首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It looked like a typical business meeting. Six men, neatly dressed in white shirts and ties【C1】________into the boardroom of a s
It looked like a typical business meeting. Six men, neatly dressed in white shirts and ties【C1】________into the boardroom of a s
admin
2021-12-15
38
问题
It looked like a typical business meeting. Six men, neatly dressed in white shirts and ties【C1】________into the boardroom of a small Jakarta company and sat down at a long table. But instead of consulting files or hearing reports, they closed their eyes and began to meditate (冥想), consulting the spirits of ancient Javanese kings. Mysticism touches almost every aspect of life in Indonesia and business is no【C2】________. One of the meditators said his weekly meditation sessions are aimed mainly at bringing the peace of mind that makes for good decision-making. But the insight gained from mystic communication with spirits of wise kings has also helped【C3】________the profits of his five companies.
Mysticism and profits have come together since the 13th century introduction of Islam to Indonesia by Indian Moslem merchants. Those devout (虔敬的) traders, called "Wali Ullah" or " those close to God" , 【C4】________spread both trade and religion by adapting their appeals to the native mysticism of Java. Legends attribute magic power of foreknowledge to the Wali Ullah. These powers were believed to be gained through【C5】________and fasting.
Businessman Hadisiko said his group fasts and meditates all night every Thursday to become closer to God and to contact the spirits of the great men of the past. Hadiziko hastened to add that his companies also hold modern personnel management systems and that formal qualifications are essential for a candidate even to be considered.
Perspective investments also are considered through mystic meditation. With the mind relaxed and open, it is easier to be【C6】________in judging the risk of a new venture. Hadisiko explained, "Meditation and contact with the wisdom of the old leaders【C7】________your own insight and intuition. Then you have to apply that intuition to the information you have and work hard to be successful. " Mystic meditation helped reverse a business slide his companies experienced in the mid-1980. Putting the right persons in the right jobs and gaining confidence in his business decisions were the keys to a turning around that has brought【C8】________and profitability. Meditation helped him do these things right.
One of his managers, Yusuf Soemado, who studied business administration at Harvard University, compared the idea of mystic management to western system of positive thinking. " Willpower and【C9】________mind are recognized as important factors in business. Such approaches as psycho-cybernetics (心理控制论) , Carnegie’s think and growth rates, or the power of positive thinking are western attempts to tap the same higher【C10】________that we contact through meditation," he said.
A) boost F) filed K) literacy
B) energetically G) foster L) meditation
C) exception H) implicitly M) objective
D) expansion I) indignant N) sharpens
E) exposition J) intelligence O) subconscious
【C4】
选项
答案
B
解析
副词辨析题。根据空格后的动词spread可知,该空缺少副词作状语。该句句意为:那些虔诚的商人,被称为Wali Ullah或者“接近神的人”,把他们的祈求跟爪哇当地的神秘主义相结合,他们通过这一途径________拓展商业买卖和宗教信仰。备选副词中的energetically“积极地”符合句意,故B)为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/AJx7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
OfficialsattheWhiteHouseannouncedanewspacepolicyfocusedonmanagingtheincreasingnumberofsatellitesthatcompanies
TheChallengesforArtificialIntelligenceinAgricultureA)Agroupofcornfarmersstandshuddledaroundanagronomist(农学家
A、Payadebtlongoverdue.B、Buyapieceofproperty.C、Startherownbusiness.D、Checkhercredithistory.C事实细节题。对话中提到,银行因担心女士
A、Itoriginatedwithcowboys.B、Itsmarkethasnowshrunk.C、Itslistenersaremostlyyoungpeople.D、Itremainsaswidespreada
A、Theybearalotofsimilarities.B、Theyareaprofitablebusinesssector.C、Theycatertodifferentcustomers.D、Theyhelptak
Thedreamofpersonalisedflightisstillvividinthemindsofmanyinventors,somedevelopingcycle-poweredcraft,others【C1】_
Forthispart,youareallowed30minutestowriteanessayontheimportanceofbuildingtrustbetweenbusinessesandconsumers
A、Lookattheslidesofthemodernloghouses.B、Seesomepicturesofthemountainretreats.C、Listentothepresentationofthe
A、Theimprovedmentalfunctioning.B、Theincreasedsusceptibilitytoheartdisease.C、Thespeedingupofbloodcirculation.D、Th
Weoftenthinkofagricultureasplantingseedsandharvestingcrops.Butmanycropsdonotcomefromseeds.Manykindsoftrees
随机试题
Windows7中,当前窗口处于最大化状态,双击该窗口标题栏,则相当于单击______________。
ItishardtodecidewhichfoodtobuyinanAmericangrocerystorethesedays.Theinformationonmanyproductsmakes【C1】______
有关脊髓叙述错误的是
强心苷正性肌力作用机制是
应在冰箱中保存的药物是()
物可分为原物和孳息,下列选项中属于孳息的是()。
维生素的日常摄入量若保持在安全摄入范围内,则发生缺乏和中毒的危险性都很小。()
一、注意事项1.申论考试是对应考者阅读理解能力、综合分析能力、提出问题和解决问题能力、文字表达BB力的测试。2.作答参考时限:阅读资料40分钟,作答110分钟。3.仔细阅读给定资料,按照后面提出的“作答要求”依次作答。二、给定资
一个部队有4个师,编号依次为一、二、三和四。每个师中恰好配备一个装甲旅和一个导弹旅。这8个旅中的每一个都是在1967年、1968年和1969年这3年中的某一年组建的,且满足以下条件:(1)每一个师中的装甲旅不是比导弹旅组建得早就是和导弹旅在同一
Shedecidedtohavelunchin______.
最新回复
(
0
)