首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
It is pretty much a one-way street. While it may be common for university researchers to try their luck in the commercial world,
It is pretty much a one-way street. While it may be common for university researchers to try their luck in the commercial world,
admin
2016-03-05
49
问题
It is pretty much a one-way street. While it may be common for university researchers to try their luck in the commercial world, there is very little traffic in the opposite direction. Pay has always been the biggest deterrent, as people with families often feel they cannot afford the drop in salary when moving to a university job. For some industrial scientists, however, the attractions of academia(学术界)outweigh any financial considerations.
Helen Lee took a 70% cut in salary when she moved from a senior post in Abbott Laboratories to a medical department at the University of Cambridge. Her main reason for returning to academia mid-career was to take advantage of the greater freedom to choose research questions. Some areas of inquiry have few prospects of a commercial return, and Lee’s is one of them.
The impact of a salary cut is probably less severe for a scientist in the early stages of a career. Guy Grant, now a research associate at the Unilever Centre for Molecular Informatics at the University of Cambridge, spent two years working for a pharmaceutical(制药的)company before returning to university as a post-doctoral researcher. He took a 30% salary cut but felt it worthwhile for the greater intellectual opportunities.
Higher up the ladder, where a pay cut is usually more significant, the demand for scientists with a wealth of experience in industry is forcing universities to make the transition(转换)to academia more attractive, according to Lee. Industrial scientists tend to receive training that academics do not, such as how to build a multidisciplinary team, manage budgets and negotiate contracts. They are also well placed to bring something extra to the teaching side of an academic role that will help students get a job when they graduate, says Lee, perhaps experience in manufacturing practice or product development. " Only a small number of undergraduates will continue in an academic career. So someone leaving university who already has the skills needed to work in an industrial lab has far more potential in the job market than someone who has spent all their time on a narrow research project. "
By "a one-way street"(Line 1, Para. 1), the author means______.
选项
A、university researchers know little about the commercial world
B、there is little exchange between industry and academia
C、few industrial scientists would quit to work in a university
D、few university professors are willing to do industrial research
答案
C
解析
文章第一段就说“It is pretty much a one-way street.While it may be common foruniversity researchers to try their luck in the commercial world,there is very little traffic in theopposite direction.”高校研究者到商界去碰运气可能很常见,但是相反的方向却人很少。也就是说很少有商界的人愿意回归学校做纯学术研究。所以选C,很少有工业科学家愿意放弃自己的工作而去一个高校工作。industrial scientists在文中指的就是商界人士。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/9DHC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
_____,allthestudentswouldhear.
CarolsaidtheworkwouldbedonebyOctober,_____personallyIdoubtverymuch.
Therearetwofactorswhichdetermineanindividual’sintelligence.Thefirstisthesortofbrainheisbornwith.Humanbrain
Therearetwofactorswhichdetermineanindividual’sintelligence.Thefirstisthesortofbrainheisbornwith.Humanbrain
Aperson’shomeisasmuchareflectionofhispersonalityastheclotheshewears,thefoodheeatsandthefriendswithwhom
A:Hi,mynameisJane.B:Hi,Jane.I’mConnie.Nicetomeetyou.Areyouanewstudenthere?A:Yeah.Urn,【D1】______B:Sure.
InthispartyouarerequiredtowriteacompositionentitledShouldStudentsBeSkepticalaboutWhat’sTaught?innolessthan
Thegreatestrecentsocialchangeshavebeen【C1】______thelivesofwomen.Duringthetwentiethcenturytherehasbeenaremarkab
Thegreatestrecentsocialchangeshavebeen【C1】______thelivesofwomen.Duringthetwentiethcenturytherehasbeenaremarkab
Thegreatestrecentsocialchangeshavebeen【C1】______thelivesofwomen.Duringthetwentiethcenturytherehasbeenaremarkab
随机试题
在消化期内,抑制胃液分泌的因素()
内环境是指
下列关于皮部的描述,正确的是
A、骨髓瘤肾病B、淀粉样变性C、原发性小血管炎肾损害D、Goodpasture综合征E、狼疮性肾炎患者男性,65岁,发现蛋白尿、血尿2个月余入院,既往有心肌病病史,巨舌综合征,入院后肾活检示电镜下特异性纤维丝样淀粉样蛋白,刚果
在华神公司的破产案件中,有关当事人提出的下列主张,哪些依法应予支持?
房地产估价师确定现金流量折现法技术路线时,正确的做法是()。在计算扣除项时,除开发成本、管理费用外,还应包括()。
减轻负面社会影响的措施方案不包括()。
情景描述:某大型石油化工生产企业,厂区外设有原油储罐区,在场内设有成品油和液化石油气储罐区,油品通过输油管道和铁路及公路进行运输,并且将生产区、辅助生产区、储存区和生活区分开设置,厂区内外设置了环形消防车通道、消防水源、消火栓给水系统及泡沫灭火系统等;为了
某企业用银行存款10万元购入一项管理用专利权的所有权,该企业经营期为20年,该项专利权法律规定的有效年限为10年。两年后,该企业将上述专利权的所有权转让,取得转让收入10万元,转让专利权涉及的营业税税率为5%。要求:根据上述资料,编制该企业购入专利
()爬山法是启发法的一种。
最新回复
(
0
)