首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Whether a large population is good or not has long been a subject of discussion among economists. It has been argued that the su
Whether a large population is good or not has long been a subject of discussion among economists. It has been argued that the su
admin
2014-02-22
61
问题
Whether a large population is good or not has long been a subject of discussion among economists. It has been argued that the supply of good land is limited. To feed a large population, even poorer land must be made use of and the good land is worked too much. Thus, each person produces less and this means a lower average income that could only be dealt with by a smaller population. Other economists have argued that a large population gives more good ideas for plans and the development of ports, roads and railways, which are not likely to be built unless there are more people who want to use them.
One of the difficulties in carrying out a world-wide birth control program lies in the fact that official attitudes to population growth change from country to country. In the developing country where a greatly growing population is pressing hard upon the limits of food and space, the government will try to limit birthrate. In a highly industrialized society a decreasing birthrate may lead to unemployment because it results in a declining market. So the government of a developed country may well prefer to see a slowly increasing population, rather than one that is in decline.
选项
A、higher productivity, but a lower average income
B、lower productivity, but a higher average income
C、lower productivity, but a lower average income
D、higher productivity, and a higher average income
答案
D
解析
本题询问人口少意味着什么。根据原文(41)处可知,作者谈到人口多使人均产量减少及人均收入减少,这一问题只有通过减少人口数量才能解决。所以人口少意味着高产量和较高的人均收入。故选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/92YK777K
本试题收录于:
大学英语三级A级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级A级
大学英语三级
相关试题推荐
A、At11:30a.m.B、At9:30p.m.C、At1:30a.m.D、At1:00p.m.D要结合两个人之间的对话来做。从听抄下的第—句话中的时间13:30减去半个小时,知道目前应该是13:00。然后寻找选项中标有P.M.
WhatisNOTthecharacteristicoftheearliestlanguagesystems?Whatisthemainideaofthesecondparagraph?
A、Fiveyearsago.B、Fouryearsago.C、Sixyearsago.D、Notlongago.B四个选项都是时间,因此在听音时要格外留意相关的内容,题目询问女士是什么时候得到这条项链的。根据女士的回答“四年前我男
Thefirstparagraphmainlyindicatesthat______.Thefunctionofexaminationsinofficesisthattheirresults______.
A、Allstaff.B、Youngworkers.C、Newemployees.D、Departmentmanagers.CWhowillbetrainedintheprogram?本题询问计划培训什么人。从男士说的"at
Thepoliceinvestigationdiscoveredthatthreeyoungmenwere______intherobbery.
Wheredidthespeakerliketogoduringhisvacations?Thespeakerlovedtogohis__________.
(71)Developmentsintwomaterials--ironandconcrete--formedthetechnologicalbasisformuchmodernarchitecture.In1779Engli
Inearliercenturies,nursingcarewasusuallyprovidedbyvolunteerswhohadlittleornotraining--mostcommonlymenandwomen
Todayourknowledgeoffoodandwhatitdoesforourbodiesisfarmoreadvancedthanthatoftheoldtimes.Nowweknowaboutv
随机试题
流动孔隙度是与油田开发技术有关的()。
由载体介导的易化扩散发生饱和现象的机制是()
下列哪类药物服用后须多饮水( )。【历年考试真题】
下图是No.7信令网的部分示例图,图中用字母a到i标识出了各段信令链路。在该信令网中,SPA到SPB的正常路由是(1),第一迂回路由有(2)条,它们之间采用(3)方式工作,若其中一条路由故障,则信令业务将(4);第二迂回路由是(5);第三迂回路由是(6)
平等就业是指在就业机会均等和录用标准相同的条件下,求职者以平等的身份相互竞争实现就业。根据上述定义,下列情况属于平等就业的是:
数学课堂上,李老师在教“分数的基本性质”时,让学生在一个蛋糕模型上分别拿走1/4、2/8、4/16,结果发现它们其实是一样多的,学生对此产生浓厚的兴趣,想知道为什么。这说明学习动机对学习具有()。
关于艾滋病病毒的传播方式,下列说法中正确的有()。
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
以下叙述中错误的是
有如下程序:#include<stdio.h>main(){FILE*fp1;fp1=fopen("f1.txt","w");fprintf(fp1,"abc");fclos
最新回复
(
0
)