首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
On New Year’s Day, 1985, Michael Harrison phoned his father, Sir Ernest, to wish him a Happy New Year. Sir Ernest was chairman o
On New Year’s Day, 1985, Michael Harrison phoned his father, Sir Ernest, to wish him a Happy New Year. Sir Ernest was chairman o
admin
2019-03-27
41
问题
On New Year’s Day, 1985, Michael Harrison phoned his father, Sir Ernest, to wish him a Happy New Year. Sir Ernest was chairman of Racal Electronics, the owner of Vodafone, and his son was making the first-ever mobile phone call in the UK.
Later that morning, comedian Ernie Wise made a very public mobile phone call from St Katherine’s Dock, in East London, to announce that Vodafone was now open for business. A few days later, its only rival. Cell-net, a joint venture between BT and Securicor, was also in business.
At the time, mobile phones weighed almost a kilogram, cost several thousand pounds and, in some cases, provided only 20 minutes of “talk time". The networks themselves were small; Vodafone had just a dozen masts covering London and the area west of London, while Cellnet started with a single mast, stuck on the BT Tower. Neither company had any idea of the huge potential of wireless communication and the dramatic impact that mobile phones would have over the next quarter century.
"We projected there would only be about a million ever sold, and that we would get about, 35% of the market. BT projected there would be about half a million mobile phones sold and that they would get about 80% of the market, ”remembers Sir Christopher Gent, former Vodafone chief executive who was at St Katherine’s Dock a quarter of a century ago. “In the first year, we sold a-bout 15 , 000 to 20, 000 phones. The portable Motorola was about £ 3, 000 but most of the phones we sold were car phones from companies such as Panasonic and Nokia. "
Hardly anyone believed there would come a day when mobile phones were so popular that there would be more phones in the UK than there are people. But in 1999 one mobile phone was sold in the UK every four seconds, and by 2004 there were more mobile phones in the UK than people.
The boom was a result of increased competition—which pushed prices lower and created innovations in the way that mobiles were sold, helping put them within the reach of the mass market— and the move to digital technology.
Digital technology and increased competition allowed the mobile phone to become available to everyone.
选项
答案
真
解析
(根据最后一段可知,激烈的竞争和数字技术促进了移动电话的普及。)
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/9SNK777K
本试题收录于:
C类竞赛(非英语专业本科)题库大学生英语竞赛(NECCS)分类
0
C类竞赛(非英语专业本科)
大学生英语竞赛(NECCS)
相关试题推荐
Hopes,goalsandfears______widelybetweenmenandwomen,therichandthepoor,andoldpeopleandyoungpeople.
Stereotypesaretroublesomebecausetheyareoftenindiscriminate,exhibitanallnessorientation,andcanproducefrozenevalu
I’mafraidtakingaparttimejobmight______mytimeforstudy.
Coveringonly41,293squarekilometres,SwitzerlandisoneofEurope’ssmallestcountries.ItisonlyonetwelvethesizeofFr
Peter’ssonisthefatherofmyson,thenwhatistherelationshipbetweenPeterandme?
WaterforLifeWaterisessentialforlife.Yetmanymillionsofpeoplearoundtheworldfaceawater【C1】______(short).Man
Whatisthenextnumberinthefollowingsequence?3,6,18,72,360,?
SillyQuestion,BrilliantAnswersSeveralyearsago,MasaruIbuka,thechairmanofSony,wasatacompanyplanningmeeting.
SillyQuestion,BrilliantAnswersSeveralyearsago,MasaruIbuka,thechairmanofSony,wasatacompanyplanningmeeting.
随机试题
关于气胸的处理,下列哪项是错误的
经阴道超声检查方法学的描述,下述哪一项是错误的
胎方位是指()
急性面神经炎的临床表现是
《证券期货投资者适当性管理办法》的实施对我国金融市场具有重要的意义,从根本上体现了金融机构和投资者利益的辩证统一,下列说法正确的是()。Ⅰ.该管理办法要求经营机构必须对普通投资者进行分类管理并按照普通投资者的分类与产品、服务的风险等级
下列各项业务中,不会引起期末存货账面价值发生增减变动的是()。
如图,有大小两个正方形,其对应边的距离均为1厘米。如果两个正方形之间部分的面积是20平方厘米,那么,小正方形的面积是多少平方厘米?()
1,6,5,7,2,8,6,9,()。
Theseanimalsmigratesouthannuallyinsearchoffood.
A、正确B、错误A因果关系的找寻和判断。根据原文Ineedmoremoney.Iwouldliketobuyacar.I’dliketostartafamily,andmaybebuyahouse可知讲话者需要更多的
最新回复
(
0
)