首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
We can begin our discussion of "population as global issue" with what most persons mean when they discuss "the population proble
We can begin our discussion of "population as global issue" with what most persons mean when they discuss "the population proble
admin
2010-09-25
40
问题
We can begin our discussion of "population as global issue" with what most persons mean when they discuss "the population problem": too many people on earth and a too rapid increase in the number added each year. The facts are not in dispute; it was quite right to employ the analogy that likened demographic growth to "a long, thin powder fuse that burns steadily and haltingly until it finally reaches the charge and explodes".
To understand the current situation, which is characterized by rapid increases in population, it is necessary to understand. the history of population trends. Rapid growth is a comparatively recent phenomenon. Looking back at the 8,000 years of demographic history, we find that populations have been virtually stable or growing very slightly for most of human history. For most of our ancestors, life was hard, often nasty, and very short. There was high fertility in most places, but this was usually balanced by high mortality. For most of human history, it was seldom the case that one in ten persons would live past forty, while infancy and childhood were especially risky periods. Often, societies were in clear danger of extinction because death rates could exceed their birthrates. Thus, the population problem throughout most of history was how to prevent extinction of the human race.
This pattern is important to notice. Not only does it put the current problems of demographic growth into a historical perspective, but it suggests that the cause of rapid increase in population in recent years is not a sudden enthusiasm for more children, but an improvement in the conditions that traditionally have caused high mortality.
Demographic history can be divided into two major periods: a time of long, slow growth which extended from about 8000 B.C. till approximately 1650 A.D. In the first period of some 9,600 years, the population increased from some 8 million to 500 million in 1650. Between 1650 and 1975, the population has increased from 500 million to more than 4 billion. And the population reached 6.2 billion throughout the world by the year 2000. One way to appreciate this dramatic difference in such abstract numbers is to reduce the time frame to something that is more manageable. Between 8000 B.C. and 1650, an average of only 50,000 persons was being added annually to the world’s population. At present, this number is added every six hours. The increase is about 80,000,000 persons annually.=
The author of the passage intends to ______.
选项
A、ware people against the population explosion in the near future
B、compare the demographic growth pattern in the past with that after 1650
C、find out the cause for rapid increase in population in recent years
D、present us a clear and complete picture of the demographic growth
答案
D
解析
推断题。通读全文可知,文章主要描述了世界人口增长的历史和现状,作者的目的在于使读者能够清楚地了解世界人口的增长状况,所以D正确。B项对照历史上人口增长的两种模式是作者达到目的的手段。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/A9z7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Withincreasingprosperity,WesternEuropeanyouthishavingaflingthatiscreatingdistinctiveconsumerandculturalpatterns
A、Twonights.B、Twodays.C、Fournights.D、Fourdays.A本题测试的是明示信息。根据对话中女士的第二句话:July3rdand4th,butthreedaysaltogether.由此可以得
Bothscientistswarnedthatglobalwarmingcould____________(妨碍臭氧空洞的修复),whichisaboutthesizeoftheNorthAmericancontinent
PresidentCoolidge’sstatement,"ThebusinessofAmericaisbusiness",stillpointstoanimportanttruthtodaythatbusinessi
A、Parentsaremoreinfluentialthanteachersinchildren’seducation.B、Parentsareignorantinmakingthemostoftheirchildre
SometimesitappearsthateverytowninBritainhasatleasthalfadozenghosts.Ifitisn’tmurdervictims,thenit’sladiesi
SometimesitappearsthateverytowninBritainhasatleasthalfadozenghosts.Ifitisn’tmurdervictims,thenit’sladiesi
Whydoescreamgobadfasterthanbutter?Someresearchersthinkthatitcomesdowntothestructureofthefood,notitschemic
A、Hedoesn’tminditatall.B、Hehasnoproblem.C、Hedoesn’tneedmoney.D、Theconcertticketsarefree.A
A、Ittellsyouwhattoproduce.B、Ittellsyouhowtogrowtomatoes.C、Itprovidesyouwitheverythingyouneed.D、Ithelpsyou
随机试题
下列有关股份有限公司的股份转让的表述哪些是正确的:()
甲公司与乙公司订立一书面合同,甲公司签字盖章后邮寄给乙公司签字盖章,该合同的成立时间为()
某医生因技术过失致患者组织器官损伤造成功能障碍。在调查中发现其涂改、伪造病案和有关资料,给调查带来极大的困难,情节较为严重。其所在单位采取的措施的是()
患者男,63岁,慢性胃炎,幽门螺杆菌(+),需要采用抗菌药物治疗,其用药原则是()
关于适用简易程序审理刑事案件变更为适用普通程序,下列哪些说法是正确的?(2011年卷二71题,多选)
关于采光可节省的年照明用电量的计算式中,与下列参数无关的是()。
按基金的投资标的划分,证券投资基金可分为()。Ⅰ.债券基金Ⅱ.股票基金Ⅲ.货币市场基金Ⅳ.契约型基金
税收司法行为应当遵循的基本原则有()。
甲公司2009年3月5日向乙公司购买了一处位于郊区的厂房,随后出租给丙公司。甲公司以自有资金向乙公司支付总价款的30%,同时甲公司以该厂房作为抵押向丁银行借入余下的70%价款。这种租赁方式是()。
MenorcaorMajorca?Itisthattimeoftheyearagain.Thebrochuresarepilingupintravelagentswhilenewspapersandmagazin
最新回复
(
0
)