首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Since its founding in 1948, McDonald’s has grown from a family burger(汉堡包) stand to a global fast-food chain, with more than 30,
Since its founding in 1948, McDonald’s has grown from a family burger(汉堡包) stand to a global fast-food chain, with more than 30,
admin
2022-10-31
43
问题
Since its founding in 1948, McDonald’s has grown from a family burger(汉堡包) stand to a global fast-food chain, with more than 30,000 locations in 118 countries.
With 58 million daily customers worldwide, McDonald’s is now so ubiquitous around the globe that The Economist publishes a global ranking of currencies’ purchasing power based on the prices charged at the local McDonald’s, called the Big Mac Index (巨无霸指数). That’s not to say that every nation carries the same menu items: choices vary widely depending on location. Some Asian locations serve fried shrimp in a Big Mac roll, while McDonald’s in India doesn’t serve beef at all, relying instead on burgers made from vegetables, rice and beans.
Not everyone in the world has been happy to greet Ronald McDonald when he moves to town. Many see McDonald’s as a symbol of American economic and cultural chauvinism (沙文主义), and European nations in particular have viewed American-style fast food as an insult to their national food. A French farmer, lose Bove, became something of a national hero in 1999 after he and a group of people destroyed a McDonald’s under construction to protest globalization and "bad food. " The next year, a bomb exploded in a French McDonald’s, killing a 27-year-old employee. No one claimed responsibility.
But regardless of whether you like their food or their policies, McDonald’s is still widely seen as one of the true pioneers of peaceful globalization.
According to the passage, which of the following statements is NOT TRUE?
选项
A、McDonald’s was founded in 1948.
B、McDonald’s has opened its restaurants in every city of the world.
C、McDonald’s has over 30,000 locations in the world now.
D、McDonald’s was very small in scale in the beginning.
答案
B
解析
第一段“Since its founding in 1948, McDonald’s has grown from a family burger stand to a global fast-food chain, with more than 30,000 locations in 118 countries.”。细节题。题干问的是“下面哪个表述不正确?”根据定位句“从1948年创办以后,麦当劳从最初一个家庭汉堡作坊发展成了全球性的快餐连锁店,3万多家店面遍及118个国家”,可以得出A、C和D选项。B项错在“every city”,故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/B1cD777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
Skepticsofhighereducationoftencomplainthatuniversitiesoffertoomanyboringdegreeswithlittlevalueintheworkplace.【
Skepticsofhighereducationoftencomplainthatuniversitiesoffertoomanyboringdegreeswithlittlevalueintheworkplace.【
A.HelptodetectasuspectB.DiscoverthepotentialhealthproblemsearlierC.RevealtheunknownsofthefamilyD
Britain’sprivateschoolsareoneofitsmostsuccessfulexports.Thechildrenofthewealthy【C1】________tothem,whetherfromC
Theprospectofacleanermotorvehiclefleetisdrawingcloser.InNovember2020,theUKgovernmentannouncedthatabanonnew
Whatisitaboutwalking,inparticular,thatmakesitsoamenabletothinkingandwriting?Theanswerbeginswithchangestoou
DaffodilsbloomandchocolateeggsmeltasthelongEasterweekenddrawsnear.Alongsidesuchpleasuresisanother,equallyseas
OnNovember5th1605,abandofEnglishCatholichotheadsplannedtodetonate36barrelsofgunpowderundertheHouseofLords.
Whatarethespeakerstalkingabout?
Whatwasthewomanplanningtodotoday?
随机试题
根据《民用爆炸物品管理条例》,除经兵器工业部和公安部共同批准者外,严格禁止生产______类混合炸药。
为清除氰化物残留,应在污染处喷洒()。
[*]
下列叙述正确的是
某投保人欲退保现金价值,找到理财规划师咨询,得知通常退保现金价值不包括()。
学校德育的内容主要包括()。
随着科学发展观的贯彻落实,许多地方政府开始在经济发展中引入绿色GDP的概念。改变一味追求GDP数量的做法,在追求GDP数量的同时提升GDP的质量,最大限度的减少资源消耗和环境污染。地方政府对GDP的认识转变体现了:
十年“文化大革命”公安工作没受到影响。()
阅读“管理聚焦”专栏“沃尔玛是否违反了《反国外腐败行为法》?”一文。你的观点是什么?如果你认为沃尔玛违反了《反国外腐败行为法》。后果是什么?
A、Skinresidentswillberemoved.B、Skinresidentswillgobeneaththeskin.C、Residentbacteriawillbekilled.D、Otherbacteri
最新回复
(
0
)