首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
A metaphor is a poetic device that deals with comparison. It compares similar qualities of two dissimilar objects. With a simple
A metaphor is a poetic device that deals with comparison. It compares similar qualities of two dissimilar objects. With a simple
admin
2011-01-08
59
问题
A metaphor is a poetic device that deals with comparison. It compares similar qualities of two dissimilar objects. With a simple metaphor, one object becomes the other: Love is a rose.Although this does not sound like a particularly rich image, a metaphor can communicate so much about a particular image that poets use them more than any other type of figurative language. The reason for this is that poets compose their poetry to express what they are experiencing emotionally at that moment. Consequently, what the poet imagines love to be may or may not be our perception of love. Therefore, the poet’s job is to enable us to experience it, to feel it the same way as the poet does.
Let’s analyze this remarkably unsophisticated metaphor concerning love and the rose to see what it offers. Because the poet uses a comparison with a rose, first we must examine the characteristics of that flower. A rose is spectacular in its beauty, its petals (花瓣) are nicely soft,and its smell is pleasing. It’s possible to say that a rose is actually a feast to the senses of sight,touch, and smell. The rose’s appearance seems to border on perfection, each petal seemingly symmetrical in form. Isn’t this the way one’s love should be? A loved one should be a delight to one’s senses and seem perfect. However, there is another dimension added to the comparison by using a rose. Roses have thorns. The poet wants to convey the idea that roses can be tricky.So can love, the metaphor tells us. When one reaches out with absolute trust to touch the object of his or her affection, ouch, a thorn can cause great harm! "Be careful," the metaphor warns: Love is a feast to the senses, but it can overwhelm us, and it can also hurt us and cause acute suffering. This is the poet’s perception of love—all admonition (劝诫). What is the point?Just this: It took almost 14 sentences to clarify what a simple metaphor communicates in only four words! That is the artistry and the joy of the simple metaphor.
According to the passage, poetry is intended to ______.
选项
A、release anger
B、entertain the readers
C、express poets’ ideas
D、reward the senses
答案
C
解析
通过文章第一段的最后两句可知,诗人写文章就是通过文字表达他们对于事物的感觉、感受以及想法,从而让其他的人们,也就是他们的读者有同样的感觉、感受和想法。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/9Zmi777K
0
在职申硕(同等学力)英语
相关试题推荐
What’syourearliestchildhoodmemory?Canyourememberlearningtowalk?Ortalk?Thefirsttimeyou【C1】______thunderorwatche
What’syourearliestchildhoodmemory?Canyourememberlearningtowalk?Ortalk?Thefirsttimeyou【C1】______thunderorwatche
Learningdisabilitiesareverycommon.Theyaffectperhaps10percentofallchildren.Fourtimesasmanyboysasgirlshavelea
Computerstodayarecapableof______Themajorproblemwithcomputertranslatingprogramsisthatcomputers______
Bothcivilizationandculturearefairlymodemwords,havingcomeintoprominentuseduringthe19thcenturybyanthropologists
Tocontrol(quality)and(making)decisions(about)productionareamongthemanyresponsibilitiesofan(industrial)engineer.
Whywasthehydraulicfuelpumpsealimportantforthespaceshuttle?HowmanyflightswillVosshavefinishedifhisFour-mont
The"standardofliving"ofanycountrymeanstheaverageperson’sshareofthegoodsandserviceswhichthecountryproduces.A
Valentine’sDayisafestivalofromanceandaffection.Theholidayisaninterestingcombinationofpagan(异教徒的)andChristian
Ametaphorisapoeticdevicethatdealswithcomparison.Itcomparessimilarqualitiesoftwodissimilarobjects.Withasimple
随机试题
(2019年枣庄市中区/淄博)斯金纳认为强化物是能够增强反应概率的刺激和事件,强化物可以分为一级强化物和二级强化物。下列选项中属于二级强化物的是()
蒸馏过程按蒸馏方式分类可分为简单蒸馏、平衡蒸馏、精馏和特殊精馏。()
根据网上消费行为特征进行市场定位不包括【】
疟原虫引起发热的物质主要是
以下不属于牵引治疗并发症的是
下列关于项目社会评价的叙述,正确的一项是()。
在确定供应单位的所在地时,必须贯彻因地制宜,就近取材,( )的原则。
新课程的核心是()。
音乐:钢琴
在窗体上画一个命令按钮,名称为Commandl,然后编写如下事件过程:PrivateSubCommandl_Click()Dima()a=Array(“机床”,“车床”,“钻床”,“轴承”)
最新回复
(
0
)