首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
"AIDS has spread both numerically and geographically." What does the statement mean?
"AIDS has spread both numerically and geographically." What does the statement mean?
admin
2012-01-21
31
问题
"AIDS has spread both numerically and geographically." What does the statement mean?
Since the first reported case of AIDS in the United States in 1981, the disease has spread both numerically and geographically. According to the World Health Organization, 28 million people in the world already carry the AIDS virus. What is most alarming is that the disease is not only found in homosexuals, prostitutes or drug abusers, but also in innocent people, including children. In some countries in Africa, the situation is very serious indeed.
The AIDS virus, now known as HIV, passes from mother to child in uterus, during birth, and possibly through breast-feeding. Because of the high HIV-positive rates among pregnant African women, the AIDS epidemic among children will only grow worse. In Kinshasa, Zaire, for example, eight percent of the pregnant women in a prenatal clinic tested HIV-positive.
As many as half the children born to HIV-positive mothers will themselves be infected. Right now in some parts of Africa, five percent of new-borns are HIV-positive, and one-half to two-thirds of those will develop AIDS within two years. In Rwanda, for example, 22 percent of AIDS victims are children. And this year 6,000 Zambian children will be treated for AIDS. Thus AIDS endangers not only this generation of Africans, but the next as well.
Besides mother-to-child, AIDS is transmitted to innocent victims in another way. A European doctor in Zambia told this story: Robbers broke into the home of a family and, before escaping with the family’s valuables, shot the two daughters. In saving the young women’s lives, doctors gave them blood transfusions. The blood, however, contained the AIDS virus. Now one of the sisters has AIDS and is dying, and the other is HIV-positive. It has been estimated that over 10 percent of Africans who are HIV-positive are believed to have received the virus through infected blood. In Central Africa that could mean over half a million people.
AIDS infects health care workers, too. The Center for Disease Control (CDC) not long ago reported three AIDS infections in health workers, whose skin was exposed to the blood of AIDS patients and have become infected with the AIDS virus. They stressed that there is no evidence that the AIDS virus can pass through intact skin or spread by casual contact. While they do not know the exact route of transmission, CDC officials said that in these three cases the virus may have passed through chapped or inflamed areas of unprotected skin.
选项
A、20, 000, 000.
B、18,000, 000.
C、28, 000, 000.
D、25,000, 000.
答案
C
解析
本题为细节题。文章说携带艾滋病病毒的人数为“28 million”。由此我们可知 C为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/BFXd777K
本试题收录于:
公共英语五级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语五级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
HowWeFormFirstImpressionWeallhavefirstimpressionofsomeonewejustmet.Butwhy?Whydoweformanopinionabouts
TeachingIs"OneoftheLeastPopularJobsintheUK"1.TheUKgovernmenthasjustpublishedareportonthefutureofsecon
USBlacksHard-hitbyCancerDeathratesforcancerarefallingforallAmericans,butblackAmericansarestillmorelikely
USBlacksHard-hitbyCancerDeathratesforcancerarefallingforallAmericans,butblackAmericansarestillmorelikely
Let’spostulatethatsheisalawyer,thenwhat’sheropinionaboutit?
Themainideaofthepassageisabout______.Howareicebergsformed?
Themainideaofthepassageisabout______.Theword"it"inline2refersto______.
Whatisthemainideaofthethirdparagraph?WhichoneofthefollowingisNOTmentionedinthepassageaboutthenewapproach
"Everythinghappensforthebest",mymothersaid(31)Ifaceddisappointment."Ifyoucarryon,onedaysomethinggoodwill(32
"Everythinghappensforthebest",mymothersaid(31)Ifaceddisappointment."Ifyoucarryon,onedaysomethinggoodwill(32
随机试题
适合于对人格、动机等内容进行测量的人员测评工具是()
Excel2010中工作表的最基本单位是【】
心交感神经效应的主要机制为()(2007年)
乳腺癌来源于
长时间服用巴比妥类催眠药后,次晨出现的困倦、头晕、乏力属于()。
开发商对投标人进行资格审查时应考虑以下()方面。
广告
下列提法中,正确的有()。
下列诗词与所描述的月相对应错误的是()。
Mostpeoplewhotravellongdistancescomplainofjetlag(飞行时差综合症).Jetlagmakesbusinesstravelerslessproductiveandmorepro
最新回复
(
0
)