首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Radiation Effect Space is a dangerous place, not only because of meteors (流星)but also because of rays from the sun and other
Radiation Effect Space is a dangerous place, not only because of meteors (流星)but also because of rays from the sun and other
admin
2012-09-10
27
问题
Radiation Effect
Space is a dangerous place, not only because of meteors (流星)but also because of rays from the sun and other stars. The atmosphere again acts as our protective blanket on earth light, gets through, and this is essential for plants to make the food that we eat. Heat, too, makes our environment endurable. Various kinds of rays come through the air from outer space, but enormous quantities of radiation from the sun are screened off. As soon as men leave the atmosphere they are exposed to this radiation, but their spacesuits or the walls of their spacecrafts, if they are inside, do prevent a lot of radiation damage.
Radiation is the greatest known danger to explorers in space. The unit of radiation is called "rem" (“雷姆”). Scientists have reason to think that a man can put up with far more radiation than 0.1 rem without being damaged, the figure of 60 reins has been agreed on. The trouble is that it is extremely difficult to be sure about radiation damage-a person may feel perfectly well, but the cells of his or her sex organs may be damaged , and this will not be discovered until the birth of deformed(畸形的)children or even grandchildren. Missions of the Apollo flights have had to cross belts of high radiation and, during the outward and return journeys, the Apollo crew accumulated a larger amount of reins. So far, no dangerous amounts of radiation have been reported, but the Apollo missions have been quite short. We simply do not know yet how men are going to get on when they spend weeks and months outside the protection of the atmosphere, working in a space laboratory. Drugs might help to decrease the damage clone by radiation , but no really effective ones have been found so far.
It can be inferred from the passage that______.
选项
A、the Apollo mission was very successful
B、protection from space radiation is no easy job
C、astronauts will have deformed children or grandchildren
D、radiation is not a threat to well-protected space explorers
答案
B
解析
本题考查考生的逻辑推断能力。要求考生读完全篇文章之后做出合理的推断。选项A:阿波罗号的飞行任务非常成功,文章没有涉及。选项C:宇航员将会生下畸形的子女或孙子女,这与文章中心观点不符,文章谈到宇航员的生殖细胞有可能受到伤害,可能会导致畸形后代的出现。选项D:辐射对于完全受到保护的太空探险员来说不构成威胁。这与文章第二段第一句话(Radiation is the greatest known danger to explorers in space.)不符。从 文章可以看出,迄今为止,还没有辐射危险量的报告,也还没发现真正有效减少辐射危害的药物,防止太空辐射的确不是一件容易的工作。所以,正确答案是B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/AhQd777K
本试题收录于:
职称英语理工类C级题库职称英语分类
0
职称英语理工类C级
职称英语
相关试题推荐
DangersAwaitBabieswithAltitudeWomenwholiveintheworld’shighestcommunitiestendtogivebirthtounderweightbabie
HowMenFacetheFatProblemItisapleasuretoseemenofacertainageworryingabouttheirweight.Listeningtothemis
Canadalkea:WhataGreatPlaceforYoutoShopTherearemanydifferentstoresthatpeoplegotoinordertobuyvarioushou
CoveringtheCostAllbyHimselfUniversitylifeisinnowaycheapinCanada.ItcostsPeterKemp,acomputersciencemajor
A.EffectsofastrokeB.AnnualcostofstrokeintheUSC.DefinitionanddescriptionofastrokeD.Breakthroughsintreat
FoodSafetyandFoodborneIllnessesFoodsafetyisanincreasinglyimportantpublichealthissue.Governmentsalloverthew
MoviesMoviesarethemostpopularformofentertainmentformillionsofAmericans.Theygotothemoviestoescapetheirno
A.10percentto25percentfortheproportionofworkerswhousedrugsoccasionallyonthejobB.determineexactlywhensimple
Itwasafascinatingpainting,withcleveruseofcolorandlight.
TheDevelopmentofBalletBalletisadanceformthathasalonghistory.Thefactthatitsurvivestothisdayshowsthati
随机试题
在护理严重腹部损伤时,关于病人体位活动哪项不对
患儿,2个月。自出生后至今排稀便日可达四五次,呈黄色,时有绿色,吃奶正常体重照常增长,体形虚胖。出生后一直有湿疹。实验室检查:便常规无异常。应首先考虑的是
患者,男性,25岁。曾有多位性伴侣。婚前医学检查时发现患有梅毒。该青年对这一诊断结论有异议时,可以
通常为渗出性积液的疾病是()。
项目建议书的主要作用有( )。
显著性水平与检验拒绝域的关系有()。
2×17年,甲公司发生与职工薪酬有关的交易或事项如下:(1)以甲公司生产的产品作为福利发放给职工,该产品的生产成本为1500万元,市场价格为1800万元;(2)为职工缴纳200万元的“五险一金”;(3)根据职工入职期限,分别可以享受5至15天的年休假,
右边四个图形中,只有一个是由左边的四个图形拼合(只能通过上、下、左、右平移)而成的,请把它找出来。
Whenitcomestoleisureactivities.Americansaren’tquitethefunseekersthey’vebeensupposedtobe.Foroneoutoffive,w
Oldpeoplearealwayssayingthattheyoungpeoplearenot(31)theywere.Thesamecommentismade(32)generationtogeneratio
最新回复
(
0
)