五种密切关系,也就是当人们在感情和经济上遇到问题时能寻求帮助的关系。该句中that is以及破折号提示了后半句是对五种“核心关系”的同位所指。由此判断D)为本题答案。A)“和情侣之间的关系一样浪漫”,文中指出其中一种关系是情侣间的浪漫关系,除此之外还有其他关系;B)“需要花一生时间建立”,文中未提及,故排除;C)“能带来新生的关系”文中未提及,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/81B7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Theinterviewee’sskills.B、Theinterviewee’spersonality.C、Theinterviewee’sformercolleagues.D、Theinterviewee’ssuitabil
GeneticallyModified(改良的)cropsareeverywhere.ItseemseveninEurope,strictlawsdesignedtokeeptheEuropeanUnionfreeo
A、Achangeinthenatureofreading.B、Anincreaseinthenumberofbooks.C、Achangeinthestatusofeducatedpeople.D、Aninc
A、Albania.B、Hungary.C、Romania.D、Czechoslovakia.D选项表明,本题考查国家名称,听音时应留意与国家名称有关的信息。对话中女士首先提到男士想去访问的国家,然后问What’sthepriority?由男士
Peoplehavewonderedforalongtimehowtheirpersonalitiesandbehaviorsareformed.Itisnoteasytoexplainwhyoneperson
HowtoAffordCollegeNowIt’saclassicgoodnews/badnewsmoment:thatfatenvelopeinthemailboxsignifiesthatyourc
HowtoAffordCollegeNowIt’saclassicgoodnews/badnewsmoment:thatfatenvelopeinthemailboxsignifiesthatyourc
England’steam,whoarenowsuperblyfit,______(下周将全力以赴报去年被打败的一箭之仇).
I’vealwaysbeenanoptimistandIsupposethatisrootedinmybeliefthatthepowerofcreativityandintelligencecanmaketh
Judgingfromrecentsurveys,mostexpertsinsleepbehavioragreethatthereisvirtuallyanepidemicofsleepinessinthenatio
随机试题
通常对人力资源培训开发进行评价的方法有()。
甲知其房屋南边邻地将建一高层楼房,但佯装不知,将房屋售给乙。半年后,南边高楼建成,乙之房屋得不到阳光照射。此例中甲违反了民法的()
患者,男,51岁。阵发性腹痛,腹胀2天,伴恶心呕吐,大便秘结,小便黄,舌红苔薄白,脉沉弦。查体:腹软,轻压痛,偶见肠型。诊断为肠梗阻,其证型是
母乳喂养的优点不包括
对于此次运输中600箱食品损坏的损失赔偿,下列说法正确的是:如果中国船舶就与“丽纱号”关于共同海损理算费用发生争议,并诉至中国法院,“海道号”也就与“丽纱号”船舶碰撞引发的争议提交我国法院,法院在审理时应当适用何国法律?
有A和B两家建筑公司,A公司的职工人数是200人,B公司的职工人数是500人,A公司在上一年度的施工作业中造成2名职工重伤,B公司在上一年度的施工作业中造成4名职工重伤。A公司和B公司上一年度的千人重伤率分别是()。
矿业工程项目在进行施工现场准备时,关于需要完成的任务,说法不正确的是()。
对该项目的档案验收应在( )进行。根据《建设工程文件归档整理规范》规定,( )应将工程文件的形成和积累纳入工程建设管理的各个环节和有关人员的职责范围。
下面()属于市场风险的计量方法。
关于《产品质量法》对企业管理的要求,理解不正确的是()。
最新回复
(
0
)