首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Astronomers who study planet formation once believed that comets—because they remain mostly in the distant Oort cloud, where tem
Astronomers who study planet formation once believed that comets—because they remain mostly in the distant Oort cloud, where tem
admin
2020-03-28
42
问题
Astronomers who study planet formation once believed that comets—because they remain mostly in the distant Oort cloud, where temperatures are close to absolute zero—must be pristine relics of the material that formed the outer planets. The conceptual shift away from seeing comets as pristine relics began in the 1970s, when laboratory simulations revealed there was sufficient ultraviolet radiation reaching comets to darken their surfaces and there were sufficient cosmic rays to alter chemical bonds or even molecular structure near the surface. Nevertheless, astronomers still believed that when a comet approached the Sun—where they could study it—the Sun’s intense heat would remove the corrupted surface layer, exposing the interior. About the same time, though, scientists realized comets might contain decaying radioactive isotopes that could have warmed cometary interiors to temperatures that caused the interiors to evolve.
The author suggests that the realization described in the final sentence of the passage had which of the following effects?
选项
A、It introduced a new topic for study by astronomers interested in planetary formation.
B、It led astronomers to adopt a number of different strategies in trying to determine the composition of cometary interiors.
C、It called into question an assumption that astronomers had made about comets.
D、It cast doubt on astronomers’ ability to study the interior parts of comets.
E、It caused astronomers to revise their account of the composition of the outer planets.
答案
C
解析
本题属于功能题,正确答案是定位句3s版本。由最后一句的句间关系可知,该句的功能在于反驳前一句,因此选项C正确。A项无关选项。B项无关选项。D项最后一句反驳的是前一句天文学家的观点,而非天文学家的能力。E项最后一句只是反驳了天文学家的观点,没有使天文学家修正自己的观点。另外,文章讨论的是彗星是否纯洁,这和外部行星的组成无关。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/8hVO777K
本试题收录于:
GRE VERBAL题库GRE分类
0
GRE VERBAL
GRE
相关试题推荐
Howmanyreallysufferasaresultoflabormarketproblems?Thisisoneofthemostcriticalyetcontentioussocialpolicyques
Caffeine,thestimulantincoffee,hasbeencalled"themostwidelyusedpsychoactivesubstanceonEarth."Syn-der,DalyandBr
Twodivergentdefinitionshavedominatedsociologists’discussionsofthenatureofethnicity.Thefirstemphasizestheprimordi
MosteconomistsintheUnitedStatesseemcaptivatedbythespellofthefreemarket.Consequently,nothingseemsgoodornormal
Virtuallyeverythingastronomersknownaboutobjectsoutsidethesolarsystemisbasedonthedetectionofphotons-quantaofele
ThesettlementoftheUnitedStateshasoccupiedtraditionalhistorianssince1893whenFrederickJacksonTurnerdevelopedhisF
In1977theprestigiousEwhaWomen’sUniversityinSeoul,Korea,announcedtheopeningofthefirstwomen’sstudiesprogramin
Schoolsexpecttextbookstobeavaluablesourceofinformationforstudents.Myresearchsuggests,however,thattextbooksthat
LumberMerchant:Becauseloggingcompanieshavelongbeenreplantingtreesafterlogging,almosthalfofthetropicalhardwoodn
ThefossilrecordshowsthattheclimateofNorthAmericawarmedanddriedattheendofthePleistoceneperiod.Mostofthespe
随机试题
A.肝脏B.肾脏C.肺D.胆E.心脏吸入气雾剂的给药部位是()。
业主委员会是业主大会的执行机构。业主委员会由业主大会选举产生,业主委员会一般由()名的单数业主担任。
以下不属于财务评价准备工作的是()。
具有检测结果直观准确,可检测强度与厚度,但操作复杂,对混凝土有轻微破坏特点的结构混凝土检测方法是()。
某县公安局局长在任期间,收受黑社会组织的贿赂,为其提供保护,致使该县辖区内违法犯罪活动越来越猖獗,该局长违反了“清正廉洁”的人民警察职业道德。下列选项中,属于人民警察职业道德规范中“清正廉洁”内容的是()。
贯彻执行惩办与宽大相结合政策的A说法是()。
【背景材料】A市高新区作为新的开发区,建设起了多个楼盘,陆续有居民入住,在开发区中有一块较大面积的市政用地,政府想将其建设为便民场所,有以下设想,政府将其公示出来,由居民投票选择,票数高的前三名设想将结合专家意见。作为该用地未来的建设规划。以达到
唐玄宗前期设置的藩镇不仅后来使唐朝走向衰落,而且对后来的历史产生了严重影响。据此回答问题:最后废除节度使的是()
Don’tletontoDoristhatwearegoingtothemoviestonight.
HarryTrumandidn’tthinkhissuccessorhadtherighttrainingtobepresident."PoorIke---itwon’tbeabitliketheArmy,"
最新回复
(
0
)