首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
IQ stands for "Intelligence Quotient" which is measure of a person’s intelligence found by means of an intelligence test. In
IQ stands for "Intelligence Quotient" which is measure of a person’s intelligence found by means of an intelligence test. In
admin
2014-04-23
26
问题
IQ stands for "Intelligence Quotient" which is measure of a person’s intelligence found by means of an intelligence test.
In 1906 the psychologist, Alfred Binet (1857—1911), devised the standard in relation to which intelligence has since been assessed. Binet was asked to find a method of selecting all children in the schools of Paris who should be taken out of ordinary classes and put in special classes for defectives. The problem brought home to him the need for a standard of intelligence, and he hit upon the very simple concept of "mental age. "
First of all, he invented a variety of tests and put large numbers of children of different ages through them. He then found at what age each test was passed by the average child. Binet arranged the various tests in order of difficulty, and used them as a scale against which he could measure every individual. If, for example, a boy aged twelve could only do tests that were passed by the average boy of nine, Binet held that he was three years below average, and that he had a mental age of nine.
The concept of mental age provided Binet, and through him, other psychologists with the required standard. It enabled him to state scores in intelligence tests in terms of norm. At first, it was usual to express the result of a test by the difference between the "mental" and the "chronological" age. Some however, the "mental ratio" was introduced; that is to say, the ratio of the mental age to the chronological age. Thus a boy of twelve with mental age of nine has a mental ratio of 0. 75.
The mental age was replaced by the intelligence quotient or "IQ". Clearly, since the mental age of the average child is equal to the chronological age, the average IQ is 100.
If a boy of 8 has mental age of 10, then his IQ will be______.
选项
A、80
B、0.80
C、1.25
D、125
答案
D
解析
本题为推断题。根据文中第四段最后两句及最后一段我们可知,“IQ”的数值是心理年龄与实足年龄的比率再乘以100。由此我们可以推算出,此题的答案应是125。故D正确。解答此题的关键就是要区分文中的“mental ratio”与“IQ”的含义以及各自的计算方法。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/B9WO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Don’tcallhimjustacollegeprofessor.Internetentrepreneur,TVpersonality,advisortopresidents,andfriendtotherichan
Theflowersinthevase______becausetheyhadnowater.
Islanguage,likefood,abasichumanneedwithoutwhichachildatacriticalperiodoflifecanbestarvedanddamaged?Judgin
Standardusageincludesthosewordsandexpressionsunderstood,used,andacceptedbyamajorityofthespeakersofalanguagei
Pronouncingalanguageisaskill.Everynormalpersonisexpertintheskillofpronouncinghisownlanguage,butfewpeoplear
A、Becauseittellsthetruthmostofthetime.B、Becauseitprovidesalotofinformation.C、Becauseitisthetoponeontheli
Everylanguageintheworldhasevolvedslowlyandconstantlyfromanolderformintoanewerone.
Forthepurposeofmakingweathermaps,informationwillbesentto______.
Theoriesaccountingforthephysicalprocessofcolorvisionhaveundergonemanychangessince1801,whenThomasYoungfirstsug
随机试题
Thesuggestionsputforwardbytheworkerstoimprovetheirworkingconditionswere______bythefactoryowner.
A、Shelikestoeatnuts.B、Sheisself-disciplined.C、Shebehavesbadlyatschool.D、Sheenjoysleavingherparentsinthedark.
面神经下列五条分支,哪条分支主管眼睑闭合
概率是描述随机事件发生的可能性大小的数值,常用P来表示。概率的大小在0和1之间,越接近1,说明发生的可能性越大,越接近0,说明发生的可能性越小。统计学中的许多结论是带有概率性质的,通常一个事件的发生(),就叫小概率事件。
填制凭证时.正文中不同行的摘要可以相同也可以不同,当然也可以为空。()
对发起设立的公司来说,发起人是公司的大股东。()
根据我国青年、少年、儿童工作在体制上的划分,各地妇联组织中的儿童工作部门负责的工作对象的年龄段在( )岁。
ShegraduatedfromPekingUniversity,______shewenttoalargeforeign-fundedenterprise.
涂尔干说:“教育是成年一代对社会生活方面尚未成熟的年轻一代所施加的影响。其目的在于,使儿童的身体、智力和道德状况都得到激励与发展,以适应整个政治社会在总体上对儿童的要求,并适应儿童将来所处的特定环境的要求。”这种论断正确地指出了
能直接与CPU交换信息的存储器是
最新回复
(
0
)