首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The brain is a seemingly endless library, whose shelves house our most precious memories as well as our lifetime’s knowledge. Bu
The brain is a seemingly endless library, whose shelves house our most precious memories as well as our lifetime’s knowledge. Bu
admin
2020-01-09
18
问题
The brain is a seemingly endless library, whose shelves house our most precious memories as well as our lifetime’s knowledge. But is there a point where it reaches capacity?
The answer is no, because brains are more sophisticated than that. Instead of just crowding in, old information is sometimes pushed out of the brain for new memories to form.
Previous behavioural studies have shown that learning new information can lead to forgetting. But in a new study, researchers demonstrated for the first time how this effect occurs in the brain.
In daily life, forgetting actually has clear advantages. Imagine, for instance, that you lost your bank card. The new card you receive will come with a new personal identification number (PIN). Each time you remember the new PIN, you gradually forget the old one. This process improves access to relevant information, without old memories interfering.
And most of us may sometimes feel the frustration of having old memories interfere with new, relevant memories. Consider trying to remember where you parked your car in the same car park you were at a week earlier. This type of memory (where you are trying to remember new, but similar information) is particularly vulnerable to interference.
When we acquire new information, the brain automatically tries to incorporate (合并) it within existing information by forming associations. And when we retrieve (检索) information, both the desired and associated but irrelevant information is recalled.
The majority of previous research has focused on how we learn and remember new information. But current studies are beginning to place greater emphasis on the conditions under which we forget, as its importance begins to be more appreciated.
A very small number of people are able to remember almost every detail of their life. While it may sound like an advantage to many, people with this rare condition often find their unusual ability burdensome.
In a sense, forgetting is our brain’s way of sorting memories, so the most relevant memories are ready for retrieval. Normal forgetting may even be a safety mechanism to ensure our brain doesn’t become too full.
What does the passage say about forgetting?
选项
A、It can enlarge our brain capacity.
B、It helps get rid of negative memories.
C、It is a way of organising our memories.
D、It should not cause any alarm in any way.
答案
C
解析
细节题。最后一段第一句指出,从某种意义上说,遗忘是我们大脑对记忆进行排序的方式。C项中说遗忘是一种组织记忆的方式,与原文相符,故答案为C。原文未提及遗忘可以扩大脑容量,故排除A项。原文未提及遗忘会帮助消除消极的记忆,故排除B项。D项原文未提及,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/8Cp7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Onthetopshelves.B、Onthebottomshelves.C、Oneasilyaccessibleshelves.D、Onclearlymarkedshelves.C
A、Toplaysomewordgames.B、Toaccompanywordswithgestures.C、Tohavesomeoutdoorexercises.D、Tocreatsentenceswithtarge
A、Tomakeasurveyofsmoking.B、Toarousepublicattentiontothedangersofsmoking.C、Tohelppeoplequitusingtobaccoprodu
Cryingishardlyanactivityencouragedbysociety.Tears,betheyofsorrow,anger,orjoy,typicallymakeAmericansfeeluncom
A、Itwasdoomedforthestart.B、Itturnedouttobeadisaster.C、Itwasspoiledbyonegirl.D、Allthestudentsenjoyedit.B录
A、Theyencouragehomelessness.B、Theyareasafetyhazard.C、Theytakeupparkingspaces.D、Theycanbestolen.C概括录音开头两句即可得出答案是
A、Theirpersonallife.B、Educationalopportunities.C、Politicaldevelopment.D、Theirviewsoninternationalissues.A新闻提到,被调查者要求
A、Theysettheirownexams.B、Theyselecttheirownstudents.C、Theyawardtheirowndegrees.D、Theyorganizetheirownlaborato
Forthispart,youareallowed30minutestowritealetterofapplication.Youshouldwriteitatleast120wordsbutnomoret
A、ItwasselectedbyGeorgeWashington.B、ItsconstructionwasmostlychargedbyPierreL.Enfant.C、Itwaslocatedonthesouth
随机试题
根据公路工程陆上作业安全技术要求,对机械车辆在危险地段作业时的要求错误的是()。
现代意义上的政党最早出现于()
操吴戈兮被犀甲。被:
项目经理部应在确定施工方案的初期就要确定需要分包的工程范围,决定分包范围的因素主要有()。
古代诗词复习课上,教师引导学生总结诗词的修辞手法。下列与“无边落木萧萧下,不尽长江滚滚来”所用修辞手法相同的是()。
读图(地球公转示意图),回答下列各题。地球运行到A点时,正值“二分二至”中的___________日,日期在___________月___________日前后。
根据以下资料,回答111-115题2007年1-6月,农村居民8类消费性支出中,第三高的是:
欧洲主权债务危机爆发之后,由于欧洲债务问题不断蔓延,而且变成了一个长期的问题,欧洲联合中存在的统一货币政策与分散财政政策的内在矛盾也难以在短期内解决,市场上出现了看空欧元的情绪,有人甚至认为欧元将在未来不长时间内发生分裂和崩溃。然而我们应当看到,联合已经成
设X1,X2,…,Xn,…相互独立,则X1,X2,…,Xn,…满足辛钦大数定律的条件是().
Tasteissuchasubjectivematterthatwedon’tusuallyconductpreferencetestsforfood.Themostyoucansayaboutanyone’sp
最新回复
(
0
)