首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Sixty percent of the population was born in 1975. B、Not enough jobs are provided for job seekers. C、Most children can’t afford
A、Sixty percent of the population was born in 1975. B、Not enough jobs are provided for job seekers. C、Most children can’t afford
admin
2016-11-26
57
问题
Japan and Germany have the world’s oldest populations, but neither country has enough trained health care workers to meet the needs of older adults. So, they are turning to Vietnam for help.
This month, 100 young Vietnamese are going to Germany as part of a project to train what are called geriatric nurses, who provide health care service to the elderly, to work in the European country. The trainees recently completed a six-month language and culture class in Hanoi. They will spend the next two years in an occupational training program. If the trainees pass the final exam, they will be able to work in Germany as geriatric nurses for another three years.
Germany is facing a crisis as low birth rates combine with a growing population of citizens who are living longer. About 20 percent of the population is over the age of 65, and that percentage is expected to continue rising.
This is a problem Japan also faces. Later this year, 150 Vietnamese candidates will go to Japan for two years of training at the country’s hospitals, after that they are expected to take the national nursing exam.
Japan already trains nurses from the Philippines and Indonesia, but the health care system has been criticized for being too restrictive. All candidates must take the same exam, but it is very difficult for foreign applicants because few can speak the Japanese language.
Yoko Tsuruya is the first secretary at the Japan’s embassy in Hanoi. She says foreign nationals are given some help to complete the test, like being given more time to answer questions. To improve training, the government plans to combine language classes with real-life experience on the job.
Even with an aging population, many Japanese are opposed to foreigners working in some industries. Critics say foreign labor could lead to higher unemployment, but there is little opposition to foreign nurses.
In Vietnam, the situation is very different. Sixty percent of the population was born after the Vietnam war ended in 1975. There are not enough jobs for everyone who wants one. Most children are expected to care for their aging parents when they get old.
Huong Thi Thi—the nurse trainee, thinks that in the future, Vietnam will need more hospitals for its elderly, but she adds, learning the skills overseas can help the Vietnamese develop this area for themselves.
20. What do we know about the Vietnamese trainees in Germany?
21. What does Japan do to help the foreign trainees?
22. What can we learn about Vietnam from the lecture?
选项
A、Sixty percent of the population was born in 1975.
B、Not enough jobs are provided for job seekers.
C、Most children can’t afford to care for their aging parents.
D、Vietnam needs to learn hospital skills overseas.
答案
B
解析
录音中指出越南的情况和发达国家很不同,由于1975年以后出生的人占大多数,造成劳动力过于充足,没有足够的岗位给每个想工作的人(not enough jobs for everyone who wants one)。B项“没有足够的工作给求职者”是录音的同义转换,是正确答案。原文说60%的越南人是1975年停战后出生的,A项错误理解“60%的人口在1975年出生”。录音提到多数父母年老后都指望孩子照顾,C项“大多数孩子没有经济能力照顾年老的父母”与录音有出入。录音最后指出越南需要为老年人提供更多医院,去国外学习相关技术可以帮助越南自身的发展,D项错误解读成“越南需要去海外学习医院技术”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/9hF7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Toseehowmanypeoplearefamiliarwiththeresearchdiscussed.B、Toidentifywhocommunicateswiththeirofficeelectronical
A、Thesituationlooksbetterthanitis.B、Thephoneconnectionwasbad.C、Thewomenoughttospeaktoeachotherinperson.D、I
A、Psychology.B、Worldhistory.C、Modernlanguages.D、Geography.A培训包括急救、乘客心理学、航班程序以及就餐服务等,只有选项A属于这些内容当中的一个。即使没有记住所有提到的培训内容,也可以通过
Manycountriesneedtodomoretooffereducationandtrainingforpeopleofallages.SosaysanewreportfromtheOrganizatio
A、Theyarepayingforhiseducation.B、Theyinvitedhimtotheirparty.C、Theytookhimonavacationwiththem.D、Theylethim
A、Smallercircles.B、Bandsofcolor.C、Alargewhitedisc.D、Curvedlegsoflight.C这是一道细节题。在大环的里面是一个大的白色圆盘,正确答案是选项C。
German’sEducationSystem[A]Germanyinventedthemodernuniversitybutlongagolostitsleadingpositiontoothercountries,e
Moreparentsarenowchoosingtohomeschoolinsteadofsendingtheirchildrentopublicorprivateschools.Butwhatishomescho
A、Moredetailedlabeling.B、Simplelabeling.C、Preciselabeling.D、Basiclabeling.A文章最后提到,如今食品标签必须向消费者提供更为详细的信息,答案为A。
A、It’satraditionalEuropeanfestival.B、ItfallsonthedaybeforeEaster.C、Thetraditionalcelebrationisdecoratingeggs.D
随机试题
用数组A[0..N-1]存放循环队列的元素值,若其头尾指针分别为front和rear,则循环队列中当前元素的个数为()
我国利用外资的主要方式有()
党政公文的制发程序中,“签发”是公文生效的程序。()
价值工程力求以最低的()来实现必要功能。
数据库阶段的数据管理有些什么特点?
下列关于一株番茄和一头牛的叙述中错误的是()。
某校女童在校车内窒息死亡,其所在学校()
什么是长时记忆?长时记忆的保持形式是什么?有什么特点?
内隐记忆
PASSAGEFOURWhat’sthepurposeofthispassage?
最新回复
(
0
)