首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Between the eighth and eleventh centuries A. D. , the Byzantine Empire staged an almost unparalleled economic and cultural reviv
Between the eighth and eleventh centuries A. D. , the Byzantine Empire staged an almost unparalleled economic and cultural reviv
admin
2014-09-18
59
问题
Between the eighth and eleventh centuries A. D. , the Byzantine Empire staged an almost unparalleled economic and cultural revival, a recovery that is all the more striking because it followed a long period of severe internal decline. By the early eighth century, the empire had lost roughly two-thirds of the territory it had possessed in the year 600, and its remaining area was being raided by Arabs and Bulgarians, who at times threatened to take Constantinople and extinguished the empire altogether. The wealth of the state and its subjects was greatly diminished, and artistic and literary production had virtually ceased. By the early eleventh century, however, the empire had regained almost half of its lost possessions, its new frontiers were secure, and its influence extended far beyond its borders. The economy had recovered, the treasury was full, and art and scholarship had advanced.
To consider the Byzantine military, cultural, and economic advances as differentiated aspects of a single phenomenon is reasonable. After all, these three forms of progress have gone together in a number of states and civiliza- tions. Rome under Augustus and fifth-century Athens provide the most obvious examples in antiquity. Moreover, an examination of the apparent sequential connections among military, eco- nomic, and cultural forms of progress might help explain the dynamics of historical change.
The common explanation of these apparent connections in the case of Byzantium would run like this: when the empire had turned back enemy raids on its own territory and had begun to raid and conquer enemy territory, Byzantine resources naturally expanded and more money became available to patronize art and literature. Therefore, Byzantine military achievements led to economic advances, which in turn led to cultural revival. No doubt this hypothetical pattern did apply at times during the course of the recovery. Yet it is not clear that military advances invariably came first, economic advances second, and intellec- tual advances third. In the 860’ s the Byzantine Empire began to recover from Arab incursions so that by 872 the military balance with the Abbasid Caliphate had been permanently altered in the em- pire’s favor. The beginning of the empire’ s economic revival, however, can be placed between 810 and 830. Finally, the Byzantine revival of learning appears to have begun even earlier. A number of notable scholars and writers appeared by 788 and, by the last decade of the eighth century, a cultural revival was in full bloom, a revival that lasted until the fall of Constantinople in 1453. Thus the commonly expected order of military revival followed by economic and then by cultural recovery was reversed in Byzantium. In fact,the revival of Byzantine learning may itself have in- fluenced the subsequent economic and military expansion.
Which of the following does the author mention as crucial evidence concerning the manner in which the Byzantine revival began?
选项
A、The Byzantine military revival of the 860’ s led to economic and cultural advances.
B、The Byzantine cultural revival lasted until 1453.
C、The Byzantine economic recovery began in the 900’s.
D、The revival of Byzantine learning began toward the end of the eighth century.
E、By the early eleventh century the Byzantine Empire had regained much of its lost territory.
答案
D
解析
作者把以下的哪个作为最有说服力的证据来说明拜占庭的复兴开始的方式?A.860年左右拜占庭军事复兴引出经济、文化复兴。和作者态度相反。B.文化复兴延伸至1453年。此点文中有,但文化复兴的截止日期对判断本文作者的论题——三个复兴间谁推动准的问题没有帮助,与本题题干无关。C.经济复兴在900年左右开始。和原文不符。D.拜占庭文化8世纪末就复兴了。正确。见原文L62—69。作者正是用它来说明拜占庭复兴开始的方式和普遍认为的不同。E.11世纪时,拜占庭重新夺回许多失地。此沦据在第一段,不能证明作者的论点。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/AMtO777K
本试题收录于:
GMAT VERBAL题库GMAT分类
0
GMAT VERBAL
GMAT
相关试题推荐
Concerningmoneyoranythingelse,conflictsbetweenhusbandandwifeusuallyreflectapowerstruggle.Conflictsbetweenparen
HespokeEnglishsowellthatItookitfor______thathewasanAmerican.
Newspapersarenotnearlyaspopulartodayastleywereinthepast.Therearenotverymanypeoplewhoseriouslyreadanewspa
Itseemslikeeverydaythere’ssomenewresearchaboutwhetherourfavoritedrinksaregoodforus.Oneday,sciencesaysagla
"Equalpayforequalwork"isaphraseusedbytheAmericanwomenwhofeelthattheyareunfairlytreatedbysociety.Theysayi
Youaretowritein100-120wordsaboutthetitleAttendYourClassesRegularly.Youshouldwriteatleast120wordsfollowing
TheannualcampaigntomakeSingapore’sthreemillionpeoplemorepoliteendedyesterdayandwasimmediatelyfollowedbyanother
TheannualcampaigntomakeSingapore’sthreemillionpeoplemorepoliteendedyesterdayandwasimmediatelyfollowedbyanother
Weusebothwordsandgesturestoexpressourfeelings,buttheproblemisthatthesewordsandgesturescanbeunderstoodindi
Itisnotprofitabletoprovidebusservicesindistrictswherethepopulationiswidely______.
随机试题
甲企业拥有乙企业发行的3年期非上市债券面值1000万元,年利率10%,复利计息,到期一次还本付息。现对甲企业进行评估,评估时该债券距到期日还有2年,若折现率为8%,则该债券的评估值最接近于
银行与开发商确立合作意向后,还需要加强对开发商和合作项目的管理,采取的措施主要包括()。
如果某投资项目的经营风险与企业当前资产的平均经营风险相同,则()。
根据《民法总则》的相关法律规定,导致监护关系终止有以下哪些原因?
下面是两位中学教师关于“酯化反应”的教学过程实录。李老师的教学实录【播放漫画】看漫画,喝醋能解酒。【讲述】台州人以豪爽著称,经常以酒会友,为什么喝醋能够解酒?【回答】酸跟醇作用生成酯。【讲述】同学们回答的很
根据下列资料,回答问题。2012年,重庆市实际利用内资项目16679个,同比增长10.5%;实际利用内资金额5914.64亿元,增长20.2%。合同资金千万元以上项目快速增长,实际引进内资5489.05亿元,增长18.6%。其中,到位资金上10亿
【2015.河北省属】一般认为,态度和品德的形成过程有三个阶段:依从、认同和()。
在数列{an}(n=1,2,…)中,a1=1959,a2=1995,且从第三项起,每项是它前两项平均的整数部分,则
教师指导学生的目的是让学生更好地掌握知识。
AstudyfoundthattheradiationfromCTscans—thetestsregularlyusedto【C1】______internalinjuriesorsignsofcancer—islike
最新回复
(
0
)