首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Durable friendships can be very difficult to maintain. B、One has to be respectful of other people in order to win respect. C、S
A、Durable friendships can be very difficult to maintain. B、One has to be respectful of other people in order to win respect. C、S
admin
2013-10-31
56
问题
I first met Joe Gans when we were both nine years old, which is probably the only reason he’s one of my best friends. If I had first met Joe as a freshman in high school, we wouldn’t even have had the chance to get to know each other. Joe is a day student, but I am a boarding student. We haven’t been in the same classes, sports, or extracurricular activities.
Nonetheless, I spend nearly every weekend at his house and we talk on the phone every night. This is not to say that we would not have been compatible if we had first met in our freshman year. Rather, we would not have been likely to spend enough time getting to know each other due to the lack of immediately visible mutual interests. In fact, to be honest, I struggle even now to think of things we have in common. But maybe that’s what makes us enjoy each other’s company so much.
When I look at my friendship with Joe, I wonder how many people I’ve known whom I never disliked, but simply didn’t take the time to get to know. Thanks to Joe, I have realized how little basis there is for the social divisions that exist in every community. Since this realization, I have begun to make an even more determined effort to find friends in unexpected people and places.
Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.
16. Why does the speaker say Joe Gans became one of his best friends?
17. Where does the speaker spend most of his weekends?
18. What has the speaker learned from his friendship with Joe?
选项
A、Durable friendships can be very difficult to maintain.
B、One has to be respectful of other people in order to win respect.
C、Social divisions will break down if people get to know each other.
D、It is hard for people from different backgrounds to become friends.
答案
C
解析
四个选项内容均为泛指的总结性句子,并结合17题B)中的Joe’s可推测,本题很可能在考查说话者从友情或人际交往中悟出的道理。短文最后提到,幸好有Joe,我才意识到how little basis there is for the social divisions that exist in every community(社区的人群分划是多么没有根据),也就是说人们一旦互相了解,这种人群划分就会被打破,故答案为C)。短文的结尾处及因果处常设为考点,而且经常是短文的最后一道题,听音时应加以留意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/BFS7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Inthestudent’sownwords.B、Indirectquotations.C、Inshortphrases.D、Inshorthand.AAccordingtothespeaker,howshouldm
Peoplewholivedintownsandcitiescouldeasilyrefreshthemselvesinthehotsummersjustbeforetheturnofthe【B1】______.C
Nuclearpowerplantsprovideabout17percentoftheworld’selectricity.Somecountriesdependmoreonnuclearpowerforelectr
Whydoestheauthorcongratulatehismalereadersatthebeginningofthepassage?WhatdoesCartmillsayaboutregularcheck-u
If______,thisplantyieldhisprofits.
A、One.B、Two.C、Three.D、Four.C细节题。这位女士问道:“Doesithavethreebedrooms?”由此可知,她想租三间一单元的房子。B)项是经理的否定回答。A)、D)项对话中没有提及。答案为C)。
A、Atschool.B、Inahospital.C、Inashop.D、Inapark.CWheredidtheconversationmostprobablytakeplace?
A、ItwasaniceKona18speed.B、Itwastheironlypossession.C、Theyuseditforworkanddailylife.D、Thehusband’sjobwasb
______(最令她伤心的不是工作多么累),butthatdespiteshehaddoneeverything,shewasnotacknowledgedbyherboss.
Ifyou’relikemostAmericans,youprobablyspendatleastsomeportionofyourdayinfrontoftheTV.Butthathabitcouldbe
随机试题
对于传入侧支性抑制的描述,恰当的是
目前国际上最常用的评定帕金森病外科治疗疗效的方法为
A.异丙基肾上腺素B.腺苷C.肾上腺素D.硝苯地平E.利多卡因阵发性室性心动过速,可选用
用友报表系统中,用户可以根据自己的需要设置相应的关键字。()
X企业购入Y企业一批产品,价款50000元,增值税税率17%,付款条件为2/10,N/30。产品已入库,货款暂欠。则( )。
WindowsXP中鼠标器的单击操作方式可用来完成()操作。
InanoldfactorybuildinginlowerManhattanafintechstartupisseekinganswerstoaquestionthathastormentedteachersand
A、 B、 C、 D、 D
Deathcomesquicklyinthemountains.Eachwinterholidaymakersarecaughtunawaresastheyhappilyskiawayfromthefixedrun
Forthispart,youareallowed30minutestowritealettertoyourpenfriendinAmerica,introducingoneoftheChinesefestiv
最新回复
(
0
)