首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Something big is happening to the human race—something that could be called The Great Transformation. The Transformation con
Something big is happening to the human race—something that could be called The Great Transformation. The Transformation con
admin
2009-04-27
68
问题
Something big is happening to the human race—something that could be called The Great Transformation.
The Transformation consists of all the changes that are occurring in human life due to advancing technology. For thousands of years such progress occurred slowly. Now, everything is changing so fast that you may find yourself wondering where all this progress is really leading.
Fifty years ago, few people could even imagine things like computers and lasers. Today, a host of newly emerging technologies such as artificial intelligence and genetic engineering are opening up all kinds of new paths for technologists.
Like it or not, our advancing technology has made us masters of the earth. We not only dominate all the other animals, but are reshaping the world’s plant life and even its soil and rocks, its waters and surrounding air. Mountains are being dug up to provide minerals and stone for buildings. The very ground under our feet is washing away as we chop down the forests, plow up the fields, and excavate foundations for our buildings.
Human junk is cluttering up not only the land but even the bottom of the sea. And so many chemicals are being released into the air by human activities that scientists worry that the entire globe may warm, causing the polar icecaps to melt and ocean waters to flood vast areas of the land.
During the twentieth century, advancing technology has enabled man to reach thousands of feet into the ocean depths and to climb the highest mountains. Mount Everest, the highest mountain of all, resisted all climbers until the 1950’s. Now man is reaching beyond Earth to the moon, Mars, and the stars.
No one knows what the Great Transformation means or where it will ultimately lead. But one thing is sure: human life 50 years from now will be very different from what it is today.
It’s also worth noting that our amazing technology is posing an increasingly insistent question: When we can do so many things, how can we possibly decide what we really should do. When humans were relatively powerless, they didn’t have to make the choices they have to make today.
Technology gives us the power to build a magnificent new civilization—if we can just agree on what we want it to be. But today, there is little global agreement on goals and how we should achieve them.
So it remains to be seen what will happen as a result of our technology. Pessimists worry that we will use the technology eventually to blow ourselves up. But they have been saying that for decades, and so far we have escaped. Whether we will continue to do so remains unknown—but we can continue to hope.
选项
A、artificial intelligence and genetic engineering.
B、the shortage of natural resources.
C、the development of practical science.
D、unknown reasons.
答案
C
解析
事实细节题。本文第二段首句指出"这一变革包括由科技进步引起的发生在人们生活中的所有改变"。根据常识可知,科技属于应用科学,因此产生大变革的原因就是应用科学的发展。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/9Da4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
ArecentcaseinAustraliashowshoweasilyfearcanfrustrateaninformant’sgoodintentions.InDecember,awomanwroteanonym
Writeanessaybasedonthefollowingchart.Inyourwriting,youshould1)interpretthechart,and2)giveyourcomments
Despitethetemptationforparentstosayyestotheirchildren’swishes,researchshowsthere’saninsidioussidetochasing
Socialscientistshavebeentryingtoidentifytheconditionsmostlikelytopromotesatisfyinghumanlives.Theirfindingsgive
Writeanessaybasedonthefollowingchart.Inyourwriting,youshould1)interpretthechart,and2)giveyourcomments
Onafivetothreevote,theSupremeCourtknockedoutmuchofArizona’simmigrationlawMonday—amodestpolicyvictoryforth
ReadthefollowingtextandanswerthequestionsbychoosingthemostsuitablesubheadingfromthelistA-Gforeachnumberedpa
ChilddevelopmentalpsychologistJeanPiagetconvincedusthatyoung,undevelopedmindscouldn’thandlecomplexconceptsbecause
YouhavegraduatedforamonthandsuddenlyfoundabookonyourdeskthatyouborrowedfromyourroommateLilywhoisworkingi
随机试题
在诉讼时效期间的最后6个月内,因法定障碍不能行使请求权的,诉讼时效中止,自中止时效的原因消除之日起满6个月,诉讼时效期间届满。()
Thispassageismainlyabout______.Accordingtothepassage,whichofthefollowingisNOTtrue?______.
设备工程成本控制的主体是()。
为确保企业财务目标的实现下列各项中可用于协调所有者与经营者矛盾的措施有()。
运用成本模型计算最佳现金持有量时,下列公式中,正确的是()。
下列关于问题业务的各项说法中,不正确的是()。
以个体认识论为基础提出教学理论的教育家是()。
设f’(x)=arcsin(x-1)2及f(0)=0,求∫01f(x)dx.
WhatwastheAmericaneconomicsystembasedonuntil1930?
Sinceancienttimesithasbeenknownthatyourwordisacausesetinmotion.Infact,theuniverseitselfisclaimedtohavee
最新回复
(
0
)