首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Researchers investigating brain size and mental ability say their work offers evidence that education protects the mind from the
Researchers investigating brain size and mental ability say their work offers evidence that education protects the mind from the
admin
2011-02-11
45
问题
Researchers investigating brain size and mental ability say their work offers evidence that education protects the mind from the brain’s physical deterioration.
It is known that the brain shrinks as the body ages, but the effects on mental ability are different from person to person. Interestingly, in a study of elderly men and women, those who had more education actually had more brain shrinkage.
"That may seem like bad news," said study author Dr. Edward Coffey, a professor of psychiatry and of neurology at Henry Ford Health System in Detroit. However, he explained, the finding suggests that education allows people to withstand more brain-tissue loss before their mental functioning begins to break down.
The study, published in the July issue of Neurology, is the first to provide biological evidence to support a concept called the "reserve" hypothesis, according to the researchers. In recent years, investigators have developed the idea that people who are more educated have greater cognitive reserves to draw upon as the brain tissue to spare.
Examining brain scans of 320 healthy men and women aged 66 to 90, researchers found that for each year of education the subjects had, there was greater shrinkage of the outer layer of the brain known as the cortex. Yet on tests of cognition and memory, all participants scored in the range indicating normal.
"Everyone has some degree of brain shrinkage," Coffey said. "People lose (on average) 2.5 percent adecade starting at adulthood."
There is, however, a "remarkable range" of shrinkage among people who show no signs of mental decline, Coffey noted. Overall health, lie said, accounts for some differences in brain size. Alcohol or drug use, as well as medical conditions such as diabetes and high blood pressure, contribute to brain-tissue loss throughout adulthood.
In the absence of such medical conditions, Coffey said, education level helps explain the range of brain shrinkage exhibited among the mentally-fit elderly. The more-educated can withstand greater loss.
Coffey and colleagues ganged shrinkage of the cortex by measuring the cerebrospinal fluid surrounding the brain. The greater the amount of fluid means the greater the cortical shrinkage. Controlling the health factors that contribute to brain injury, the researchers found that education was related to the severity of brain shrinkage. For each year of education from first grade on, subjects had an average of 1.77 milliliters more cerebrospinal fluid around the brain.
For example, Coffey’s team reported, among subjects of the same sex and similar age and skull size, those with 16 years of education had 8 percent to 10 percent more cerebrospinal fluid compared with those who had four years of schooling.
Of course, achieving a particular education level is not the definitive measure of someone’s mental capacity. And, said Coffey, education can be "a proxy for many things". More-educated people, he noted, are often less likely to have habits, such as smoking, which harm overall health. But Coffey said that his team’s findings suggest that like the body, the brain benefits from exercise. "The question is whether by continuing to exercise the brain we can forestall the effects of (brain shrinkage) ," he said. "My hunch is that we can."
According to Coffey, people should strive throughout life to keep their brains alert by exposing themselves to new experiences. Traveling is one way to stimulate the brain, he said; a less adventuresome way is to do crossword puzzles.
"A hot topic down the road," Coffey said, "will be whether education even late in life has a protective effect against mental decline."
Just how education might affect brain cells is unknown. In their report, the researchers speculated that in people with more education, certain brain structures deeper than the cortex may stay intact to compensate for cortical shrinkage.
Which of the following statements is true?
选项
A、The brain of an aged person shrinks 5% every 10 years.
B、The brain of an adult person shrinks 2.5% every 10 years.
C、The cerebrospinal fluid of a person with 4 years of education may increase only slightly.
D、The cerebrospinal fluid of a person with 8 years of education may increase by 17.7 millimeters.
答案
B
解析
细节题。根据四个选项中的数字和关键信息一一回原文定位、排除即可。文章第六段中明确说明成年人的大脑每10年会缩小2.5%,故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/B0eO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
ThebiggestproblemfacingChileasitpromotesitselfasatouristdestinationtobereckonedwith,is’thatitisattheendo
WHYSHOULDanyonebuythelatestvolumeintheever-expandingDictionaryofNationalBiography?Idonotmeanthatitisbad,as
Thedestructionofournaturalresourcesandcontaminationofourfoodsupplycontinuetooccur,largelybecauseoftheextreme
Nowweareengagedinagreatcivilwar,testingwhetherthatnation,oranynationsoconceivedandsodedicated,canlongendu
Mostdoctorsinarecentsurveysaidthatannualphysicalexaminationswereeffectivewith【M1】______detectingillne
1Manypeopleseemtothinkthatsciencefictionistypifiedbythecoversofsomeoftheoldpulpmagazines;theBug-eyedM
PresidentBushhasproposedaddingoptionalpersonalaccountsasoneofthecentralelementsofamajorSocialSecurityreformp
1Whilethemissionofpublicschoolshasexpandedbeyondeducationtoincludesocialsupportandextra-curricularactivities
Allthesame,it’therebenottheintention,thereisatleasttheaccident,ofstyle,which,ifonelooksatitatafriendly
Heiswaitingfortheairlineticketcounterwhenhefirstnoticestheyoungwoman.Shehasglossyblackhairpulledtightlyint
随机试题
等渗性脱水治疗有()
女,51岁,教师。因“突然剧烈头痛、呕吐,伴一过性意识不清2h”入院。患者于2h前因情绪激动后突然出现全头部剧烈疼痛,呈撕裂样,难以忍受,伴呕吐4~5次,当时一过性意识不清,约10min后恢复正常,并伴四肢抽搐发作1次,无尿失禁及舌咬伤,醒后无明显言语障碍
患者,女,40岁,来院就诊,主诉近来怕热多汗,失眠,近2日腹泻数次,明显消瘦。查体一神志清,血压150/110mmHg,心率108次/分,呼吸22次/分,甲状腺对称性肿大,可闻及血管杂音。入院次日清晨,欲测定该患者基础代谢率,需要掌握以下哪项指标
A.清营B.导赤散C.泻白散D.当归六黄E.青蒿鳖甲汤功用为清泻肺热,止咳平喘的方剂是
运用预计资产负债表和预计利润表预测资金需要量时,下列各项中属于预测企业计划年度追加资金需要量计算公式因子的有()。
程序性知识的表征方式主要是______和______。
【2015年菏泽市】课程的类型是根据()来确定的。
洪罗市一项对健身爱好者的调查表明,那些称自己每周固定进行二至三次健身锻炼的人近两年来由28%增加到35%,而对该市大多数健身房的调查则显示,近两年来去健身房的人数明显下降。以下各项如果是真的,都有助于解释上述看来矛盾的断定,除了
下列关于社会主义矛盾的说法中正确的有
Everyhumanbeing,【C1】______whatheisdoing,givesoffbodyheat.Theusualproblemis【C2】______disposeofit.Butthedesigner
最新回复
(
0
)