首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
For most of the 20th century, Asia asked itself what it could learn from the modern, innovating West. Now the question must be r
For most of the 20th century, Asia asked itself what it could learn from the modern, innovating West. Now the question must be r
admin
2019-05-04
118
问题
For most of the 20th century, Asia asked itself what it could learn from the modern, innovating West. Now the question must be reversed. What can the West’s overly indebted and sluggish nations learn from a flourishing Asia?
Just a few decades ago, Asia’s two giants were stagnating under faulty economic ideologies. However, once China began embracing free-market reforms in the 1980s, followed by India in the 1990s, both countries achieved rapid growth. Crucially, as they opened up their markets, they balanced market economy with sensible government direction. As the Indian economist Amartya Sen has wisely said, "The invisible hand of the market has often relied heavily on the visible hand of government."
Contrast this middle path with America and Europe, which have each gone ideologically over-board in their own ways. Since the 1980s, America has been increasingly clinging to the ideology of uncontrolled free markets and dismissing the role of government-following Ronald Regan’s idea that "government is not the solution to our problem;
government is the problem
." Of course, when the markets came crashing down in 2007, it was decisive government intervention that saved the day. Despite this fact, many Americans are still strongly opposed to "big government."
If Americans could only free themselves from their antigovernment doctrine, they would begin to see that the America’s problems are not insoluble. A few sensible federal measures could put the country back on the right path. A simple consumption tax of, say, 5% would significantly reduce the country’s huge government deficit without damaging productivity. A small gasoline tax would help free America from its dependence on oil imports and create incentives for green energy development. In the same way, a significant reduction of wasteful agricultural subsidies could also lower the deficit. But in order to take advantage of these common-sense solutions, Americans will have to put aside their own attachment to the idea of smaller government and less regulation. American politicians will have to develop the courage to follow what is taught in all American public-policy schools: that there are good taxes and bad taxes. Asian countries have embraced this wisdom, and have built sound long-term fiscal policies as a result.
Meanwhile, Europe has fallen prey to a different ideological trap: the belief that European governments would always have infinite resources and could continue borrowing as if there were no tomorrow. Unlike the Americans, who felt that the markets knew best, the Europeans failed to anticipate how the markets would react to their endless borrowing. Today, the European Union is creating a $580 billion fund to ward off sovereign collapse. This will buy the EU time, but it will not solve the bloc’s larger problem.
What has contributed to the rapid economic growth in China and India?
选项
A、Copying western-style economic behavior.
B、Heavy reliance on the hand of government.
C、Timely reform of government at all levels.
D、Free market plus government intervention.
答案
D
解析
根据题干定位至原文第二段第二句:…both countries achieved rapid growth.之后的句子Crucially,as they opened up their markets,they balanced market economy with sensible government direction明确指出正是市场经济结合政府的正确指导带来了这样的局面。本段最后一句印度经济学家的话也是类似的意思。故答案为[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/8ge4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
ThemajordifferencebetweennarrativesalesandsuggestivesalesisthatWhichofthefollowingisthebesttitleforthepass
ThemajordifferencebetweennarrativesalesandsuggestivesalesisthatAccordingtoAlan,creativityinsalespeople______.
Immediatesolutionshouldbe______tosavethepeoplefromthefloodthathassweptsouthernChinathissummer.
ManyAmericansregardthejurysystemasaconcreteexpressionofcrucialdemocraticvalues,includingtheprinciplesthatallc
A.TheconsequenceoflosingbonesB.AbetterlabthanonearthC.TwodifferentcasesD.Multipleeffectsformwei
Conveniencefoodhelpscompaniesbycreatinggrowth;butwhatisitseffectonpeople?Forpeoplewhothinkcookingwasthefoun
Idon’tthinkyou’llchangehismind,oncehe’sdecidedonsomethinghetendsto_____it.
Everyone,itseems,hasahealthproblem.AfterpouringbillionsintotheNationalHealthService,Britishpeoplemoanaboutdir
Beautyhasalwaysbeenregardedassomethingpraiseworthy.Almosteveryonethinksattractivepeoplearehappierandhealthier,h
MoreAmericansareoptingtoworkwellintoretirement,agrowingtrendthatthreatenstoupendtheoldworkforcemodel.On
随机试题
Whydoesthespeakersay,"Icouldn’thavedoneitwithoutmyteam"?
人生有命,吾惟守分尔!守分:
具有养心安神作用的药物有
患者程某,全心衰竭,全身重度水肿,每日钠的摄入量应不超过
A、射干B、白头翁C、马齿苋D、穿心莲E、白花蛇舌草既治热毒血痢,又治阿米巴痢疾的药是()。
确认洞口土体加固效果从稳定性和()两个方面进行。
蛙眼主“静”,这是一种极其冷峻的“静观”。宋代程颢《秋日偶成》日:“万物静观皆自得,四时佳兴与人同。”“静”中观“动”也许更加敏锐,如同暗夜可观微弱荧光。“日理万机”固然可敬,闲庭踱步做些长远的战略思考也不可或缺。诸葛先生“草堂春睡足,窗外日迟迟”却独能大
设有如下一段程序:PrivateSubCommand1_Click()StaticaAsVarianta=Array("one","two","three","four","five")Printa(3)
Researchershavestudiedthepoorasindividuals,asfamiliesandhouseholds,asmembersofpoorcommunities,neighborhoodsand
Eachyear,moreU.S.propertieswithinfloodplainsaredestroyedbyfloodingthanfire.Changingweatherpatterns,increasedur
最新回复
(
0
)