首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Almost two in three Britons are unable to speak a language other than English, i. e. monolingual, in effect, the worst record in
Almost two in three Britons are unable to speak a language other than English, i. e. monolingual, in effect, the worst record in
admin
2019-04-13
59
问题
Almost two in three Britons are unable to speak a language other than English, i. e. monolingual, in effect, the worst record in Europe, a study done by the European Commission, has formed. This compared with an average of 44% across the EU and just 1% in Luxembourg.
The study also proved that English was the most widely-spoken foreign language throughout Europe, with 51% of EU citizens able to hold a conversation in English, including 13% for whom it was their mother tongue.
The report warned that there was growing divide between multilingual and monolingual Europeans, " A multilingual European is likely to be young, well-educated or still studying, born in a country other than the country of residence, who uses foreign languages for professional reasons and is interested in learning. " the report concluded. "As a result, it seems that a large part of European society is not enjoying the advantages of multilingualism. "
Tamzin Caffrey of the National Center for Learning Languages, said Britons could lose out because of laziness. She said, "there is sometimes a very self-important view that people from other countries will learn to speak English, so we don’t need to bother to learn to speak their languages. Britons are missing out on a wonderful chance to work together with other countries on holiday or on business because they don’t speak the language. "
Ms Lemmens, 42, who has lived in the UK for five years, said, " When I was growing up, I had to take at least two foreign languages to finish high school. I started Latin as my first language at age 10, English as my second and French as my third, I learnt Italian after I left school. Learning a language really is a life-changing experience. It enables you to really experience different cultures and it opens the world up to you.
Which of the following Europeans is most likely to be an monolingual?
选项
A、A retired factory worker.
B、A manager of a big company.
C、A university professor.
D、A student studying overseas.
答案
A
解析
根据文章第三段“A multilingual European is likely to be young,well-educated or still studying,born in a country other than the country of residence,who uses foreign languages for professional reasons and is interested in learning.”可知,多语言使用者可能是年轻的,受到过良好教育的,或者还在学习的,或者出生在一个居住国家以外的国家。他们使用外语是因为工作原因或对学习有浓厚兴趣。大公司经理、大学教授、海外留学生均符合多语言使用者的特征,只有退休工人是最有可能使用一种语言的人,所以A项最符合题意,故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/B7rd777K
本试题收录于:
公共英语二级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语二级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Noteveryoneintheworldrequiresthesameamountoflivingspace.Theamountofspaceapersonneedsaroundhimisacultural
WASHINGTON—Nearly40millionchildrenindevelopingcountriesstandtoloseoneorbothparentsduetoAIDS(艾滋病)overthenext
Onceuponatime,aLondonnewsreporterwantedtodosomeresearchaboutwineshops.Shewantedtosee(121)shopsofferedt
WhenIwasalittlechildren,schoolwasa31.______beautifulgardentome.Tomyeyes,allthe
OncethekingofIndiafellillandsentforhisdoctor.Thedoctorcame,examinedhimandsaid,"Youwillbewellagaininafe
Whatproblemaretheytalkingabout?
Wheredidthisconversationprobablytakeplace?
"Ican’tgoanyfarther,"JohnSmiththought."ImustgetarestbeforeIgoon.They’lllookformefirstupthereonthemounta
ItwasClark’sfirstvisittoLondonUndergroundRailway.Against【C1】______adviceofhisfriends,hedecidedtogothereafter
ItwasClark’sfirstvisittoLondonUndergroundRailway.Against【C1】______adviceofhisfriends,hedecidedtogothereafter
随机试题
A.胆B.小肠C.大肠D.胃具有贮藏精气的作用
断肾血管平滑肌脂肪瘤主要的诊断依据是
氰化物中毒的特效解毒剂是
从投资者整体的角度出发,以投资者的出资额作为计算基础,把借款本金偿还和利息支付视为现金流出,用以计算资本金财务内部收益率、财务净现值等评价指标,考察项目资本金的盈利能力的报表是()。
[2008年第4题]可行性研究报告的编制费应属于总概算中的哪一项费用?
根据法律是否赋予特定合同名称并设有专门规范,合同可以分为()。
根据外商投资企业法律制度的规定,中外合作经营企业发生的下列事项中,不必由董事会(或者联合管理委员会)出席会议的董事(或者委员)一致通过的有()
谈谈课堂提问应注意什么?
下列画家和其代表作对应正确的是()。
何谓禅宗?它的流传对中国文化产生了哪些重要影响?
最新回复
(
0
)