首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
It is a favorite pastime of older people to lament the defects of the young. Every generation seems to be convinced that in its
It is a favorite pastime of older people to lament the defects of the young. Every generation seems to be convinced that in its
admin
2011-03-11
45
问题
It is a favorite pastime of older people to lament the defects of the young. Every generation seems to be convinced that in its day, standards were higher, schools were tougher and kids were smarter. But if I.Q. scores are any measure, and even their critics agree they measure something, people are getting smarter. Researchers who study intelligence say scores around the world have been increasing so fast that a high proportion of people regarded as normal at the turn of the century would be considered way below average by today’s tests.
Psychologists offer a variety of possible explanations for the increase, including better nutrition, urbanization, more experience with test taking, and smaller families. Some even say that television and video games have made children’s brains more agile. But no explanation is without its critics, and no one can say with certainty what effects, if any, the change is having on how people lead their daily lives. It is all the more mysterious because it seems to be happening in the absence of a simultaneous increase in scores on achievement tests. One explanation for the rise is ruled out: genetics. Because the increase has taken place in a relatively short period of time, it cannot be due to genetic factors.
The worldwide pattern of rising scores in industrialized nations was discovered by Dr. James R. Flynn, now a professor at the University of Otego, New Zealand. He began looking into the subject in the 1980’s in an effort to rebut Dr. Arthur Jensen, the professor from the UC Berkeley who argued that even if the environments of blacks and whites were equalized, the 15-point gap in I. Q. scores between the races would only be partly eliminated.
As Dr. Flynn investigated, he found that I. Q. scores were going up almost everywhere he looked. Although the gap remains, Dr. Flynn said the movement in scores suggests that the gap need not be permanent. If blacks in 1995 had the same mean I. Q. that whites had in 1945, he said, it may be that the average black environment of 1995 was equivalent in quality to the average white environment of 1945. "Is that really so implausible?" Dr. Flynn asked.
Meanwhile, the kinds of intelligence that are promoted and respected vary from time to time, said Dr. Patricia Greenfield, a psychology professor at the UCLA. Playing computer games like Tetris promotes very different skills from reading novels. The new skills, she said, are manifested in the world. "Flynn will tell you we don’t have more Mozarts and Beethovens," Dr. Greenfield said, "I say, look at the achievements of science, like DNA. Or look at all the technological developments of this century. "
On which of the following statement would Dr. Flynn most probably agree?
选项
A、The I.Q. score gap between blacks and whites could not be eliminated.
B、The 15-point I. Q. gap was a result of miscalculation.
C、Great artists will not appear in our times.
D、Equal environments may result in equal IQ.
答案
D
解析
此题考查原文相关细节的准确理解。文章第四段倒数第二句提到“如果1995年黑人的平均I.Q.等于1945年白人的平均值,他认为这可能是由于1995年一般黑人的环境质量等于1945年一般白人的环境质量”,这说明Flynn博士认为同等环境可能导致同样的I.Q.,故D选项正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/96p4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelist(A、B、C、
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelist(A、B、C、
Mostpeoplehaterockmusic.WhileIamnotan(1)_____orbiasedpersonbynature,two(2)_____andstrikingpersonalexperienc
Cigarettescanseriouslydamageyourcountryside.Fannedby112km/hSantaAnawinds,firesweptacross4,250hectaresnearthem
Cigarettescanseriouslydamageyourcountryside.Fannedby112km/hSantaAnawinds,firesweptacross4,250hectaresnearthem
Cigarettescanseriouslydamageyourcountryside.Fannedby112km/hSantaAnawinds,firesweptacross4,250hectaresnearthem
Cigarettescanseriouslydamageyourcountryside.Fannedby112km/hSantaAnawinds,firesweptacross4,250hectaresnearthem
Themainideaofthispassageis______.Whatdoyouthinkordinarycitizensmaydofasterreadingthedifferentarguments?_____
Sheteachesherstudentstohaverespect______differentraces.
EducationhasbeencalledAmerican’sreligion.Todaymorethan56millionAmericansareattendingschool.Thewidelydifferent
随机试题
Aroundtwoweeksago,Iwasinvitedtobeajudgeatacollege.Allofthestudents【C1】______apieceofpaperwithatopicwrit
大剂量阿司匹林引起胃出血的原因是:
以下哪项不是急性感染性多发性神经炎的常用治疗措施
A.可引起外周神经炎B.可引起视神经炎C.对动物有致畸形作用D.可引起耳鸣,耳聋E.可引起关节疼痛利福平
2.帕金森病的主要发病原因是()
心理测验按测验的内容可分为两大类,一类是能力测验,另一类是()。
项目反应理论中的项目特征曲线的横轴对应的是
Doctorsalreadyknowthatpeoplewhosmokecandamagetheirhearing.ThelateststudyinthejournalTobaccoControl,【C1】_______
BufordisthesmallesttownintheUS.ThetownishighinthemountainsanditliesontheroadbetweenNewYorkandCalifornia
Describeamuseumthatyouenjoyedvisiting.Youshouldsay:whatkindofmuseumitwaswhenyouwentthere
最新回复
(
0
)