首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Lately DreamWorks SKG has been a wandering tribe. The would-be studio, which made films such as American Beauty and War of the W
Lately DreamWorks SKG has been a wandering tribe. The would-be studio, which made films such as American Beauty and War of the W
admin
2016-06-30
41
问题
Lately DreamWorks SKG has been a wandering tribe. The would-be studio, which made films such as American Beauty and War of the Worlds, sold itself to Paramount in 2005. When that arrangement fell apart it found new partners in Reliance Big Entertainment, a Hollywood outfit, and Universal Studios. Then it fell out with Universal. So it was rather a surprise when, on February 9th, DreamWorks abruptly found itself in the promised land. Disney, the world’s foremost purveyor of wholesome entertainment, lent it money and agreed to market and distribute its films.
It is a good illustration of how the economic downturn is affecting Hollywood. Until recently executives were boasting that the film business was resistant, perhaps even immune, to recession. The number of cinema tickets sold actually increased during three out of the past four recessions. Box-office receipts so far this year are higher than last year. Admittedly, the share prices of media companies have tumbled—but that is because of the collapse in television and print advertising, and has little to do with Tinseltown.
Yet the downturn has profoundly affected the art of deal-making. Although the breakdown of negotiations between DreamWorks and Universal has been followed by a storm of recriminations, the heart of the problem was that DreamWorks was finding it unexpectedly hard to raise debt. It is hardly alone in that. Two years ago investors were lubricating all sorts of strange alliances and start-ups—Tom Cruise wants to resurrect United Artists? Why not? But now the outside money has all but disappeared. The big studios, the primacy of which was never exactly threatened during the boom years, are now almost the only game in town.
The alliance with DreamWorks is something of an about-turn for Disney. Under Bob Iger, who took over as chief executive in 2005, Disney has culled films that are a less than perfect fit for its family-friendly brand and has concentrated on turning those that are into amusement-park rides, lunch boxes and other spinoffs. This week’s deal will add as many as six films a year to Disney’s pipeline, swelling it by about half. The surge will not happen at once, however: DreamWorks will have to raise more money before it is capable of producing that many.
These days DreamWorks is largely Steven Spielberg’s outfit. Jeffrey Katzenberg(the "K" in SKG)runs DreamWorks Animation, a separate, publicly owned company. David Geffen(the "G")has retired from the studio. The remaining founder spoke warmly of Disney this week, calling it the "birthplace of imagination". He is said to be looking forward to making more family films. Perhaps, but he still looks a little out of place in the magic kingdom.
Mr. Spielberg became America’s best-known, and perhaps best, film director by fusing blockbuster spectacle with an unflinching take on family life. The households even in his PG-rated films are almost uniformly dysfunctional. Think of Richard Dreyfuss flinging plants through the window in Close Encounters of the Third Kind, Frances O’Connor abandoning her adopted robot son by the roadside in A. I. or the defeated, self-deluding Christopher Walken in Catch Me If You Can. It is hard to imagine any of them donning Mickey Mouse ears.
By saying "The alliance with DreamWorks is something of an about-turn for Disney. " in Paragraph Four, the author means that Disney will face______.
选项
A、a great profit
B、a big change
C、a promising future
D、an adversity
答案
B
解析
语义理解题。这句话的下文谈到了已经发生的,即首席执行官做出的努力,又谈到了即将发生的,This week’s deal will add as many as six films a year to Disney’s pipeline,swelling it byabout half.,即双方的合作意味着迪士尼每年将新增六部电影,比原先增加了一倍,作者想要借此表达的自然是与梦工厂合作对迪士尼意味着大的变化,故[B]“巨大变化”为答案。[A]“巨大的利润”、[C]“光明的未来”和[D]“一场灾难”都带有强烈的主观性,且在文中没有明确提及,故均排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/AQ7O777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Whatmakesthemurderofsixpeopleatthetemplecatchpeople’sattention?
"LostGeneration"isatermcoinedbytheauthorandpoetGertrudeStein,referringtoauthorsandpoetsincludingthefollowing
Speakingtwolanguagesratherthanjustonehasobviouspracticalbenefitsinanincreasinglyglobalizedworld.Beingbilingua
Theincreaseininternationalbusinessandinforeigninvestmenthascreatedaneedforexecutiveswithknowledgeofforeignl
First,whilelanguageprovidesameansofsayinganddoingthings,teachingisgenerallybeingdivorcedfromtheusewemakeof
Ofallthecomponentsofagoodnight’ssleep,dreamsseemtobeleastwithinourcontrol.Indreams,awindowopensintoawor
我不敢说生命是什么,我只能说生命像什么。生命像向东流的一江春水,他从最高处发源,冰雪是他的前身。他聚集起许多细流,合成一股有力的洪涛,向下奔注,他曲折的穿过了悬崖峭壁,冲倒了层沙积土,挟卷着滚滚的沙石,快乐勇敢地流走,一路上他享受着他所遭遇的一切
讲英语的人听到别人赞扬,一般说“谢谢”,表示接受,说明自己认为对方的赞扬是诚心诚意的,所赞扬的事是值得赞扬的。因此不应“假装自卑”或“故作谦虚”。但是,对于中国人来说,听到别人赞扬时,通常要表示受之有愧,做得很不够;或者说自己的成就不过是由于侥幸,或者说是
A、Anelectriciancanearn$104,000ayear.B、Anelectricianneedn’tgetalicense.C、Handymanmusthaveahighschooldiploma.
A、Florida.B、Hawaii.C、Chicago.D、Mexico.C本题设题点在地点信息处。根据句(9)可知,像纽约、旧金山及芝加哥这类酒店业非常发达的城市,酒店住宿应该是旅游高峰期的最佳选择,故[C]符合题意;而像佛罗里达、南卡罗来纳、
随机试题
A.IVF-ETB.IUIC.ICSID.GIFTE.COH
关于肿瘤相关抗原说法错误的是
开髓时,下列哪个牙容易发生髓室底穿通
下列除哪项外均为腹痛的治疗原则
A、狭叶番泻叶B、尖叶番泻叶C、耳叶番泻叶D、罗布麻叶E、大青叶叶长卵形或卵状披针形,叶端急尖,叶基稍不对称。无毛或近无毛的药材为
关于仲裁庭组成的说法,正确的有()。
反映了某公司股权价值相对其净利润的倍数的是()。
下列有关文学常识的表述,不正确的一项是()
宏观地说,学问就好比叠罗汉,总是一代代站在前人的肩膀上成长起来。将原始资料和典籍开放,便于公众查阅,有利于一个国家整体学术气氛的活跃、国民素质的提高。这些文献,不应该是封闭保守的。你守住,设置重重门槛,它们便成了一些被虫蛀的死书,你将其开放,让国民阅读,它
马克思指出:“作为劳动过程和价值形成过程的统一,生产过程是商品生产过程;作为劳动过程和价值增殖过程的统一,生产过程是资本主义生产过程,是商品生产的资本主义形式。”这段论述表明
最新回复
(
0
)