首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Technology can make us smarter or stupider. and we need to develop a set of principles to guide our everyday behavior and make s
Technology can make us smarter or stupider. and we need to develop a set of principles to guide our everyday behavior and make s
admin
2014-07-25
37
问题
Technology can make us smarter or stupider. and we need to develop a set of principles to guide our everyday behavior and make sure that tech is improving and not hindering our mental processes. One of the big questions being debated today is: What kind of information do we need to have stored in our heads, and what kind can we leave "in the cloud." to be accessed as necessary?
An increasingly powerful group within education are championing "digital literacy". In their view, skills beat knowledge, developing "digital literacy" is more important than learning mere content, and all facts are now Google-able and therefore unworthy of committing to memory. But even the most sophisticated digital literacy skills won’t help students and workers navigate the world if they don’t have a broad base of knowledge about how the world actually operates. If you focus on the delivery mechanism and not the content, you’re doing kids a disservice.
Indeed, evidence from cognitive science challenges the notion that skills can exist independent of factual knowledge. Data from the last thirty years leads to a conclusion that is not scientifically challengeable: thinking well requires knowing facts, and that’s true not only because you need something to think about. The very processes that teachers care about most—critical thinking processes—are intimately intertwined(交织)with factual knowledge that is stored in long-term memory.
In other words, just because you can Google the date of Black Tuesday doesn’t mean you understand why the Great Depression happened or how it compares to our recent economic slump. There is no doubt that the students of today, and the workers of tomorrow, will need to innovate, collaborate and evaluate. But such skills can’t be separated from the knowledge that gives rise to them. To innovate, you have to know what came before. To collaborate, you have to contribute knowledge to the joint venture. And to evaluate, you have to compare new information against knowledge you’ve already mastered.
So here’s a principle for thinking in a digital world, in two parts. First, acquire a base of factual knowledge in any domain in which you want to perform well. This base supplies the essential foundation for building skills, and it can’t be outsourced(外包)to a search engine.
Second, take advantage of computers’ invariable memory, but also the brain’s elaborative memory. Computers are great when you want to store information that shouldn’t change. But brains are the superior choice when you want information to change, in interesting and useful ways: to connect up with other facts and ideas, to acquire successive layers of meaning, to steep for a while in your accumulated knowledge and experience and so produce a richer mental brew.
What is the author’s purpose in writing the passage?
选项
A、To warn against learning through memorizing facts.
B、To promote educational reform in the information age.
C、To explain human brains’ function in storing information.
D、To challenge the prevailing overemphasis on digital literacy.
答案
D
解析
主旨大意题。文章开篇指出技术有可能让我们变得更愚蠢;接着介绍了积极支持“数字素养”的人的观点一一技能比知识更重要;在引出这个观点之后,作者对这种错误观点进行了批判,指出技能必须依靠事实性知识而存在,而且批判性思维过程也与事实性知识紧密地交织在一起,从而强调了事实性知识的重要性;文章最后指出在数字世界里人类思维必须掌握基本的事实性知识,还要充分利用大脑的精细记忆。由以上分析可以看出,作者撰写此文的目的是批判那些过分强调“数字素养”的观点,因此确定答案为D)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/8om7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Affectionandpoliteness.B、Situationsandintimacy.C、Attitudesandrelationships.D、Emotionsandbehavior.B短文开篇表明,面部表情所携带的信
Oldpeoplearealwayssayingthattheyoungarenotwhattheywere.Thesamecommentis【C1】______fromgenerationtogenerationa
Oldpeoplearealwayssayingthattheyoungarenotwhattheywere.Thesamecommentis【C1】______fromgenerationtogenerationa
Oldpeoplearealwayssayingthattheyoungarenotwhattheywere.Thesamecommentis【C1】______fromgenerationtogenerationa
A、Ithelpsimprovethephysicalhealth.B、Itisgoodforasoundsleep.C、Ithelpsdevelopmentaltoughness.D、Ithelpslosewei
Inthe1980s,homeschoolingmadeacomebackintheU.S.whenreligiouslyconservativeparentsconvincedstatestoapproveandgi
A、Toinformstudentsofthedisadvantagesoffriedfood.B、Tofindsomestudentstoworkinthecafeteria.C、Toaskstudentsto
TheAdvantagesofBeingHelplessAteverystageofearlydevelopment,humanbabieslagbehindinfantsfromotherspecies.A
随机试题
磁感应强度又叫磁通密度。()
淹溺急救与护理中,清除气道内的液体推荐采用______的方法。
重组DNA基本过程包括
对再发风险>10%,无有效产前诊断方法的严重致残遗传病,建议
根据我国《安全生产法》中关于安全生产规程的规定,生产经营单位对于有较大危险因素的生产经营场所和有关设施应当( )。
铜锌锡合金条(按重量计:铜45%、锌15%、锡40%)
下列不属于房地产开发项目工程招标的程序的是()。
关于资产组,下列说法中错误的有()。
阅读材料,回答问题。材料一:某省文化资源丰富,文化底蕴深厚,但文化发展与经济社会发展还不平衡,还不能很好地满足人民群众的精神文化需求。近年来,该省立足本省实际,借鉴国内外经验,坚持经济发展的工作重心不动摇,以建设共有精神家因为目标,积极培育和践
Usingtheinformationinthetext,completeeachsentence14-18withanexpressionfromthelistbelow.Foreachsentence(14
最新回复
(
0
)