首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Very soon, unimaginably powerful technologies will remake our lives.This could have dangerous consequences, especially because w
Very soon, unimaginably powerful technologies will remake our lives.This could have dangerous consequences, especially because w
admin
2015-05-29
59
问题
Very soon, unimaginably powerful technologies will remake our lives.This could have dangerous consequences, especially because we may not even understand the basic science underlying them.There’s a growing gap between our technological capability and our underlying scientific understanding.We can do very clever things with the technology of the future without necessarily understanding some of the science underneath, and that is very dangerous.
The technologies that are particularly dangerous over the next hundred years are nanotechnology, artificial intelligence and biotechnology.The benefits they will bring are beyond doubt but they are potentially very dangerous.In the field of artificial intelligence there are prototype designs for something that might be 50,000 million times smarter than the human brain by the year 2010.The only thing not feasible in the film Terminator is that the people win.If you’re fighting against technology that is that much smarter than you, you probably will not win.We’ve all heard of the grey goo problem that self-replicating nanotech devices might keep on replicating until the world has been reduced to sticky goo, and certainly in biotechnology, we’ve really got a big problem because it’s converging with nanotechnology.Once you start mixing nanotech with organisms and you start feeding nanotech-enabled bacteria, we can go much further than the Borg in Star Trek, and those superhuman organisms might not like us very much.
We are in a world now where science and commerce are increasingly bedfellows.The development of technology is happening in the context of global free trade regimes which see technological diffusion embedded with commerce as intrinsically a good.We should prepare for new and unfamiliar forms of argument around emerging technologies.
From the text, we know that the author’s greatest worry is______.
选项
A、our lack of technological understanding of the process involved
B、our lack of technological capability
C、creating technology without really understanding the issues
D、our refusal to face the consequences of the technology we create
答案
C
解析
从第1段可知,作者先后指出:无比强大的科技很快就将完全改变我们的生活。这可能会产生危险的后果,尤其是因为我们可能不懂背后的基本科学;我们借助于未来科技可以从事非常巧妙的事情,而不必理解基本的科学,这是很危险的。可见,作者的最大担心是在创造技术的同时没有真正懂得问题,因此C项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/AYLO777K
0
考博英语
相关试题推荐
ItwasanormaldayinthelifeoftheAmericanRedCrossinGreaterNewYork.First,partofabuildingonWest140thStreet,i
Accordingtotheinternationalregulation,theplayingofthenationalanthem______allsportsevents.
SystemsofdivinationinRomeandAthensdifferednolessthanreligions,andthedifferenceslayinthesamedirection.Romand
Theseisanewtypeofadvertisementbecomingincreasinglycommoninnewspaperclassifiedcolumns.Itissometimesplacedamong
Factorsleadingtothecrisesincludedpoorregulationmismanagementanddeceptionintheindustry,andcompetitionfromothert
TheWorldHealthOrganization(WHO)isintrouble.Itsleaderisaccusedoffailingtolead,andastheorganizationdrifts,ot
TheWorldHealthOrganization(WHO)isintrouble.Itsleaderisaccusedoffailingtolead,andastheorganizationdrifts,ot
Whowouldhavethoughtwewouldbecomeaplanetof"ologies"?There’sbiology,psychology,herpetology,etymology,andgeologyj
again本题空格处是说黄昏时家人们再次聚在一起。onceagain意为“再一次”。
second本题空格处是说到了八月和九月,他们第二次播种庄稼。second意为“另一个,又一个”。
随机试题
胰岛素依赖性糖尿病患者,14岁,两天来出现恶心,面色潮红,呼吸深快,渐发生神志模糊以致昏迷。经小剂量胰岛素、补碱、补液等治疗后,出现心悸、期前收缩、乏力,治疗应首先考虑
患儿,5岁,近1周来发热、寒战、尿频、腰疼,医嘱留尿培养。下列关于尿培养的描述哪一项不正确
A、甲氧苄啶(TMP)B、萘啶酸C、磺胺嘧啶D、诺氟沙星E、呋喃唑酮抗菌增效剂是
关于各种税金,下列说法正确的有()。
高压水银荧光灯和金属卤化物灯的光通量与电压的关系为()。
资产负债表由()系统完成。
有些教师说他们没有学过教育学,但一样办了几十年的教育。还有些教师说,孔子也没有学过教育学,但这并不妨碍他成为万世师表。问题:你认为上述观点正确吗?请运用所学教育学原理进行分析。
在数字音频信息数字化过程中,正确的处理顺序是()。
(1)在考生文件夹下建立数据库BOOKAUTH.DBC,把表BOOKS和AUTHORS添加到该数据库中。(2)为AUTHORS表建立主索引,索引名为“PK”,索引表达式为“作者编号”。(3)为BOOKS表建立两个普通索引,第一个索引名为“PK”,索引
Weshouldmakementalpreparationforfailure,becausethereisonlya(n)______numberofpossibilitiesofsuccess.
最新回复
(
0
)